
Krevetový pohár s pomelem
Pomelo je největší z citrusových plodů. Že je zralé, můžete poznat podle jeho žluté barvy, na omak by mělo být měkké. Obsahuje vitamin C. Pomelo si žádá trpělivost... nejprve ho oloupejte z kůry a pak každý dílek ještě zbavte tenké bílé slupky, která je hořká.
Postup přípravy
1. Tři čtvrtě litru vody s octem, solí a cukrem přiveďte k varu. Vsypte krevety, povařte 3 minuty a sceďte.
2. Očištěnou šalotku a řapíkatý celer pokrájejte nadrobno. Pomelo oloupejte až na čistou dužinu a rozkrájejte na menší kousky.
3. V menší misce vyšlehejte majonézu s wasabi a limetkovou šťávou. Ve větší míse promíchejte krevety, zeleninu, pomelo a majonézový dresink. Pár krevet dejte stranou na ozdobu. Směs nechte alespoň 30 minut odležet v lednici.
4. Servírujte ve skleničkách, ozdobené krevetou a opraženými, nahrubo nasekanými arašídy.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod