
Krůtí prsa v pomerančovém glazé
Ingredience
Marináda: | |
---|---|
1 | vejce |
sůl, pepř | |
1 | lžička kari |
1 | lžička mleté papriky |
1 kg | krůtích prsou, nakrájených na plátky, lehce naklepaných |
3 | lžíce olivového oleje |
Pomerančová omáčka: | |
2 | lžíce cukru |
1 | lžíce medu |
400 ml | pomerančového džusu |
2 | pomeranče, nakrájené na silnější kolečka |
3 | lžíce pomerančového džemu |
1 | lžička nastrouhané pomerančové kůry |
50 g | másla |
Postup přípravy
Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí a naložte do ní maso na cca dvě hodiny.
Rozpalte pánev a na oleji osmahněte řízky, vyjměte a uložte do tepla na později.
V druhé pánvi nasucho zkaramelizujte cukr, zalijte džusem, důkladně rozmíchejte a vložte pomerančová kolečka. Duste pět minut, vyjměte a též uložte v teple.
Do omáčky přidejte med a džem, provařte a nakonec v ní pro zjemnění rozpusťte máslo.
Pomohl vám recept?
2hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod