×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krkovice piri piri

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí...
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché...
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Krkovice piri piri

Co budete potřebovat

3 snítky čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku
1 lžička uzené mleté papriky
sůl a čerstvě mletý pepř
panenský olivový olej
4 plátky vepřové krkovice
2 červené cibule
4 zralá rajčata
6 čerstvých chilli papriček
červený vinný ocet
panenský olivový olej (i na salsu)
Na salsu
200g sklenice nakládaných papriček
(ideálně jalapeños)
lístky z 1 svazku čerstvého koriandru

Jak na to?

Do hmoždíře dejte lístky tymiánu, 1 oloupaný stroužek česneku, papriku a špetku soli. Roztlučte na pastu a tu pak nařeďte 2 lžícemi olivového oleje. Marinádou potřete maso a nechte ho pod potravinářskou fólií aspoň 2 hodiny odležet.

Rozehřejte gril. Rozčtvrťte cibule i se slupkou, přepulte větší rajčata a spolu s chilli papričkami a neoloupanými stroužky česneku rozložte na hliníkový grilovací tácek, aby zelenina nepropadávala, a 5–10 minut grilujte. Na piri piri omáčku oloupejte česnek a cibuli a vložte do mixéru. Přidejte ostatní zeleninu, zakápněte vinným octem, olivovým olejem a promixujte dohladka; podle potřeby můžete přidat trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti. Na grilu nyní opečte maso, trvá to asi 5 minut z každé strany. Na salsu sceďte papričky a rozmixujte je s trochou nálevu. Přidejte koriandrové lístky do mixéru, přilijte trochu olivového oleje a rozmixujte dohladka. Podávejte k masu spolu s piri piri omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krkovice piri piri

Snadné Grilování Magazín 7-8/2015
(0)

Co budete potřebovat

3 snítky čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku
1 lžička uzené mleté papriky
sůl a čerstvě mletý pepř
panenský olivový olej
4 plátky vepřové krkovice
2 červené cibule
4 zralá rajčata
6 čerstvých chilli papriček
červený vinný ocet
panenský olivový olej (i na salsu)
Na salsu
200g sklenice nakládaných papriček
(ideálně jalapeños)
lístky z 1 svazku čerstvého koriandru

Jak na to?

Do hmoždíře dejte lístky tymiánu, 1 oloupaný stroužek česneku, papriku a špetku soli. Roztlučte na pastu a tu pak nařeďte 2 lžícemi olivového oleje. Marinádou potřete maso a nechte ho pod potravinářskou fólií aspoň 2 hodiny odležet.

Rozehřejte gril. Rozčtvrťte cibule i se slupkou, přepulte větší rajčata a spolu s chilli papričkami a neoloupanými stroužky česneku rozložte na hliníkový grilovací tácek, aby zelenina nepropadávala, a 5–10 minut grilujte. Na piri piri omáčku oloupejte česnek a cibuli a vložte do mixéru. Přidejte ostatní zeleninu, zakápněte vinným octem, olivovým olejem a promixujte dohladka; podle potřeby můžete přidat trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti. Na grilu nyní opečte maso, trvá to asi 5 minut z každé strany. Na salsu sceďte papričky a rozmixujte je s trochou nálevu. Přidejte koriandrové lístky do mixéru, přilijte trochu olivového oleje a rozmixujte dohladka. Podávejte k masu spolu s piri piri omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat