×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládové krokety se zmrzlinou

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Čokoládové krokety se zmrzlinou

Tip do kuchyně

 

Tento recept doporučujeme jako dezert po lehčím obědě, abyste se vy a vaše ratolesti nepřejedli k prasknutí.

Co budete potřebovat

550 ml mléka (polotučného či odstředěného) BASIC
75 g krupicového cukru
50 g holandského kakaa
špetka soli
75 g másla
150 g hladké mouky BASIC
2 vejce BASIC
110 g strouhanky
slunečnicový olej BASIC
moučkový cukr
jahody
banány
vanilková zmrzlina

Jak na to?

1) Do rendlíku nalijte 500 ml mléka a na slabém plameni jej přiveďte k varu.

2) Vmíchejte cukr smíchaný s kakaem a špetkou soli, a pak sejměte z ohně.

3) Máslo rozpalte v hrnci na slabém plameni, pak přisypte 75 g mouky a dobře promíchejte. Snižte plamen na co nejnižší a 7 minut opékejte, pak postupně přilévejte kakaové mléko a metličkou vyšlehejte dohladka. Opékejte dalších 7 až 8 minut, dokud směs nezhoustne.

4) Pak ji přendejte do mísy, přetáhněte fólií a 1 hodinu chlaďte. Po zchladnutí ze směsi vytvořte pomocí lžíce 12 oválných kroket.

5) Vejce a zbylé mléko našlehejte v misce, do druhé nasypte zbytek mouky a strouhanku a promíchejte.

6) Každou kroketu obalte nejprve v moučné směsi, pak vaječné, opět moučné a nakonec vaječné a smažte ve vyšší vrstvě oleje asi 3 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s jahodami, banány a zmrzlinou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládové krokety se zmrzlinou

Dezert Velmi snadné Česká Zmrzlina Smažení Jahodník měsíční
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Tento recept doporučujeme jako dezert po lehčím obědě, abyste se vy a vaše ratolesti nepřejedli k prasknutí.

Co budete potřebovat

550 ml mléka (polotučného či odstředěného) BASIC
75 g krupicového cukru
50 g holandského kakaa
špetka soli
75 g másla
150 g hladké mouky BASIC
2 vejce BASIC
110 g strouhanky
slunečnicový olej BASIC
moučkový cukr
jahody
banány
vanilková zmrzlina

Jak na to?

1) Do rendlíku nalijte 500 ml mléka a na slabém plameni jej přiveďte k varu.

2) Vmíchejte cukr smíchaný s kakaem a špetkou soli, a pak sejměte z ohně.

3) Máslo rozpalte v hrnci na slabém plameni, pak přisypte 75 g mouky a dobře promíchejte. Snižte plamen na co nejnižší a 7 minut opékejte, pak postupně přilévejte kakaové mléko a metličkou vyšlehejte dohladka. Opékejte dalších 7 až 8 minut, dokud směs nezhoustne.

4) Pak ji přendejte do mísy, přetáhněte fólií a 1 hodinu chlaďte. Po zchladnutí ze směsi vytvořte pomocí lžíce 12 oválných kroket.

5) Vejce a zbylé mléko našlehejte v misce, do druhé nasypte zbytek mouky a strouhanku a promíchejte.

6) Každou kroketu obalte nejprve v moučné směsi, pak vaječné, opět moučné a nakonec vaječné a smažte ve vyšší vrstvě oleje asi 3 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s jahodami, banány a zmrzlinou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty