×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí kebab s petrželovou salsou

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s...
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní...
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím...
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Krůtí kebab s petrželovou salsou

Co budete potřebovat

900 g krůtích prsou, nakrájených na kousky
pita chleba k podávání
Na marinádu
2 lžíce červeného vinného octa
5 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
3 stroužky česneku, drcené
1 lžička mletého nového koření
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého kardamomu
1 lžička soli
Na petrželovou salsu
4 lžíce citronové šťávy
6 lžic olivového oleje + sůl
4 rajčata, nakrájená na kostičky, bez semen
1 svazek hladkolisté petržele, nasekaný
1 červená cibule, na tenké plátky

Jak na to?

Začněte marinádou. V míse smíchejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, nové koření, skořici, kardamom a sůl. Maso nakrájejte na kousky, vložte je do mísy s marinádou, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 4 hodiny do chladu.
Rozehřejte gril na 200°C. Marinované maso napíchejte na grilovací jehly, každou zabalte do alobalu a grilujte 5 minut z každé strany.
Zatím si připravte salsu. V misce smíchejte citronovou šťávu s olivovým olejem a lehce osolte Přidejte rajčata, petržel a cibuli, promíchejte a zatím odložte.
Vyndejte maso z grilu a nechte ho v alobalu chvilku odpočinout. Zatím si v grilu opečte pita chleby – 1 minutu z každé strany. Rozdělte je na talíře, poklaďte masem a salsou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí kebab s petrželovou salsou

Snadné Grilování Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

900 g krůtích prsou, nakrájených na kousky
pita chleba k podávání
Na marinádu
2 lžíce červeného vinného octa
5 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
3 stroužky česneku, drcené
1 lžička mletého nového koření
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého kardamomu
1 lžička soli
Na petrželovou salsu
4 lžíce citronové šťávy
6 lžic olivového oleje + sůl
4 rajčata, nakrájená na kostičky, bez semen
1 svazek hladkolisté petržele, nasekaný
1 červená cibule, na tenké plátky

Jak na to?

Začněte marinádou. V míse smíchejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, nové koření, skořici, kardamom a sůl. Maso nakrájejte na kousky, vložte je do mísy s marinádou, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 4 hodiny do chladu.
Rozehřejte gril na 200°C. Marinované maso napíchejte na grilovací jehly, každou zabalte do alobalu a grilujte 5 minut z každé strany.
Zatím si připravte salsu. V misce smíchejte citronovou šťávu s olivovým olejem a lehce osolte Přidejte rajčata, petržel a cibuli, promíchejte a zatím odložte.
Vyndejte maso z grilu a nechte ho v alobalu chvilku odpočinout. Zatím si v grilu opečte pita chleby – 1 minutu z každé strany. Rozdělte je na talíře, poklaďte masem a salsou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Inspirujte se podobnými recepty