Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Krůtí řízky v parmazánové strouhance

Krůtí řízky v parmazánové strouhance

Ingredience

8 plátků z krůtích prsou, každý o váze zhruba 115 g
sůl
pepř
100 g strouhanky,
vylepšené trochou koření, např. provensálského
80 g parmazánu, nastrouhaného
4 bílky, prošlehané
40 g másla
2 lžičky olivového oleje
1 citron, nakrájený na klínky, k podávání

Postup přípravy

Plátky masa zakryjte potravinářskou fólií, naklepejte je, osolte a opepřete.

V misce promíchejte strouhanku s parmazánem, v další misce zlehka prošlehejte bílky. Maso nejdřív protáhněte bílky, pak obalte ve strouhance a zlehka oklepejte.

Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni máslo a olej. Řízky opékejte dozlatova 3–4 minuty po každé straně.

Podávejte s klínky citronu, jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.

Pomohl vám recept?
16hodnocení4

Další videorecepty