×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Krůtí kari

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Krůtí kari

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenká
kolečka
1 zelená paprika, zbavená semen
a nakrájená na kostky
300 g krůtích prsou, nakrájených
na kostky
2 lžíce červené kari pasty
2 stroužky česneku, prolisované
300 g brambor, oloupaných
a nakrájených na kostky
400g konzerva loupaných
a krájených rajčat
300 ml drůbežího vývaru
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce mangového čatní
malý svazek koriandru, nasekaný
rýže k podávání

Jak na to?

Ve velké hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli a papriku. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Opečené maso posuňte ke straně pánve a na volném prostoru asi půl minuty opékejte kari pastu s česnekem. Přidejte brambory, vše promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem tak, aby bylo maso a brambory ponořené. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte 15 minut doměkka. Do hotové omáčky vmíchejte mangové čatní a podávejte s čerstvým koriandrem a rýží.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí kari

Snadné Česká Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenká
kolečka
1 zelená paprika, zbavená semen
a nakrájená na kostky
300 g krůtích prsou, nakrájených
na kostky
2 lžíce červené kari pasty
2 stroužky česneku, prolisované
300 g brambor, oloupaných
a nakrájených na kostky
400g konzerva loupaných
a krájených rajčat
300 ml drůbežího vývaru
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce mangového čatní
malý svazek koriandru, nasekaný
rýže k podávání

Jak na to?

Ve velké hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli a papriku. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Opečené maso posuňte ke straně pánve a na volném prostoru asi půl minuty opékejte kari pastu s česnekem. Přidejte brambory, vše promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem tak, aby bylo maso a brambory ponořené. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte 15 minut doměkka. Do hotové omáčky vmíchejte mangové čatní a podávejte s čerstvým koriandrem a rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Inspirujte se podobnými recepty