
Krůtí řízky v parmazánové strouhance

Snadné
31-45 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Krůtí prsní řízky 8 ks
- Sůl
- Pepř
- Koření provensálské
- Strouhanka 100 g
- Parmazán 80 g
- Vaječný bílek 4 ks
- Citron 1 ks
- Olej olivový 2 člž
- Máslo 40 g
- Krůtí prsní řízky 8 ks
- Sůl
- Pepř
- Koření provensálské
- Strouhanka 100 g
- Parmazán 80 g
- Vaječný bílek 4 ks
- Citron 1 ks
- Olej olivový 2 člž
- Máslo 40 g
Příprava
- 1Plátky masa zakryjte potravinářskou fólií, naklepejte je, osolte a opepřete.
- 2V misce promíchejte strouhanku s parmazánem, v další misce zlehka prošlehejte bílky. Maso nejdřív protáhněte bílky, pak obalte ve strouhance a zlehka oklepejte.
- 3Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni máslo a olej. Řízky opékejte dozlatova 3–4 minuty po každé straně.
- 4Podávejte s klínky citronu, jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.
- 1Plátky masa zakryjte potravinářskou fólií, naklepejte je, osolte a opepřete.
- 2V misce promíchejte strouhanku s parmazánem, v další misce zlehka prošlehejte bílky. Maso nejdřív protáhněte bílky, pak obalte ve strouhance a zlehka oklepejte.
- 3Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni máslo a olej. Řízky opékejte dozlatova 3–4 minuty po každé straně.
- 4Podávejte s klínky citronu, jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.