×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krůtí maso s meruňkovou marinádou

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Krůtí maso s meruňkovou marinádou

Co budete potřebovat

250 g čerstvých meruněk
6 lžic hoisin omáčky
1 lžíce medu
1/4 lžičky mletého badyánu
1/4 lžičky mletého fenyklu
1/4 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky pepře
1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce škrobu
500 g krůtích prsou
olej
salátové listy k podávání – vhodný je např. římský salát nebo little gem
1 lžička sezamových semínek
pár snítek čerstvého koriandru

Jak na to?

Vypeckované meruňky rozmixujte v mixéru a smíchejte s hoisin omáčkou, medem, kořením, zázvorem a škrobem.
Nalijte na krůtí maso nakrájené na nudličky a nechte alespoň hodinku marinovat, ideálně přes noc.
Nakonec maso zprudka opečte na rozpáleném oleji. Upečené maso dejte na listy salátu a posypte sezamovými semínky a čerstvým koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí maso s meruňkovou marinádou

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bez laktózy Magazín 6/2018
(0)
Meruňky v tomto receptu bodují hned dvakrát. Maso výborně ochutí a zároveň se jejich ovocné kyselinky postarají o křehkost masa. Výsledkem je dokonale šťavnaté krůtí maso s minimem tuku.

Co budete potřebovat

250 g čerstvých meruněk
6 lžic hoisin omáčky
1 lžíce medu
1/4 lžičky mletého badyánu
1/4 lžičky mletého fenyklu
1/4 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky pepře
1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce škrobu
500 g krůtích prsou
olej
salátové listy k podávání – vhodný je např. římský salát nebo little gem
1 lžička sezamových semínek
pár snítek čerstvého koriandru

Jak na to?

Vypeckované meruňky rozmixujte v mixéru a smíchejte s hoisin omáčkou, medem, kořením, zázvorem a škrobem.
Nalijte na krůtí maso nakrájené na nudličky a nechte alespoň hodinku marinovat, ideálně přes noc.
Nakonec maso zprudka opečte na rozpáleném oleji. Upečené maso dejte na listy salátu a posypte sezamovými semínky a čerstvým koriandrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty