Krkovice piri piri
Ingredience
3 | snítky čerstvého tymiánu |
4 | stroužky česneku |
1 | lžička uzené mleté papriky |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
panenský olivový olej | |
4 | plátky vepřové krkovice |
2 | červené cibule |
4 | zralá rajčata |
6 | čerstvých chilli papriček |
červený vinný ocet | |
panenský olivový olej (i na salsu) | |
Na salsu | |
---|---|
200g | sklenice nakládaných papriček |
(ideálně jalapeños) | |
lístky z 1 svazku čerstvého koriandru |
Postup přípravy
Do hmoždíře dejte lístky tymiánu, 1 oloupaný stroužek česneku, papriku a špetku soli. Roztlučte na pastu a tu pak nařeďte 2 lžícemi olivového oleje. Marinádou potřete maso a nechte ho pod potravinářskou fólií aspoň 2 hodiny odležet.
Rozehřejte gril. Rozčtvrťte cibule i se slupkou, přepulte větší rajčata a spolu s chilli papričkami a neoloupanými stroužky česneku rozložte na hliníkový grilovací tácek, aby zelenina nepropadávala, a 5–10 minut grilujte. Na piri piri omáčku oloupejte česnek a cibuli a vložte do mixéru. Přidejte ostatní zeleninu, zakápněte vinným octem, olivovým olejem a promixujte dohladka; podle potřeby můžete přidat trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti. Na grilu nyní opečte maso, trvá to asi 5 minut z každé strany. Na salsu sceďte papričky a rozmixujte je s trochou nálevu. Přidejte koriandrové lístky do mixéru, přilijte trochu olivového oleje a rozmixujte dohladka. Podávejte k masu spolu s piri piri omáčkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY