×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí kebab s petrželovou salsou

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Krůtí kebab s petrželovou salsou

Co budete potřebovat

900 g krůtích prsou, nakrájených na kousky
pita chleba k podávání
Na marinádu
2 lžíce červeného vinného octa
5 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
3 stroužky česneku, drcené
1 lžička mletého nového koření
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého kardamomu
1 lžička soli
Na petrželovou salsu
4 lžíce citronové šťávy
6 lžic olivového oleje + sůl
4 rajčata, nakrájená na kostičky, bez semen
1 svazek hladkolisté petržele, nasekaný
1 červená cibule, na tenké plátky

Jak na to?

Začněte marinádou. V míse smíchejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, nové koření, skořici, kardamom a sůl. Maso nakrájejte na kousky, vložte je do mísy s marinádou, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 4 hodiny do chladu.
Rozehřejte gril na 200°C. Marinované maso napíchejte na grilovací jehly, každou zabalte do alobalu a grilujte 5 minut z každé strany.
Zatím si připravte salsu. V misce smíchejte citronovou šťávu s olivovým olejem a lehce osolte Přidejte rajčata, petržel a cibuli, promíchejte a zatím odložte.
Vyndejte maso z grilu a nechte ho v alobalu chvilku odpočinout. Zatím si v grilu opečte pita chleby – 1 minutu z každé strany. Rozdělte je na talíře, poklaďte masem a salsou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí kebab s petrželovou salsou

Snadné Grilování Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

900 g krůtích prsou, nakrájených na kousky
pita chleba k podávání
Na marinádu
2 lžíce červeného vinného octa
5 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
3 stroužky česneku, drcené
1 lžička mletého nového koření
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého kardamomu
1 lžička soli
Na petrželovou salsu
4 lžíce citronové šťávy
6 lžic olivového oleje + sůl
4 rajčata, nakrájená na kostičky, bez semen
1 svazek hladkolisté petržele, nasekaný
1 červená cibule, na tenké plátky

Jak na to?

Začněte marinádou. V míse smíchejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, nové koření, skořici, kardamom a sůl. Maso nakrájejte na kousky, vložte je do mísy s marinádou, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 4 hodiny do chladu.
Rozehřejte gril na 200°C. Marinované maso napíchejte na grilovací jehly, každou zabalte do alobalu a grilujte 5 minut z každé strany.
Zatím si připravte salsu. V misce smíchejte citronovou šťávu s olivovým olejem a lehce osolte Přidejte rajčata, petržel a cibuli, promíchejte a zatím odložte.
Vyndejte maso z grilu a nechte ho v alobalu chvilku odpočinout. Zatím si v grilu opečte pita chleby – 1 minutu z každé strany. Rozdělte je na talíře, poklaďte masem a salsou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty