×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krůtí kari
60 minut , Snadné , Česká ,

Krůtí kari

Co budu potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenká
kolečka
1 zelená paprika, zbavená semen
a nakrájená na kostky
300 g krůtích prsou, nakrájených
na kostky
2 lžíce červené kari pasty
2 stroužky česneku, prolisované
300 g brambor, oloupaných
a nakrájených na kostky
400g konzerva loupaných
a krájených rajčat
300 ml drůbežího vývaru
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce mangového čatní
malý svazek koriandru, nasekaný
rýže k podávání

Jak na to?

Ve velké hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli a papriku. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Opečené maso posuňte ke straně pánve a na volném prostoru asi půl minuty opékejte kari pastu s česnekem. Přidejte brambory, vše promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem tak, aby bylo maso a brambory ponořené. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte 15 minut doměkka. Do hotové omáčky vmíchejte mangové čatní a podávejte s čerstvým koriandrem a rýží.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Grilovaný hermelín se slaninou

    Chuťovky 30 minut