
Grilované tofu s mladou mrkví a mrkvovou marinádou

Velmi snadné
0/5
Asijská
Veganské
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Pomeranč 1 ks
- Citron 1 ks
- Grapefruit 1 ks
- Mrkev 2 svaz.
- Hořčice dijonská 1 člž
- Vinný bílý ocet 2 plž
- Olej olivový 2 plž
- Sůl
- Tofu natural BIO 2 ks
- Slunečnicová semínka 1 plž
- Mikrobylinky 1 hrs.
- Pomeranč 1 ks
- Citron 1 ks
- Grapefruit 1 ks
- Mrkev 2 svaz.
- Hořčice dijonská 1 člž
- Vinný bílý ocet 2 plž
- Olej olivový 2 plž
- Sůl
- Tofu natural BIO 2 ks
- Slunečnicová semínka 1 plž
- Mikrobylinky 1 hrs.
Příprava
- 1Pomeranč, citron a grep dobře omyjte, oloupejte a ostrým nožem z půlky každého opatrně vykrojte menší měsíčky. Odložte je stranou na závěrečné podávání. Ze zbylé dužiny každého citrusu vymačkejte zvlášť šťávu.
- 2Z jednoho svazku očištěné mladé mrkve odšťavněte šťávu a smíchejte ji s citrusovou. Z kůry citrusů odřízněte bílé části a zbylou kůru nasekejte najemno. Vše promíchejte v míse se lžičkou dijonské hořčice, 2 lžícemi vinného octa a 2 lžícemi olivového oleje. Podle chuti osolte a dobře promíchejte.
- 3Oba kusy tofu ogrilujte z obou stran dozlatova. Poté je vložte do mísy, přelijte připravenou marinádou a nechte marinovat přibližně 2 hodiny. Druhý svazek mladé mrkve očistěte, zbavte natě, povařte ve vroucí vodě asi 5 minut a následně krátce ogrilujte.
- 4Na talíř naaranžujte na plátky nakrájené marinované tofu, přelijte trochou marinády, přidejte grilovanou mrkev a citrusové měsíčky. Nakonec posypte slunečnicovými semínky a ozdobte mikrobylinkami. Tato veggie specialita na grilovačce bude hrát letními barvami i chutí.
- 1Pomeranč, citron a grep dobře omyjte, oloupejte a ostrým nožem z půlky každého opatrně vykrojte menší měsíčky. Odložte je stranou na závěrečné podávání. Ze zbylé dužiny každého citrusu vymačkejte zvlášť šťávu.
- 2Z jednoho svazku očištěné mladé mrkve odšťavněte šťávu a smíchejte ji s citrusovou. Z kůry citrusů odřízněte bílé části a zbylou kůru nasekejte najemno. Vše promíchejte v míse se lžičkou dijonské hořčice, 2 lžícemi vinného octa a 2 lžícemi olivového oleje. Podle chuti osolte a dobře promíchejte.
- 3Oba kusy tofu ogrilujte z obou stran dozlatova. Poté je vložte do mísy, přelijte připravenou marinádou a nechte marinovat přibližně 2 hodiny. Druhý svazek mladé mrkve očistěte, zbavte natě, povařte ve vroucí vodě asi 5 minut a následně krátce ogrilujte.
- 4Na talíř naaranžujte na plátky nakrájené marinované tofu, přelijte trochou marinády, přidejte grilovanou mrkev a citrusové měsíčky. Nakonec posypte slunečnicovými semínky a ozdobte mikrobylinkami. Tato veggie specialita na grilovačce bude hrát letními barvami i chutí.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.