×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krůtí kari

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Krůtí kari

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenká
kolečka
1 zelená paprika, zbavená semen
a nakrájená na kostky
300 g krůtích prsou, nakrájených
na kostky
2 lžíce červené kari pasty
2 stroužky česneku, prolisované
300 g brambor, oloupaných
a nakrájených na kostky
400g konzerva loupaných
a krájených rajčat
300 ml drůbežího vývaru
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce mangového čatní
malý svazek koriandru, nasekaný
rýže k podávání

Jak na to?

Ve velké hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli a papriku. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Opečené maso posuňte ke straně pánve a na volném prostoru asi půl minuty opékejte kari pastu s česnekem. Přidejte brambory, vše promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem tak, aby bylo maso a brambory ponořené. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte 15 minut doměkka. Do hotové omáčky vmíchejte mangové čatní a podávejte s čerstvým koriandrem a rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí kari

Snadné Česká Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenká
kolečka
1 zelená paprika, zbavená semen
a nakrájená na kostky
300 g krůtích prsou, nakrájených
na kostky
2 lžíce červené kari pasty
2 stroužky česneku, prolisované
300 g brambor, oloupaných
a nakrájených na kostky
400g konzerva loupaných
a krájených rajčat
300 ml drůbežího vývaru
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce mangového čatní
malý svazek koriandru, nasekaný
rýže k podávání

Jak na to?

Ve velké hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli a papriku. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Opečené maso posuňte ke straně pánve a na volném prostoru asi půl minuty opékejte kari pastu s česnekem. Přidejte brambory, vše promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem tak, aby bylo maso a brambory ponořené. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte 15 minut doměkka. Do hotové omáčky vmíchejte mangové čatní a podávejte s čerstvým koriandrem a rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty