Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Krůtí kuličky ve vínovocitronové omáčce

Krůtí kuličky ve vínovocitronové omáčce

Ingredience

600 g krůtích prsních řízků NP Bio
3 stroužky česneku NP Bio
1 lžička solamylu
160 g kukuřičné strouhanky
1 hrst čerstvé petrželky
½ lžičky sušené bazalky
½ lžičky sušeného oregana
¼ lžičky chilli vloček
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje NP Bio
1 šalotka
100 ml bílého vína Chardonnay
1 citron NP Bio
1 kostka zeleninového bujónu NP Bio
1 hrst čerstvé bazalky

Postup přípravy

1. Krůtí maso nasekejte v sekáčku najemno a dejte do mísy. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku, solamyl, strouhanku, petrželku a koření. Osolte, opepřete a vše pořádně promíchejte.

2. Ze směsi vytvarujte 24 stejně velkých kuliček.

3. Na rozpálenou pánev vlijte olivový olej a zprudka kuličky osmahněte cca 5 minut. Pak kuličky rozložte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.

4. Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Zbylý česnek oloupejte a prolisujte. Ve stejné pánvi od opékání kuliček orestujte šalotku a česnek. Přidejte trochu soli a opečte dozlatova. Přilijte víno a vše dobře promíchejte. Omáčku přiveďte k varu a provařte 2 minuty.

5. Citron pečlivě omyjte a nakrájené plátky citronu přidejte do omáčky. Bujón připravte dle návodu na obalu a 250 ml vlijte do omáčky. Vše provařte.

6. Upečené kuličky přendejte zpět do pánve k omáčce, prohřejte a ozdobte čerstvou bazalkou. Servírujte s rýží.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty