×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí stehna s rajčaty a quinoou

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Krůtí stehna s rajčaty a quinoou

Co budete potřebovat

4 krůtí stehna
4 stroužky česneku, nasekaného
4 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl a pepř
4 lžíce olivového oleje
Salát:
100 g propláchnuté quinoy
1 cibule, najemno
280 g krájených rajčat
180 g černých oliv, na kolečka
200 g sýru feta nalámaného na kousky
200 g cukrové kukuřice
1 citron – šťáva
Dip:
180 ml zakysané smetany
1 stroužek utřeného česneku
hrst hladkolisté petržele, nasekané

Jak na to?

Stehna několikrát nařízněte, prošpikujte česnekem a rozmarýnem, osolte, opepřete, potřete olejem a nechte přes noc marinovat. Troubu předehřejte na 200 °C. Stehna překryjte alobalem a pečte 10 minut. Snižte teplotu na 180 °C, podlijte a pečte 40 minut doměkka. Ke konci pečení maso odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte odkryté dozlatova. Quinou uvařte dle návodu, nechte vychladnout a promíchejte s cibulí, rajčaty, olivami, fetou, kukuřicí a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Na dip smíchejte smetanu, česnek, petržel, sůl a pepř. Maso nechte 10 minut odpočinout, nakrájejte a odstraňte kůstky a šlachy. Podávejte s dipem a salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí stehna s rajčaty a quinoou

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 krůtí stehna
4 stroužky česneku, nasekaného
4 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl a pepř
4 lžíce olivového oleje
Salát:
100 g propláchnuté quinoy
1 cibule, najemno
280 g krájených rajčat
180 g černých oliv, na kolečka
200 g sýru feta nalámaného na kousky
200 g cukrové kukuřice
1 citron – šťáva
Dip:
180 ml zakysané smetany
1 stroužek utřeného česneku
hrst hladkolisté petržele, nasekané

Jak na to?

Stehna několikrát nařízněte, prošpikujte česnekem a rozmarýnem, osolte, opepřete, potřete olejem a nechte přes noc marinovat. Troubu předehřejte na 200 °C. Stehna překryjte alobalem a pečte 10 minut. Snižte teplotu na 180 °C, podlijte a pečte 40 minut doměkka. Ke konci pečení maso odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte odkryté dozlatova. Quinou uvařte dle návodu, nechte vychladnout a promíchejte s cibulí, rajčaty, olivami, fetou, kukuřicí a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Na dip smíchejte smetanu, česnek, petržel, sůl a pepř. Maso nechte 10 minut odpočinout, nakrájejte a odstraňte kůstky a šlachy. Podávejte s dipem a salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty