×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí kari

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Krůtí kari

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenká
kolečka
1 zelená paprika, zbavená semen
a nakrájená na kostky
300 g krůtích prsou, nakrájených
na kostky
2 lžíce červené kari pasty
2 stroužky česneku, prolisované
300 g brambor, oloupaných
a nakrájených na kostky
400g konzerva loupaných
a krájených rajčat
300 ml drůbežího vývaru
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce mangového čatní
malý svazek koriandru, nasekaný
rýže k podávání

Jak na to?

Ve velké hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli a papriku. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Opečené maso posuňte ke straně pánve a na volném prostoru asi půl minuty opékejte kari pastu s česnekem. Přidejte brambory, vše promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem tak, aby bylo maso a brambory ponořené. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte 15 minut doměkka. Do hotové omáčky vmíchejte mangové čatní a podávejte s čerstvým koriandrem a rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí kari

Snadné Česká Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenká
kolečka
1 zelená paprika, zbavená semen
a nakrájená na kostky
300 g krůtích prsou, nakrájených
na kostky
2 lžíce červené kari pasty
2 stroužky česneku, prolisované
300 g brambor, oloupaných
a nakrájených na kostky
400g konzerva loupaných
a krájených rajčat
300 ml drůbežího vývaru
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce mangového čatní
malý svazek koriandru, nasekaný
rýže k podávání

Jak na to?

Ve velké hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli a papriku. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Opečené maso posuňte ke straně pánve a na volném prostoru asi půl minuty opékejte kari pastu s česnekem. Přidejte brambory, vše promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem tak, aby bylo maso a brambory ponořené. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte 15 minut doměkka. Do hotové omáčky vmíchejte mangové čatní a podávejte s čerstvým koriandrem a rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty