×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krevety v tomatové omáčce

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...

Krevety v tomatové omáčce

Co budete potřebovat

1 větší šalotka
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 konzerva loupaných krájených rajčat
sůl
1 a ½ lžíce hladkolisté petržele
1 lžíce čerstvého kopru
250 g loupaných krevet
150 g sýru Feta
čerstvě mletý pepř
1 bageta

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C horkovzduch + gril.
Šalotku a česnek nakrájejte najemno. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej. Na něm restujte šalotku dosklovata. Přidejte česnek a ještě třicet vteřin opékejte. Vlijte rajčata, přiveďte k varu, zlehka osolte a nechte 10 minut probublávat.
Pánev odstavte z ohně a vložte do ní bylinky, krevety, rozdrobenou fetu a opepřete. Dejte péct na 10 minut. Podávejte s kouskem bagety.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krevety v tomatové omáčce

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Něco lehkého Bezlepkové Magazín 4/2018
(0)
Ponořte se na chvíli do vzpomínek na prázdniny a pochutnejte si na krevetách s tomatovou omáčkou. Spolu s opečenou bagetkou máte ve chvilce připravený výborný vydatnější předkrm nebo lehčí hlavní chod.

Co budete potřebovat

1 větší šalotka
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 konzerva loupaných krájených rajčat
sůl
1 a ½ lžíce hladkolisté petržele
1 lžíce čerstvého kopru
250 g loupaných krevet
150 g sýru Feta
čerstvě mletý pepř
1 bageta

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C horkovzduch + gril.
Šalotku a česnek nakrájejte najemno. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej. Na něm restujte šalotku dosklovata. Přidejte česnek a ještě třicet vteřin opékejte. Vlijte rajčata, přiveďte k varu, zlehka osolte a nechte 10 minut probublávat.
Pánev odstavte z ohně a vložte do ní bylinky, krevety, rozdrobenou fetu a opepřete. Dejte péct na 10 minut. Podávejte s kouskem bagety.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...

Inspirujte se podobnými recepty