×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí prsa v pomerančovém glazé

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Krůtí prsa v pomerančovém glazé

Co budete potřebovat

Marináda:
1 vejce
sůl, pepř
1 lžička kari
1 lžička mleté papriky
1 kg krůtích prsou, nakrájených na plátky, lehce naklepaných
3 lžíce olivového oleje
Pomerančová omáčka:
2 lžíce cukru
1 lžíce medu
400 ml pomerančového džusu
2 pomeranče, nakrájené na silnější kolečka
3 lžíce pomerančového džemu
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
50 g másla

Jak na to?

Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí a naložte do ní maso na cca dvě hodiny.

Rozpalte pánev a na oleji osmahněte řízky, vyjměte a uložte do tepla na později.

V druhé pánvi nasucho zkaramelizujte cukr, zalijte džusem, důkladně rozmíchejte a vložte pomerančová kolečka. Duste pět minut, vyjměte a též uložte v teple.

Do omáčky přidejte med a džem, provařte a nakonec v ní pro zjemnění rozpusťte máslo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí prsa v pomerančovém glazé

Hlavní chod Velmi snadné Maso
(0)

Co budete potřebovat

Marináda:
1 vejce
sůl, pepř
1 lžička kari
1 lžička mleté papriky
1 kg krůtích prsou, nakrájených na plátky, lehce naklepaných
3 lžíce olivového oleje
Pomerančová omáčka:
2 lžíce cukru
1 lžíce medu
400 ml pomerančového džusu
2 pomeranče, nakrájené na silnější kolečka
3 lžíce pomerančového džemu
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
50 g másla

Jak na to?

Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí a naložte do ní maso na cca dvě hodiny.

Rozpalte pánev a na oleji osmahněte řízky, vyjměte a uložte do tepla na později.

V druhé pánvi nasucho zkaramelizujte cukr, zalijte džusem, důkladně rozmíchejte a vložte pomerančová kolečka. Duste pět minut, vyjměte a též uložte v teple.

Do omáčky přidejte med a džem, provařte a nakonec v ní pro zjemnění rozpusťte máslo.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty