×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krkovice piri piri

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Krkovice piri piri

Co budete potřebovat

3 snítky čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku
1 lžička uzené mleté papriky
sůl a čerstvě mletý pepř
panenský olivový olej
4 plátky vepřové krkovice
2 červené cibule
4 zralá rajčata
6 čerstvých chilli papriček
červený vinný ocet
panenský olivový olej (i na salsu)
Na salsu
200g sklenice nakládaných papriček
(ideálně jalapeños)
lístky z 1 svazku čerstvého koriandru

Jak na to?

Do hmoždíře dejte lístky tymiánu, 1 oloupaný stroužek česneku, papriku a špetku soli. Roztlučte na pastu a tu pak nařeďte 2 lžícemi olivového oleje. Marinádou potřete maso a nechte ho pod potravinářskou fólií aspoň 2 hodiny odležet.

Rozehřejte gril. Rozčtvrťte cibule i se slupkou, přepulte větší rajčata a spolu s chilli papričkami a neoloupanými stroužky česneku rozložte na hliníkový grilovací tácek, aby zelenina nepropadávala, a 5–10 minut grilujte. Na piri piri omáčku oloupejte česnek a cibuli a vložte do mixéru. Přidejte ostatní zeleninu, zakápněte vinným octem, olivovým olejem a promixujte dohladka; podle potřeby můžete přidat trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti. Na grilu nyní opečte maso, trvá to asi 5 minut z každé strany. Na salsu sceďte papričky a rozmixujte je s trochou nálevu. Přidejte koriandrové lístky do mixéru, přilijte trochu olivového oleje a rozmixujte dohladka. Podávejte k masu spolu s piri piri omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krkovice piri piri

Snadné Grilování Magazín 7-8/2015
(0)

Co budete potřebovat

3 snítky čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku
1 lžička uzené mleté papriky
sůl a čerstvě mletý pepř
panenský olivový olej
4 plátky vepřové krkovice
2 červené cibule
4 zralá rajčata
6 čerstvých chilli papriček
červený vinný ocet
panenský olivový olej (i na salsu)
Na salsu
200g sklenice nakládaných papriček
(ideálně jalapeños)
lístky z 1 svazku čerstvého koriandru

Jak na to?

Do hmoždíře dejte lístky tymiánu, 1 oloupaný stroužek česneku, papriku a špetku soli. Roztlučte na pastu a tu pak nařeďte 2 lžícemi olivového oleje. Marinádou potřete maso a nechte ho pod potravinářskou fólií aspoň 2 hodiny odležet.

Rozehřejte gril. Rozčtvrťte cibule i se slupkou, přepulte větší rajčata a spolu s chilli papričkami a neoloupanými stroužky česneku rozložte na hliníkový grilovací tácek, aby zelenina nepropadávala, a 5–10 minut grilujte. Na piri piri omáčku oloupejte česnek a cibuli a vložte do mixéru. Přidejte ostatní zeleninu, zakápněte vinným octem, olivovým olejem a promixujte dohladka; podle potřeby můžete přidat trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti. Na grilu nyní opečte maso, trvá to asi 5 minut z každé strany. Na salsu sceďte papričky a rozmixujte je s trochou nálevu. Přidejte koriandrové lístky do mixéru, přilijte trochu olivového oleje a rozmixujte dohladka. Podávejte k masu spolu s piri piri omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty