×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kremrole

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Kremrole

Co budete potřebovat

350 g hladké mouky
250 g másla
1 žloutek
1 lžíce octa
100 ml smetany na šlehání
Na náplň:
5 bílků
špetka soli
320 g krupicového cukru
máslo
vejce

Jak na to?

Do velké mísy proseju mouku a promnu ji s máslem nakrájeným na kousky, pak přidám žloutek, ocet a smetanu na šlehání. Vypracuju vláčné těsto a nechám ho hodinu nebo klidně přes noc odpočinout v chladu. Troubu předehřeju na 180 °C. Pracovní plochu si posypu mouku, rozválím těsto a nakrájím ho na asi dvoucentimetrové proužky dlouhé asi 15 centimetrů. Natočím je na kovové trubičky, které jsem si předtím potřela rozpuštěným máslem. Natočené proužky potřu rozšlehaným vajíčkem, rozložím je na plech vyložený pečicím papírem a peču dozlatova. Trvá to asi čtvrt hodiny. Když kremrole vychladnou, opatrně z nich vyndám trubičky. Mezitím si připravím krém. V míse šlehám bílky se špetkou soli a postupně přidávám krupicový cukr. Když jsou bílky skoro ušlehané, přendám mísu se sněhem nad vodní lázeň. Pokračuju ve šlehání, až je sníh krásně lesklý a tuhý. Když vychladne, přendám krém do cukrářského sáčku a kremrole z obou stran naplním. Nakonec je posypu moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kremrole

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (35)

Co budete potřebovat

350 g hladké mouky
250 g másla
1 žloutek
1 lžíce octa
100 ml smetany na šlehání
Na náplň:
5 bílků
špetka soli
320 g krupicového cukru
máslo
vejce

Jak na to?

Do velké mísy proseju mouku a promnu ji s máslem nakrájeným na kousky, pak přidám žloutek, ocet a smetanu na šlehání. Vypracuju vláčné těsto a nechám ho hodinu nebo klidně přes noc odpočinout v chladu. Troubu předehřeju na 180 °C. Pracovní plochu si posypu mouku, rozválím těsto a nakrájím ho na asi dvoucentimetrové proužky dlouhé asi 15 centimetrů. Natočím je na kovové trubičky, které jsem si předtím potřela rozpuštěným máslem. Natočené proužky potřu rozšlehaným vajíčkem, rozložím je na plech vyložený pečicím papírem a peču dozlatova. Trvá to asi čtvrt hodiny. Když kremrole vychladnou, opatrně z nich vyndám trubičky. Mezitím si připravím krém. V míse šlehám bílky se špetkou soli a postupně přidávám krupicový cukr. Když jsou bílky skoro ušlehané, přendám mísu se sněhem nad vodní lázeň. Pokračuju ve šlehání, až je sníh krásně lesklý a tuhý. Když vychladne, přendám krém do cukrářského sáčku a kremrole z obou stran naplním. Nakonec je posypu moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty