×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Krůtí kebab s petrželovou salsou

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Krůtí kebab s petrželovou salsou

Co budete potřebovat

900 g krůtích prsou, nakrájených na kousky
pita chleba k podávání
Na marinádu
2 lžíce červeného vinného octa
5 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
3 stroužky česneku, drcené
1 lžička mletého nového koření
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého kardamomu
1 lžička soli
Na petrželovou salsu
4 lžíce citronové šťávy
6 lžic olivového oleje + sůl
4 rajčata, nakrájená na kostičky, bez semen
1 svazek hladkolisté petržele, nasekaný
1 červená cibule, na tenké plátky

Jak na to?

Začněte marinádou. V míse smíchejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, nové koření, skořici, kardamom a sůl. Maso nakrájejte na kousky, vložte je do mísy s marinádou, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 4 hodiny do chladu.
Rozehřejte gril na 200°C. Marinované maso napíchejte na grilovací jehly, každou zabalte do alobalu a grilujte 5 minut z každé strany.
Zatím si připravte salsu. V misce smíchejte citronovou šťávu s olivovým olejem a lehce osolte Přidejte rajčata, petržel a cibuli, promíchejte a zatím odložte.
Vyndejte maso z grilu a nechte ho v alobalu chvilku odpočinout. Zatím si v grilu opečte pita chleby – 1 minutu z každé strany. Rozdělte je na talíře, poklaďte masem a salsou.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí kebab s petrželovou salsou

Snadné Grilování Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

900 g krůtích prsou, nakrájených na kousky
pita chleba k podávání
Na marinádu
2 lžíce červeného vinného octa
5 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
3 stroužky česneku, drcené
1 lžička mletého nového koření
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého kardamomu
1 lžička soli
Na petrželovou salsu
4 lžíce citronové šťávy
6 lžic olivového oleje + sůl
4 rajčata, nakrájená na kostičky, bez semen
1 svazek hladkolisté petržele, nasekaný
1 červená cibule, na tenké plátky

Jak na to?

Začněte marinádou. V míse smíchejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, nové koření, skořici, kardamom a sůl. Maso nakrájejte na kousky, vložte je do mísy s marinádou, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 4 hodiny do chladu.
Rozehřejte gril na 200°C. Marinované maso napíchejte na grilovací jehly, každou zabalte do alobalu a grilujte 5 minut z každé strany.
Zatím si připravte salsu. V misce smíchejte citronovou šťávu s olivovým olejem a lehce osolte Přidejte rajčata, petržel a cibuli, promíchejte a zatím odložte.
Vyndejte maso z grilu a nechte ho v alobalu chvilku odpočinout. Zatím si v grilu opečte pita chleby – 1 minutu z každé strany. Rozdělte je na talíře, poklaďte masem a salsou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty