Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Kucmoch

Další recepty a články

Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z...
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu

Kucmoch

Co budete potřebovat

1 kg brambor typu C
sůl
350 g hrubé mouky
200 g sádla
100 g mletého máku
150 g cukru moučky

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte v mírně osolené vodě do poloměkka. Vodu z brambor slijte do jiné nádoby. Brambory v hrnci zasypte moukou a obráceným koncem vařečky udělejte několik důlků až ke dnu. Zalijte do necelé poloviny vodou z brambor a nechte pod pokličkou 15 minut na velmi mírném ohni propařit.

2. Přebytečnou vodu slijte a brambory pečlivě rozmačkejte šťouchadlem. Pak je ještě propracujte vařečkou, až se přestanou lepit a budou mít hladkou škubánkovou konzistenci.

3. Lžící namočenou v rozpuštěném sádle vykrajujte škubánky.

4. Podávejte přelité rozpuštěným sádlem, posypané mákem promíchaným s moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kucmoch

Hlavní chod Velmi snadné Sladká jídla Bez laktózy Magazín 2/2021 Počet porcí: 4
(0)
Kucmoch je staročeské jídlo z brambor, jinde zvané škubánky. Měly ho odedávna rády především děti nasladko.

Co budete potřebovat

1 kg brambor typu C
sůl
350 g hrubé mouky
200 g sádla
100 g mletého máku
150 g cukru moučky

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte v mírně osolené vodě do poloměkka. Vodu z brambor slijte do jiné nádoby. Brambory v hrnci zasypte moukou a obráceným koncem vařečky udělejte několik důlků až ke dnu. Zalijte do necelé poloviny vodou z brambor a nechte pod pokličkou 15 minut na velmi mírném ohni propařit.

2. Přebytečnou vodu slijte a brambory pečlivě rozmačkejte šťouchadlem. Pak je ještě propracujte vařečkou, až se přestanou lepit a budou mít hladkou škubánkovou konzistenci.

3. Lžící namočenou v rozpuštěném sádle vykrajujte škubánky.

4. Podávejte přelité rozpuštěným sádlem, posypané mákem promíchaným s moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu

Inspirujte se podobnými recepty