Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

550 ml mléka (polotučného či odstředěného) BASIC
75 g krupicového cukru
50 g holandského kakaa
špetka soli
75 g másla
150 g hladké mouky BASIC
2 vejce BASIC
110 g strouhanky
slunečnicový olej BASIC
moučkový cukr
jahody
banány
vanilková zmrzlina

Postup přípravy

1) Do rendlíku nalijte 500 ml mléka a na slabém plameni jej přiveďte k varu.

2) Vmíchejte cukr smíchaný s kakaem a špetkou soli, a pak sejměte z ohně.

3) Máslo rozpalte v hrnci na slabém plameni, pak přisypte 75 g mouky a dobře promíchejte. Snižte plamen na co nejnižší a 7 minut opékejte, pak postupně přilévejte kakaové mléko a metličkou vyšlehejte dohladka. Opékejte dalších 7 až 8 minut, dokud směs nezhoustne.

4) Pak ji přendejte do mísy, přetáhněte fólií a 1 hodinu chlaďte. Po zchladnutí ze směsi vytvořte pomocí lžíce 12 oválných kroket.

5) Vejce a zbylé mléko našlehejte v misce, do druhé nasypte zbytek mouky a strouhanku a promíchejte.

6) Každou kroketu obalte nejprve v moučné směsi, pak vaječné, opět moučné a nakonec vaječné a smažte ve vyšší vrstvě oleje asi 3 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s jahodami, banány a zmrzlinou.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty