×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krůtí kebab s petrželovou salsou

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Krůtí kebab s petrželovou salsou

Co budete potřebovat

900 g krůtích prsou, nakrájených na kousky
pita chleba k podávání
Na marinádu
2 lžíce červeného vinného octa
5 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
3 stroužky česneku, drcené
1 lžička mletého nového koření
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého kardamomu
1 lžička soli
Na petrželovou salsu
4 lžíce citronové šťávy
6 lžic olivového oleje + sůl
4 rajčata, nakrájená na kostičky, bez semen
1 svazek hladkolisté petržele, nasekaný
1 červená cibule, na tenké plátky

Jak na to?

Začněte marinádou. V míse smíchejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, nové koření, skořici, kardamom a sůl. Maso nakrájejte na kousky, vložte je do mísy s marinádou, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 4 hodiny do chladu.
Rozehřejte gril na 200°C. Marinované maso napíchejte na grilovací jehly, každou zabalte do alobalu a grilujte 5 minut z každé strany.
Zatím si připravte salsu. V misce smíchejte citronovou šťávu s olivovým olejem a lehce osolte Přidejte rajčata, petržel a cibuli, promíchejte a zatím odložte.
Vyndejte maso z grilu a nechte ho v alobalu chvilku odpočinout. Zatím si v grilu opečte pita chleby – 1 minutu z každé strany. Rozdělte je na talíře, poklaďte masem a salsou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí kebab s petrželovou salsou

Snadné Grilování Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

900 g krůtích prsou, nakrájených na kousky
pita chleba k podávání
Na marinádu
2 lžíce červeného vinného octa
5 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
3 stroužky česneku, drcené
1 lžička mletého nového koření
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého kardamomu
1 lžička soli
Na petrželovou salsu
4 lžíce citronové šťávy
6 lžic olivového oleje + sůl
4 rajčata, nakrájená na kostičky, bez semen
1 svazek hladkolisté petržele, nasekaný
1 červená cibule, na tenké plátky

Jak na to?

Začněte marinádou. V míse smíchejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, nové koření, skořici, kardamom a sůl. Maso nakrájejte na kousky, vložte je do mísy s marinádou, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 4 hodiny do chladu.
Rozehřejte gril na 200°C. Marinované maso napíchejte na grilovací jehly, každou zabalte do alobalu a grilujte 5 minut z každé strany.
Zatím si připravte salsu. V misce smíchejte citronovou šťávu s olivovým olejem a lehce osolte Přidejte rajčata, petržel a cibuli, promíchejte a zatím odložte.
Vyndejte maso z grilu a nechte ho v alobalu chvilku odpočinout. Zatím si v grilu opečte pita chleby – 1 minutu z každé strany. Rozdělte je na talíře, poklaďte masem a salsou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty