Krůtí svíčková
Ingredience
4–6 | krůtích stehen |
200 g | slaniny |
sůl | |
pepř | |
3 | lžíce olivového oleje |
2 | lžíce másla |
3–4 | mrkve |
1 | petržel |
2 | skleničky nakládaného celeru |
2–3 | litry zeleninového vývaru |
2 | bobkové listy |
3 | kuličky nového koření |
3 | kuličky jalovce |
1 | velká smetana |
3 | lžíce hladké mouky |
1 | zakysaná smetana |
citronová šťáva | |
houskové knedlíky | |
brusinky |
Postup přípravy
Stehna omyjte, očistěte, pak je prošpikujte špalíky slaniny a ze všech stran osolte a opepřete. Olej a máslo rozpalte ve větším hrnci a postupně v něm maso ze všech stran opečte. Dejte stranou a naopak do hrnce dejte strouhanou mrkev, petržel i okapaný celer (lák uschovejte). Opékejte asi 10 minut. Pak do hrnce vraťte maso, zalijte vývarem, aby bylo maso ponořené, přilijte lák a přidejte bobkové listy, nové koření i jalovec. Přiklopené vařte 45 minut. Pak maso otočte, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte další hodinu a půl, aby maso zcela změklo. Pak maso vyjměte a udržujte teplé. Vylovte koření a vyhoďte jej. Základ omáčky rozmixujte dohladka. Ve smetaně rozmíchejte mouku a nalijte do hrnce, přidejte zakysanou smetanu a 15 minut provářejte. Chuť dotáhněte solí, pepřem a citronovou šťávou. Omáčku s masem podávejte s knedlíkem a brusinkami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY