Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Krůtí závitky s tvarůžky a čočkovým salátem

Krůtí závitky s tvarůžky a čočkovým salátem

Spojení krůtího masa s Olomouckými tvarůžky a čočkovým salátem je ukázkovou variantou dietního jídelníčku, který na talíři krásně vypadá a výborně chutná. Olomoucké tvarůžky mají mimořádně nízký obsah tuku a přitom jsou bohatým zdrojem bílkovin.

Ingredience

600 g krůtích prsních řízků
126 g Olomouckých tvarůžků
4 plátky bezlepkové šunky
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
100 g černé čočky beluga
1 batát
1 červená cibule
2 stonky řapíkatého celeru
1 stroužek česneku
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžička medu

Postup přípravy

1. Krůtí prsa nakrájejte na 4 plátky, každý vložte pod kus potravinářské fólie a hladkou stranou paličky na maso rozklepejte. Tvarůžky nakrájejte na plátky. Na rozklepané maso položte plátek šunky, tvarůžek, zaviňte a spojte párátkem.
2. Závitky potřete 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete, prudce opečte na pánvi, vložte do pekáče a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
3. Čočku uvařte dle návodu na obalu.
4. Batáty oloupejte, nakrájejte na tenké hranolky a vložte do osolené vroucí vody. Vařte pod pokličkou 8 minut, sceďte a vložte do jedné mísy s uvařenou čočkou.
5. Oloupanou cibuli a celer nakrájejte na tenké proužky a česnek nasekejte na velmi drobno.
6. Na dresink smíchejte zbylý olej, ocet, dijonskou hořčici a med. Zeleninu přidejte k čočkové směsi, promíchejte s dresinkem a podávejte s upečenými závitky.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty