×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krevety s citrusovým salátkem

Další recepty a články

Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z nových...
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový...
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se...
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát

Krevety s citrusovým salátkem

Co budete potřebovat

80 g krevet
1 červený grep
1 pomeranč
½ lžičky chilli koření
1 lžička mleté papriky
¼ lžičky mletého česneku
½ lžičky římského kmínu
¼ lžičky kajenského pepře
3 lžíce olivového oleje
sůl
40 g rukoly
½ červené cibule
180 g bílého jogurtu
2 lžičky tahini pasty
½ citronu
2 lžičky javorového sirupu
1 lžíce arašídového másla

Jak na to?

1. Připravte si krevety. Pokud máte mražené, vyjměte je alespoň 20 minut předem z mrazáku a nechte povolit.
2. Citrusy oloupejte ostrým nožíkem a vykrájejte z nich měsíčky nad miskou tak, aby se v ní zachytila vytékající šťáva. Měsíčky pokrájejte na menší kousky. V malé misce smíchejte suché koření.
3. Rozehřejte pánev na střední plamen, vlijte olej a vložte krevety. Osolte, posypte kořením a restujte 3 minuty. Vyjměte.
4. Do servírovacích misek vložte rukolu, kousky citrusů, na jemné nudličky pokrájenou cibuli a krevety.
5. Na dresink vyšlehejte jogurt, tahini pastu, lžíci citronové šťávy, sirup a arašídové máslo. Ozdobte nastrouhanou citronovou kůrou a podávejte k salátu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krevety s citrusovým salátkem

Hlavní chod Velmi snadné Saláty Bezlepkové Magazín 2/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

80 g krevet
1 červený grep
1 pomeranč
½ lžičky chilli koření
1 lžička mleté papriky
¼ lžičky mletého česneku
½ lžičky římského kmínu
¼ lžičky kajenského pepře
3 lžíce olivového oleje
sůl
40 g rukoly
½ červené cibule
180 g bílého jogurtu
2 lžičky tahini pasty
½ citronu
2 lžičky javorového sirupu
1 lžíce arašídového másla

Jak na to?

1. Připravte si krevety. Pokud máte mražené, vyjměte je alespoň 20 minut předem z mrazáku a nechte povolit.
2. Citrusy oloupejte ostrým nožíkem a vykrájejte z nich měsíčky nad miskou tak, aby se v ní zachytila vytékající šťáva. Měsíčky pokrájejte na menší kousky. V malé misce smíchejte suché koření.
3. Rozehřejte pánev na střední plamen, vlijte olej a vložte krevety. Osolte, posypte kořením a restujte 3 minuty. Vyjměte.
4. Do servírovacích misek vložte rukolu, kousky citrusů, na jemné nudličky pokrájenou cibuli a krevety.
5. Na dresink vyšlehejte jogurt, tahini pastu, lžíci citronové šťávy, sirup a arašídové máslo. Ozdobte nastrouhanou citronovou kůrou a podávejte k salátu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z nových...
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát

Inspirujte se podobnými recepty