Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyChoucroute alsaská specialita se zelím
Albert logoAlbert logo
  • Choucroute alsaská specialita se zelím

Choucroute alsaská specialita se zelím

Kysané zelí, klobásky, vepřová žebírka, brambory a víno. To vše tvoří základ této alsaské pochoutky. Choucroute výborně chutná s hořčicí, nakládanými okurkami nebo cibulkami.
Choucroute alsaská specialita se zelím
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Klobása papriková 800 g
  • Vepřová žebra 1,3 kg
  • Sůl 1/3 hrn.
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Zelí bílé sterilované 2,5 kg
  • Česnek 4 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Sádlo 50 g
  • Bobkový list 3 ks
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Pepř 1 člž
  • Bílé víno 350 ml
  • Vývar hovězí 750 ml
  • Brambory 1 kg
  • Petrželka čerstvá 1 snít.
  • Klobása papriková 800 g
  • Vepřová žebra 1,3 kg
  • Sůl 1/3 hrn.
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Zelí bílé sterilované 2,5 kg
  • Česnek 4 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Sádlo 50 g
  • Bobkový list 3 ks
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Pepř 1 člž
  • Bílé víno 350 ml
  • Vývar hovězí 750 ml
  • Brambory 1 kg
  • Petrželka čerstvá 1 snít.

Příprava

1
V uzavíratelném sáčku smíchejte sůl s cukrem. Vepřová žebírka nakrájejte na kousky. Vložte do sáčku a promíchejte. Pak sáček otevřete a vytlačte co nejvíc vzduchu. Žebírka nechte naložená v lednici 1 den.
2
Druhý den propláchněte kysané zelí od nálevu a osušte ho.
3
Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo a cibuli s česnekem orestujte dozlatova. Poté přimíchejte zelí, bobkové listy, kmín a pepř. Podlijte vývarem, vínem a přiveďte k varu.
4
Žebírka propláchněte pod čistou vodou, abyste je zbavili soli a cukru. Přimíchejte je k zelí, hrnec zakryjte poklicí a pečte 90 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.
5
Žebírka vyndejte a vykostěte. Klobásy nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm. Vložte s obraným masem z žebírek zpátky do pečicího hrnce. Pečte dalších 30 minut.
6
Mezitím uvařte brambory nakrájené na čtvrtky ve slané vodě a vložte do trouby předehřáté na 180 °C na 10 minut. Podávejte se zelím, masem a nasekanou petrželkou.
1
V uzavíratelném sáčku smíchejte sůl s cukrem. Vepřová žebírka nakrájejte na kousky. Vložte do sáčku a promíchejte. Pak sáček otevřete a vytlačte co nejvíc vzduchu. Žebírka nechte naložená v lednici 1 den.
2
Druhý den propláchněte kysané zelí od nálevu a osušte ho.
3
Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo a cibuli s česnekem orestujte dozlatova. Poté přimíchejte zelí, bobkové listy, kmín a pepř. Podlijte vývarem, vínem a přiveďte k varu.
4
Žebírka propláchněte pod čistou vodou, abyste je zbavili soli a cukru. Přimíchejte je k zelí, hrnec zakryjte poklicí a pečte 90 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.
5
Žebírka vyndejte a vykostěte. Klobásy nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm. Vložte s obraným masem z žebírek zpátky do pečicího hrnce. Pečte dalších 30 minut.
6
Mezitím uvařte brambory nakrájené na čtvrtky ve slané vodě a vložte do trouby předehřáté na 180 °C na 10 minut. Podávejte se zelím, masem a nasekanou petrželkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.