Kucmoch
Ingredience
1 kg | brambor typu C |
sůl | |
350 g | hrubé mouky |
200 g | sádla |
100 g | mletého máku |
150 g | cukru moučky |
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte v mírně osolené vodě do poloměkka. Vodu z brambor slijte do jiné nádoby. Brambory v hrnci zasypte moukou a obráceným koncem vařečky udělejte několik důlků až ke dnu. Zalijte do necelé poloviny vodou z brambor a nechte pod pokličkou 15 minut na velmi mírném ohni propařit.
2. Přebytečnou vodu slijte a brambory pečlivě rozmačkejte šťouchadlem. Pak je ještě propracujte vařečkou, až se přestanou lepit a budou mít hladkou škubánkovou konzistenci.
3. Lžící namočenou v rozpuštěném sádle vykrajujte škubánky.
4. Podávejte přelité rozpuštěným sádlem, posypané mákem promíchaným s moučkovým cukrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY