Krůtí kebab s petrželovou salsou
Ingredience
900 g | krůtích prsou, nakrájených na kousky |
pita chleba k podávání | |
Na marinádu | |
---|---|
2 | lžíce červeného vinného octa |
5 | lžic olivového oleje |
2 | lžíce citronové šťávy |
3 | stroužky česneku, drcené |
1 | lžička mletého nového koření |
1 | lžička mleté skořice |
½ | lžičky mletého kardamomu |
1 | lžička soli |
Na petrželovou salsu | |
4 | lžíce citronové šťávy |
6 | lžic olivového oleje + sůl |
4 | rajčata, nakrájená na kostičky, bez semen |
1 | svazek hladkolisté petržele, nasekaný |
1 | červená cibule, na tenké plátky |
Postup přípravy
Začněte marinádou. V míse smíchejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, nové koření, skořici, kardamom a sůl. Maso nakrájejte na kousky, vložte je do mísy s marinádou, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 4 hodiny do chladu.
Rozehřejte gril na 200°C. Marinované maso napíchejte na grilovací jehly, každou zabalte do alobalu a grilujte 5 minut z každé strany.
Zatím si připravte salsu. V misce smíchejte citronovou šťávu s olivovým olejem a lehce osolte Přidejte rajčata, petržel a cibuli, promíchejte a zatím odložte.
Vyndejte maso z grilu a nechte ho v alobalu chvilku odpočinout. Zatím si v grilu opečte pita chleby – 1 minutu z každé strany. Rozdělte je na talíře, poklaďte masem a salsou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY