Krůtí závitky s tvarůžky a čočkovým salátem
Ingredience
600 g | krůtích prsních řízků |
126 g | Olomouckých tvarůžků |
4 | plátky bezlepkové šunky |
4 | lžíce olivového oleje |
sůl, pepř | |
100 g | černé čočky beluga |
1 | batát |
1 | červená cibule |
2 | stonky řapíkatého celeru |
1 | stroužek česneku |
1 | lžíce jablečného octa |
1 | lžíce dijonské hořčice |
1 | lžička medu |
Postup přípravy
1. Krůtí prsa nakrájejte na 4 plátky, každý vložte pod kus potravinářské fólie a hladkou stranou paličky na maso rozklepejte. Tvarůžky nakrájejte na plátky. Na rozklepané maso položte plátek šunky, tvarůžek, zaviňte a spojte párátkem.
2. Závitky potřete 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete, prudce opečte na pánvi, vložte do pekáče a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
3. Čočku uvařte dle návodu na obalu.
4. Batáty oloupejte, nakrájejte na tenké hranolky a vložte do osolené vroucí vody. Vařte pod pokličkou 8 minut, sceďte a vložte do jedné mísy s uvařenou čočkou.
5. Oloupanou cibuli a celer nakrájejte na tenké proužky a česnek nasekejte na velmi drobno.
6. Na dresink smíchejte zbylý olej, ocet, dijonskou hořčici a med. Zeleninu přidejte k čočkové směsi, promíchejte s dresinkem a podávejte s upečenými závitky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY