Krůtí prsa na šalotkách
Co budete potřebovat
Jak na to?
TIP - Maso předem naložte do nálevu ze 100 g cukru, 100 g soli a 1 litru vody. Nechte ho přikryté v chladničce. Po šesti hodinách ho vyndejte, osušte a nechte v pokojové teplotě hodinu odstát. Maso pěkně zvláční a v troubě se nevysuší.
1. Troubu zahřejte na 200 °C a mřížku dejte na nejnižší pozici. Česnek utřete se solí do pasty a v misce ho promíchejte s měkkým máslem, čerstvými bylinkami a s pepřem. Oloupané šalotky rozpulte, mrkev oloupejte, konce nati přitom neodstraňujte, a podélně rozpulte, turíny oloupejte a nakrájejte na kostky, brambory omyjte a všechnu zeleninu zakapejte dvěma lžícemi oleje, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
2. Krůtí maso na povrchu několikrát nařízněte a do škvír vmačkejte česnekovou pastu. Takto připravené maso nechte zprudka a krátce ze všech stran opéct na jedné lžíci oleje. Dejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřete zbylou pastou, polijte výpekem z pánve, obložte zeleninou a dejte péct.
3. Po třiceti minutách ztlumte teplotu na 180 °C, obraťte zeleninu a pečte dál do úplného změknutí krůty. Bude to trvat další pllhodinu až hodinu.
4. Hotovou zeleninu položte na servírovací mísu a udržujte ji v teple. S krůtou chvíli počkejte a pak ji naporcujte: prsa se nejlépe krájejí podél kosti: z obou stran odřízněte prsní sval a pak ho zvlášť nakrájejte na plátky. Podávejte se zeleninou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Krůtí prsa na šalotkách
Co budete potřebovat
Jak na to?
TIP - Maso předem naložte do nálevu ze 100 g cukru, 100 g soli a 1 litru vody. Nechte ho přikryté v chladničce. Po šesti hodinách ho vyndejte, osušte a nechte v pokojové teplotě hodinu odstát. Maso pěkně zvláční a v troubě se nevysuší.
1. Troubu zahřejte na 200 °C a mřížku dejte na nejnižší pozici. Česnek utřete se solí do pasty a v misce ho promíchejte s měkkým máslem, čerstvými bylinkami a s pepřem. Oloupané šalotky rozpulte, mrkev oloupejte, konce nati přitom neodstraňujte, a podélně rozpulte, turíny oloupejte a nakrájejte na kostky, brambory omyjte a všechnu zeleninu zakapejte dvěma lžícemi oleje, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
2. Krůtí maso na povrchu několikrát nařízněte a do škvír vmačkejte česnekovou pastu. Takto připravené maso nechte zprudka a krátce ze všech stran opéct na jedné lžíci oleje. Dejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřete zbylou pastou, polijte výpekem z pánve, obložte zeleninou a dejte péct.
3. Po třiceti minutách ztlumte teplotu na 180 °C, obraťte zeleninu a pečte dál do úplného změknutí krůty. Bude to trvat další pllhodinu až hodinu.
4. Hotovou zeleninu položte na servírovací mísu a udržujte ji v teple. S krůtou chvíli počkejte a pak ji naporcujte: prsa se nejlépe krájejí podél kosti: z obou stran odřízněte prsní sval a pak ho zvlášť nakrájejte na plátky. Podávejte se zeleninou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio