Krevety s citrusovým salátkem
Ingredience
80 g | krevet |
1 | červený grep |
1 | pomeranč |
½ | lžičky chilli koření |
1 | lžička mleté papriky |
¼ | lžičky mletého česneku |
½ | lžičky římského kmínu |
¼ | lžičky kajenského pepře |
3 | lžíce olivového oleje |
sůl | |
40 g | rukoly |
½ | červené cibule |
180 g | bílého jogurtu |
2 | lžičky tahini pasty |
½ | citronu |
2 | lžičky javorového sirupu |
1 | lžíce arašídového másla |
Postup přípravy
1. Venku si připravte gril a doneste si krevety. Pokud máte mražené, vyjměte je alespoň 20 minut předem z mrazáku a nechte povolit.
2. Citrusy oloupejte ostrým nožíkem a vykrájejte z nich měsíčky nad miskou tak, aby se v ní zachytila vytékající šťáva. Měsíčky pokrájejte na menší kousky. V malé misce smíchejte suché koření.
3. Rozehřejte si venkovní gril a vlijte olej. Vložte krevety. Osolte, posypte kořením a restujte 3 minuty. Vyjměte.
4. Do servírovacích misek vložte rukolu, kousky citrusů, na jemné nudličky pokrájenou cibuli a krevety.
5. Na dresink vyšlehejte jogurt, tahini pastu, lžíci citronové šťávy, sirup a arašídové máslo. Ozdobte nastrouhanou citronovou kůrou a podávejte k salátu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY