
Krůtí kuličky ve vínovocitronové omáčce
Ingredience
600 g | krůtích prsních řízků NP Bio |
3 | stroužky česneku NP Bio |
1 | lžička solamylu |
160 g | kukuřičné strouhanky |
1 | hrst čerstvé petrželky |
½ | lžičky sušené bazalky |
½ | lžičky sušeného oregana |
¼ | lžičky chilli vloček |
sůl | |
pepř | |
1 | lžíce olivového oleje NP Bio |
1 | šalotka |
100 ml | bílého vína Chardonnay |
1 | citron NP Bio |
1 | kostka zeleninového bujónu NP Bio |
1 | hrst čerstvé bazalky |
Postup přípravy
1. Krůtí maso nasekejte v sekáčku najemno a dejte do mísy. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku, solamyl, strouhanku, petrželku a koření. Osolte, opepřete a vše pořádně promíchejte.
2. Ze směsi vytvarujte 24 stejně velkých kuliček.
3. Na rozpálenou pánev vlijte olivový olej a zprudka kuličky osmahněte cca 5 minut. Pak kuličky rozložte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.
4. Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Zbylý česnek oloupejte a prolisujte. Ve stejné pánvi od opékání kuliček orestujte šalotku a česnek. Přidejte trochu soli a opečte dozlatova. Přilijte víno a vše dobře promíchejte. Omáčku přiveďte k varu a provařte 2 minuty.
5. Citron pečlivě omyjte a nakrájené plátky citronu přidejte do omáčky. Bujón připravte dle návodu na obalu a 250 ml vlijte do omáčky. Vše provařte.
6. Upečené kuličky přendejte zpět do pánve k omáčce, prohřejte a ozdobte čerstvou bazalkou. Servírujte s rýží.