×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čokoládové krokety se zmrzlinou

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková...
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková zmrzlina

Čokoládové krokety se zmrzlinou

Tip do kuchyně

 

Tento recept doporučujeme jako dezert po lehčím obědě, abyste se vy a vaše ratolesti nepřejedli k prasknutí.

Co budete potřebovat

550 ml mléka (polotučného či odstředěného) BASIC
75 g krupicového cukru
50 g holandského kakaa
špetka soli
75 g másla
150 g hladké mouky BASIC
2 vejce BASIC
110 g strouhanky
slunečnicový olej BASIC
moučkový cukr
jahody
banány
vanilková zmrzlina

Jak na to?

1) Do rendlíku nalijte 500 ml mléka a na slabém plameni jej přiveďte k varu.

2) Vmíchejte cukr smíchaný s kakaem a špetkou soli, a pak sejměte z ohně.

3) Máslo rozpalte v hrnci na slabém plameni, pak přisypte 75 g mouky a dobře promíchejte. Snižte plamen na co nejnižší a 7 minut opékejte, pak postupně přilévejte kakaové mléko a metličkou vyšlehejte dohladka. Opékejte dalších 7 až 8 minut, dokud směs nezhoustne.

4) Pak ji přendejte do mísy, přetáhněte fólií a 1 hodinu chlaďte. Po zchladnutí ze směsi vytvořte pomocí lžíce 12 oválných kroket.

5) Vejce a zbylé mléko našlehejte v misce, do druhé nasypte zbytek mouky a strouhanku a promíchejte.

6) Každou kroketu obalte nejprve v moučné směsi, pak vaječné, opět moučné a nakonec vaječné a smažte ve vyšší vrstvě oleje asi 3 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s jahodami, banány a zmrzlinou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládové krokety se zmrzlinou

Dezert Velmi snadné Česká Zmrzlina Smažení
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Tento recept doporučujeme jako dezert po lehčím obědě, abyste se vy a vaše ratolesti nepřejedli k prasknutí.

Co budete potřebovat

550 ml mléka (polotučného či odstředěného) BASIC
75 g krupicového cukru
50 g holandského kakaa
špetka soli
75 g másla
150 g hladké mouky BASIC
2 vejce BASIC
110 g strouhanky
slunečnicový olej BASIC
moučkový cukr
jahody
banány
vanilková zmrzlina

Jak na to?

1) Do rendlíku nalijte 500 ml mléka a na slabém plameni jej přiveďte k varu.

2) Vmíchejte cukr smíchaný s kakaem a špetkou soli, a pak sejměte z ohně.

3) Máslo rozpalte v hrnci na slabém plameni, pak přisypte 75 g mouky a dobře promíchejte. Snižte plamen na co nejnižší a 7 minut opékejte, pak postupně přilévejte kakaové mléko a metličkou vyšlehejte dohladka. Opékejte dalších 7 až 8 minut, dokud směs nezhoustne.

4) Pak ji přendejte do mísy, přetáhněte fólií a 1 hodinu chlaďte. Po zchladnutí ze směsi vytvořte pomocí lžíce 12 oválných kroket.

5) Vejce a zbylé mléko našlehejte v misce, do druhé nasypte zbytek mouky a strouhanku a promíchejte.

6) Každou kroketu obalte nejprve v moučné směsi, pak vaječné, opět moučné a nakonec vaječné a smažte ve vyšší vrstvě oleje asi 3 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s jahodami, banány a zmrzlinou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková zmrzlina
Domácí borůvková zmrzlina

Inspirujte se podobnými recepty