×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krkovice s domácí barbecue omáčkou 

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Krkovice s domácí barbecue omáčkou 

Co budete potřebovat

4 plátky vepřové krkovice
2 lžíce kečupu
1 lžíce worcestrové omáčky
paprika sladká mletá
sušený rozmarýn
sušený tymián
2-3 stroučky česneku
Šťáva z citrónu
olivový olej
1 lžička cukru
sůl
pepř
mix salát polníček/rukola
4 bagetky

Jak na to?

Rozmarýn a tymián smíchejte s prolisovaným česnekem, sladkou papriku, pepřem a zalijte olivovým olejem. Marinádou potřete silnější plátky vepřové krkovice a nechte dvě hodiny odstát v ledničce. Na rozpáleném grilu grilujte asi 4 minuty z každé strany. Solte až na závěr. Připravte si domácí barbecue omáčku k masu. Smíchejte dvě lžíce kečupu se lžící worcestrové omáčky. Zakápněte citronem, osolte, přidejte lžičku cukru. Chvíli povařte. Krkovici podávejte s barbecue omáčkou, jednoduchým salátem zakápnutým olivovým olejem a z obou stran jemně ogrilovaným pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krkovice s domácí barbecue omáčkou 

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)
Bez pořádného kusu krkovice na grilu si už léto ani neumíme představit. Bylinky ji navíc krásně ovoní.

Co budete potřebovat

4 plátky vepřové krkovice
2 lžíce kečupu
1 lžíce worcestrové omáčky
paprika sladká mletá
sušený rozmarýn
sušený tymián
2-3 stroučky česneku
Šťáva z citrónu
olivový olej
1 lžička cukru
sůl
pepř
mix salát polníček/rukola
4 bagetky

Jak na to?

Rozmarýn a tymián smíchejte s prolisovaným česnekem, sladkou papriku, pepřem a zalijte olivovým olejem. Marinádou potřete silnější plátky vepřové krkovice a nechte dvě hodiny odstát v ledničce. Na rozpáleném grilu grilujte asi 4 minuty z každé strany. Solte až na závěr. Připravte si domácí barbecue omáčku k masu. Smíchejte dvě lžíce kečupu se lžící worcestrové omáčky. Zakápněte citronem, osolte, přidejte lžičku cukru. Chvíli povařte. Krkovici podávejte s barbecue omáčkou, jednoduchým salátem zakápnutým olivovým olejem a z obou stran jemně ogrilovaným pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty