×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí maso s meruňkovou marinádou

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Krůtí maso s meruňkovou marinádou

Co budete potřebovat

250 g čerstvých meruněk
6 lžic hoisin omáčky
1 lžíce medu
1/4 lžičky mletého badyánu
1/4 lžičky mletého fenyklu
1/4 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky pepře
1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce škrobu
500 g krůtích prsou
olej
salátové listy k podávání – vhodný je např. římský salát nebo little gem
1 lžička sezamových semínek
pár snítek čerstvého koriandru

Jak na to?

Vypeckované meruňky rozmixujte v mixéru a smíchejte s hoisin omáčkou, medem, kořením, zázvorem a škrobem.
Nalijte na krůtí maso nakrájené na nudličky a nechte alespoň hodinku marinovat, ideálně přes noc.
Nakonec maso zprudka opečte na rozpáleném oleji. Upečené maso dejte na listy salátu a posypte sezamovými semínky a čerstvým koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí maso s meruňkovou marinádou

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bez laktózy Magazín 6/2018 Počet porcí: 4 kusy
(0)
Meruňky v tomto receptu bodují hned dvakrát. Maso výborně ochutí a zároveň se jejich ovocné kyselinky postarají o křehkost masa. Výsledkem je dokonale šťavnaté krůtí maso s minimem tuku.

Co budete potřebovat

250 g čerstvých meruněk
6 lžic hoisin omáčky
1 lžíce medu
1/4 lžičky mletého badyánu
1/4 lžičky mletého fenyklu
1/4 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky pepře
1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce škrobu
500 g krůtích prsou
olej
salátové listy k podávání – vhodný je např. římský salát nebo little gem
1 lžička sezamových semínek
pár snítek čerstvého koriandru

Jak na to?

Vypeckované meruňky rozmixujte v mixéru a smíchejte s hoisin omáčkou, medem, kořením, zázvorem a škrobem.
Nalijte na krůtí maso nakrájené na nudličky a nechte alespoň hodinku marinovat, ideálně přes noc.
Nakonec maso zprudka opečte na rozpáleném oleji. Upečené maso dejte na listy salátu a posypte sezamovými semínky a čerstvým koriandrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat