
Krémové kuřecí s rýží
Ingredience
500 g | kuřecích prsou |
250 g | bílého jogurtu |
5cm | kousek zázvoru |
5 | stroužků česneku |
2 | lžičky mletého římského kmínu |
1 | lžíce koření tandoori masala |
sůl | |
1 | lžíce slunečnicového oleje |
3 | velké cibule |
1 | lžička kurkumy |
1 | lžička kari |
2 | rajčata |
1 | kousek celé skořice |
1 | lžička mletého kardamomu |
2 | hvězdičky badyánu |
4 | bobkové listy |
425 g | krájených loupaných rajčat |
150 ml | smetany (31 %) |
1 | hrst čerstvého koriandru |
250 g | jasmínové rýže |
1 | limeta |
½ | hrsti čerstvé petrželky |
Postup přípravy
Maso nakrájejte na větší kostky a smíchejte v misce se lžící nastrouhaného zázvoru, lžící mačkaného česneku, lžičkou mletého římského kmínu a lžící koření tandoori masala. Nakonec směs osolte a pořádně promíchejte. Nechte nejméně 2 hodiny uležet.
Na oleji osmažte pokrájenou cibuli, přidejte zbytek zázvoru a česneku, mletý římský kmín, kurkumu a kari. Restujte 2 minuty. Poté přidejte nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, loupaná rajčata, smetanu a sůl. Vařte asi 25 minut. Vyndejte bobkový list, kardamom, badyán a skořici.
Maso naskládejte na plech a pečte na 250 °C cca 10 minut. Hotové maso přidejte do omáčky i se šťávou a nechte společně ještě dvě minuty provařit.
Rýži uvařte podle návodu na obalu. K uvařené rýži přimíchejte šťávu z jedné limety a ozdobte ji čerstvou petrželkou.
Tip : dejte receptu česnekem ten správný říz
Česnek - zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému