×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krevetový pohár s pomelem 

Další recepty a články

Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na...
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Slané muffiny s ananasem
Slané muffiny s...
Slané muffiny s ananasem
Slané muffiny s ananasem

Krevetový pohár s pomelem 

Co budete potřebovat

2 lžíce rýžového octa
1 lžička soli
1 lžíce cukru krupice
250 g krevet
1 šalotka
2 stonky řapíkatého celeru
pomelo
80 ml majonézy
2 lžičky wasabi pasty
1⁄2 limetky
15 g arašídů neloupaných, nesolených

Jak na to?

1. Tři čtvrtě litru vody s octem, solí a cukrem přiveďte k varu. Vsypte krevety, povařte 3 minuty a sceďte.
2. Očištěnou šalotku a řapíkatý celer pokrájejte nadrobno. Pomelo oloupejte až na čistou dužinu a rozkrájejte na menší kousky.
3. V menší misce vyšlehejte majonézu s wasabi a limetkovou šťávou. Ve větší míse promíchejte krevety, zeleninu, pomelo a majonézový dresink. Pár krevet dejte stranou na ozdobu. Směs nechte alespoň 30 minut odležet v lednici.
4. Servírujte ve skleničkách, ozdobené krevetou a opraženými, nahrubo nasekanými arašídy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krevetový pohár s pomelem 

Svačina Velmi snadné Chuťovky Něco lehkého Bezlepkové Magazín 12/2019 Počet porcí: 4
(0)
Pomelo je největší z citrusových plodů. Že je zralé, můžete poznat podle jeho žluté barvy, na omak by mělo být měkké. Obsahuje vitamin C. Pomelo si žádá trpělivost... nejprve ho oloupejte z kůry a pak každý dílek ještě zbavte tenké bílé slupky, která je hořká.

Co budete potřebovat

2 lžíce rýžového octa
1 lžička soli
1 lžíce cukru krupice
250 g krevet
1 šalotka
2 stonky řapíkatého celeru
pomelo
80 ml majonézy
2 lžičky wasabi pasty
1⁄2 limetky
15 g arašídů neloupaných, nesolených

Jak na to?

1. Tři čtvrtě litru vody s octem, solí a cukrem přiveďte k varu. Vsypte krevety, povařte 3 minuty a sceďte.
2. Očištěnou šalotku a řapíkatý celer pokrájejte nadrobno. Pomelo oloupejte až na čistou dužinu a rozkrájejte na menší kousky.
3. V menší misce vyšlehejte majonézu s wasabi a limetkovou šťávou. Ve větší míse promíchejte krevety, zeleninu, pomelo a majonézový dresink. Pár krevet dejte stranou na ozdobu. Směs nechte alespoň 30 minut odležet v lednici.
4. Servírujte ve skleničkách, ozdobené krevetou a opraženými, nahrubo nasekanými arašídy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Slané muffiny s ananasem
Slané muffiny s ananasem
Slané muffiny s ananasem
Slané muffiny s ananasem

Inspirujte se podobnými recepty