Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Krevetový pohár s pomelem 

Krevetový pohár s pomelem 

Pomelo je největší z citrusových plodů. Že je zralé, můžete poznat podle jeho žluté barvy, na omak by mělo být měkké. Obsahuje vitamin C. Pomelo si žádá trpělivost... nejprve ho oloupejte z kůry a pak každý dílek ještě zbavte tenké bílé slupky, která je hořká.

Ingredience

2 lžíce rýžového octa
1 lžička soli
1 lžíce cukru krupice
250 g krevet
1 šalotka
2 stonky řapíkatého celeru
pomelo
80 ml majonézy
2 lžičky wasabi pasty
1⁄2 limetky
15 g arašídů neloupaných, nesolených

Postup přípravy

1. Tři čtvrtě litru vody s octem, solí a cukrem přiveďte k varu. Vsypte krevety, povařte 3 minuty a sceďte.
2. Očištěnou šalotku a řapíkatý celer pokrájejte nadrobno. Pomelo oloupejte až na čistou dužinu a rozkrájejte na menší kousky.
3. V menší misce vyšlehejte majonézu s wasabi a limetkovou šťávou. Ve větší míse promíchejte krevety, zeleninu, pomelo a majonézový dresink. Pár krevet dejte stranou na ozdobu. Směs nechte alespoň 30 minut odležet v lednici.
4. Servírujte ve skleničkách, ozdobené krevetou a opraženými, nahrubo nasekanými arašídy.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty