×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Krůtí řízky v parmazánové strouhance

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v...
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Krůtí řízky v parmazánové strouhance

Co budete potřebovat

8 plátků z krůtích prsou, každý o váze zhruba 115 g
sůl
pepř
100 g strouhanky,
vylepšené trochou koření, např. provensálského
80 g parmazánu, nastrouhaného
4 bílky, prošlehané
40 g másla
2 lžičky olivového oleje
1 citron, nakrájený na klínky, k podávání

Jak na to?

Plátky masa zakryjte potravinářskou fólií, naklepejte je, osolte a opepřete.

V misce promíchejte strouhanku s parmazánem, v další misce zlehka prošlehejte bílky. Maso nejdřív protáhněte bílky, pak obalte ve strouhance a zlehka oklepejte.

Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni máslo a olej. Řízky opékejte dozlatova 3–4 minuty po každé straně.

Podávejte s klínky citronu, jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí řízky v parmazánové strouhance

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2016
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

8 plátků z krůtích prsou, každý o váze zhruba 115 g
sůl
pepř
100 g strouhanky,
vylepšené trochou koření, např. provensálského
80 g parmazánu, nastrouhaného
4 bílky, prošlehané
40 g másla
2 lžičky olivového oleje
1 citron, nakrájený na klínky, k podávání

Jak na to?

Plátky masa zakryjte potravinářskou fólií, naklepejte je, osolte a opepřete.

V misce promíchejte strouhanku s parmazánem, v další misce zlehka prošlehejte bílky. Maso nejdřív protáhněte bílky, pak obalte ve strouhance a zlehka oklepejte.

Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni máslo a olej. Řízky opékejte dozlatova 3–4 minuty po každé straně.

Podávejte s klínky citronu, jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Inspirujte se podobnými recepty