×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krkovice piri piri
45 minut , Snadné , Grilování ,

Krkovice piri piri

Co budu potřebovat

3 snítky čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku
1 lžička uzené mleté papriky
sůl a čerstvě mletý pepř
panenský olivový olej
4 plátky vepřové krkovice
2 červené cibule
4 zralá rajčata
6 čerstvých chilli papriček
červený vinný ocet
panenský olivový olej (i na salsu)
Na salsu
200g sklenice nakládaných papriček
(ideálně jalapeños)
lístky z 1 svazku čerstvého koriandru

Jak na to?

Do hmoždíře dejte lístky tymiánu, 1 oloupaný stroužek česneku, papriku a špetku soli. Roztlučte na pastu a tu pak nařeďte 2 lžícemi olivového oleje. Marinádou potřete maso a nechte ho pod potravinářskou fólií aspoň 2 hodiny odležet.

Rozehřejte gril. Rozčtvrťte cibule i se slupkou, přepulte větší rajčata a spolu s chilli papričkami a neoloupanými stroužky česneku rozložte na hliníkový grilovací tácek, aby zelenina nepropadávala, a 5–10 minut grilujte. Na piri piri omáčku oloupejte česnek a cibuli a vložte do mixéru. Přidejte ostatní zeleninu, zakápněte vinným octem, olivovým olejem a promixujte dohladka; podle potřeby můžete přidat trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti. Na grilu nyní opečte maso, trvá to asi 5 minut z každé strany. Na salsu sceďte papričky a rozmixujte je s trochou nálevu. Přidejte koriandrové lístky do mixéru, přilijte trochu olivového oleje a rozmixujte dohladka. Podávejte k masu spolu s piri piri omáčkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Amaretto káva

    Nápoje 15 minut
  • Bílé zelí

    Chuťovky 60 minut
  • Cold brew

    Nápoje nad 60 minut