×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krůtí řízky v parmazánové strouhance

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Krůtí řízky v parmazánové strouhance

Co budete potřebovat

8 plátků z krůtích prsou, každý o váze zhruba 115 g
sůl
pepř
100 g strouhanky,
vylepšené trochou koření, např. provensálského
80 g parmazánu, nastrouhaného
4 bílky, prošlehané
40 g másla
2 lžičky olivového oleje
1 citron, nakrájený na klínky, k podávání

Jak na to?

Plátky masa zakryjte potravinářskou fólií, naklepejte je, osolte a opepřete.

V misce promíchejte strouhanku s parmazánem, v další misce zlehka prošlehejte bílky. Maso nejdřív protáhněte bílky, pak obalte ve strouhance a zlehka oklepejte.

Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni máslo a olej. Řízky opékejte dozlatova 3–4 minuty po každé straně.

Podávejte s klínky citronu, jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí řízky v parmazánové strouhance

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

8 plátků z krůtích prsou, každý o váze zhruba 115 g
sůl
pepř
100 g strouhanky,
vylepšené trochou koření, např. provensálského
80 g parmazánu, nastrouhaného
4 bílky, prošlehané
40 g másla
2 lžičky olivového oleje
1 citron, nakrájený na klínky, k podávání

Jak na to?

Plátky masa zakryjte potravinářskou fólií, naklepejte je, osolte a opepřete.

V misce promíchejte strouhanku s parmazánem, v další misce zlehka prošlehejte bílky. Maso nejdřív protáhněte bílky, pak obalte ve strouhance a zlehka oklepejte.

Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni máslo a olej. Řízky opékejte dozlatova 3–4 minuty po každé straně.

Podávejte s klínky citronu, jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty