Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Marináda:
1 vejce
sůl, pepř
1 lžička kari
1 lžička mleté papriky
1 kg krůtích prsou, nakrájených na plátky, lehce naklepaných
3 lžíce olivového oleje
Pomerančová omáčka:
2 lžíce cukru
1 lžíce medu
400 ml pomerančového džusu
2 pomeranče, nakrájené na silnější kolečka
3 lžíce pomerančového džemu
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
50 g másla

Postup přípravy

Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí a naložte do ní maso na cca dvě hodiny.

Rozpalte pánev a na oleji osmahněte řízky, vyjměte a uložte do tepla na později.

V druhé pánvi nasucho zkaramelizujte cukr, zalijte džusem, důkladně rozmíchejte a vložte pomerančová kolečka. Duste pět minut, vyjměte a též uložte v teple.

Do omáčky přidejte med a džem, provařte a nakonec v ní pro zjemnění rozpusťte máslo.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty