Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Krémové kuřecí s rýží

Krémové kuřecí s rýží

Ingredience

500 g kuřecích prsou
250 g bílého jogurtu
5cm kousek zázvoru
5 stroužků česneku
2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžíce koření tandoori masala
sůl
1 lžíce slunečnicového oleje
3 velké cibule
1 lžička kurkumy
1 lžička kari
2 rajčata
1 kousek celé skořice
1 lžička mletého kardamomu
2 hvězdičky badyánu
4 bobkové listy
425 g krájených loupaných rajčat
150 ml smetany (31 %)
1 hrst čerstvého koriandru
250 g jasmínové rýže
1 limeta
½ hrsti čerstvé petrželky

Postup přípravy

Maso nakrájejte na větší kostky a smíchejte v misce se lžící nastrouhaného zázvoru, lžící mačkaného česneku, lžičkou mletého římského kmínu a lžící koření tandoori masala. Nakonec směs osolte a pořádně promíchejte. Nechte nejméně 2 hodiny uležet.
Na oleji osmažte pokrájenou cibuli, přidejte zbytek zázvoru a česneku, mletý římský kmín, kurkumu a kari. Restujte 2 minuty. Poté přidejte nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, loupaná rajčata, smetanu a sůl. Vařte asi 25 minut. Vyndejte bobkový list, kardamom, badyán a skořici.
Maso naskládejte na plech a pečte na 250 °C cca 10 minut. Hotové maso přidejte do omáčky i se šťávou a nechte společně ještě dvě minuty provařit.
Rýži uvařte podle návodu na obalu. K uvařené rýži přimíchejte šťávu z jedné limety a ozdobte ji čerstvou petrželkou.

Tip : dejte receptu česnekem ten správný říz
Česnek - zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému

Pomohl vám recept?

Další videorecepty