Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZelený chřest s máslovými brambůrky, vejcem a šunkou
Albert logoAlbert logo
  • Zelený chřest s máslovými brambůrky, vejcem a šunkou
Zelený chřest s máslovými brambůrky, vejcem a šunkou

Zelený chřest s máslovými brambůrky, vejcem a šunkou

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Brambory nové 500 g
  • Sůl
  • Vejce 4 ks
  • Chřest zelený 1,5 kg
  • Pažitka čerstvá 4 hrs.
  • Pepř
  • Máslo 100 g
  • Šunka od kosti 100 g
  • Brambory nové 500 g
  • Sůl
  • Vejce 4 ks
  • Chřest zelený 1,5 kg
  • Pažitka čerstvá 4 hrs.
  • Pepř
  • Máslo 100 g
  • Šunka od kosti 100 g

Příprava

1
Půl kila dobře omytých brambor i se slupkou vařte 15–20 minut v osolené vodě, dokud nebudou měkké. Mezitím uvařte 4 vejce nahniličko a oloupejte je.
2
Kilo a půl chřestu omyjte, pokud je třeba, tak odstraňte dřevnaté konce a oloupejte ho. Máte-li mladý zelený chřest, můžete ho použít celý. Chřest vložte do většího hrnce s osolenou vodou, aby byl celý ponořený. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte ve vroucí vodě 3 minuty.
3
Nasekejte jemně pažitku. Máslo rozpusťte s 6 lžícemi vývaru z chřestu na pánvi. Přidejte pažitku a dochuťte pepřem a solí.
4
Nakonec rozdělte hotový chřest a brambůrky na talíře, na ně položte plátky šunky a rozkrojené vejce a vše přelijte pažitkovým máslem. Recept plný jarní chuti je tak rychlý a jednoduchý, že ho zvládne připravit skutečně každý.
1
Půl kila dobře omytých brambor i se slupkou vařte 15–20 minut v osolené vodě, dokud nebudou měkké. Mezitím uvařte 4 vejce nahniličko a oloupejte je.
2
Kilo a půl chřestu omyjte, pokud je třeba, tak odstraňte dřevnaté konce a oloupejte ho. Máte-li mladý zelený chřest, můžete ho použít celý. Chřest vložte do většího hrnce s osolenou vodou, aby byl celý ponořený. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte ve vroucí vodě 3 minuty.
3
Nasekejte jemně pažitku. Máslo rozpusťte s 6 lžícemi vývaru z chřestu na pánvi. Přidejte pažitku a dochuťte pepřem a solí.
4
Nakonec rozdělte hotový chřest a brambůrky na talíře, na ně položte plátky šunky a rozkrojené vejce a vše přelijte pažitkovým máslem. Recept plný jarní chuti je tak rychlý a jednoduchý, že ho zvládne připravit skutečně každý.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.