×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí svíčková

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Krůtí svíčková

Co budete potřebovat

4–6 krůtích stehen
200 g slaniny
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
3–4 mrkve
1 petržel
2 skleničky nakládaného celeru
2–3 litry zeleninového vývaru
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
1 velká smetana
3 lžíce hladké mouky
1 zakysaná smetana
citronová šťáva
houskové knedlíky
brusinky

Jak na to?

Stehna omyjte, očistěte, pak je prošpikujte špalíky slaniny a ze všech stran osolte a opepřete. Olej a máslo rozpalte ve větším hrnci a postupně v něm maso ze všech stran opečte. Dejte stranou a naopak do hrnce dejte strouhanou mrkev, petržel i okapaný celer (lák uschovejte). Opékejte asi 10 minut. Pak do hrnce vraťte maso, zalijte vývarem, aby bylo maso ponořené, přilijte lák a přidejte bobkové listy, nové koření i jalovec. Přiklopené vařte 45 minut. Pak maso otočte, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte další hodinu a půl, aby maso zcela změklo. Pak maso vyjměte a udržujte teplé. Vylovte koření a vyhoďte jej. Základ omáčky rozmixujte dohladka. Ve smetaně rozmíchejte mouku a nalijte do hrnce, přidejte zakysanou smetanu a 15 minut provářejte. Chuť dotáhněte solí, pepřem a citronovou šťávou. Omáčku s masem podávejte s knedlíkem a brusinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí svíčková

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (6)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

4–6 krůtích stehen
200 g slaniny
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
3–4 mrkve
1 petržel
2 skleničky nakládaného celeru
2–3 litry zeleninového vývaru
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
1 velká smetana
3 lžíce hladké mouky
1 zakysaná smetana
citronová šťáva
houskové knedlíky
brusinky

Jak na to?

Stehna omyjte, očistěte, pak je prošpikujte špalíky slaniny a ze všech stran osolte a opepřete. Olej a máslo rozpalte ve větším hrnci a postupně v něm maso ze všech stran opečte. Dejte stranou a naopak do hrnce dejte strouhanou mrkev, petržel i okapaný celer (lák uschovejte). Opékejte asi 10 minut. Pak do hrnce vraťte maso, zalijte vývarem, aby bylo maso ponořené, přilijte lák a přidejte bobkové listy, nové koření i jalovec. Přiklopené vařte 45 minut. Pak maso otočte, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte další hodinu a půl, aby maso zcela změklo. Pak maso vyjměte a udržujte teplé. Vylovte koření a vyhoďte jej. Základ omáčky rozmixujte dohladka. Ve smetaně rozmíchejte mouku a nalijte do hrnce, přidejte zakysanou smetanu a 15 minut provářejte. Chuť dotáhněte solí, pepřem a citronovou šťávou. Omáčku s masem podávejte s knedlíkem a brusinkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty