×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krémové dršťky

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Krémové dršťky

Co budete potřebovat

500g balení předvařených hovězích drštěk AQ
200 ml suchého bílého vína
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 cibule, nasekaná najemno
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
150–200 ml vývaru z bylinkové kostky tymián a bazalka
snítka tymiánu
150 ml smetany
čerstvé bylinky na ozdobu
500 g bramborových noku

Jak na to?

1. Drštky několikrát propláchněte pod horkou tekoucí vodou nebo je nechte pět minut stát v horké vodě. Slijte, nechte úplně vychladnout a dejte na hodinu až dvě marinovat do suchého bílého vína. Opět slijte.
2. Olivový olej a máslo rozpalte v pánvi s vyšším okrajem, přidejte cibuli a čtyři až pět minut opékejte, aby vám krásně zesklovatěla, přidejte česnek a po další minutě i drštky. Zprudka opékejte. Přilijte vývar a patnáct minut vařte. Zhruba v půlce přihoďte celou snítku tymiánu. Bylinky vyndejte, vlijte smetanu a nechte zredukovat. Hotové drštky servírujte posypané čerstvými bylinkami, s bramborovými noky, uvařenými podle návodu na obalu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krémové dršťky

Hlavní chod Snadné Středomořská Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

500g balení předvařených hovězích drštěk AQ
200 ml suchého bílého vína
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 cibule, nasekaná najemno
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
150–200 ml vývaru z bylinkové kostky tymián a bazalka
snítka tymiánu
150 ml smetany
čerstvé bylinky na ozdobu
500 g bramborových noku

Jak na to?

1. Drštky několikrát propláchněte pod horkou tekoucí vodou nebo je nechte pět minut stát v horké vodě. Slijte, nechte úplně vychladnout a dejte na hodinu až dvě marinovat do suchého bílého vína. Opět slijte.
2. Olivový olej a máslo rozpalte v pánvi s vyšším okrajem, přidejte cibuli a čtyři až pět minut opékejte, aby vám krásně zesklovatěla, přidejte česnek a po další minutě i drštky. Zprudka opékejte. Přilijte vývar a patnáct minut vařte. Zhruba v půlce přihoďte celou snítku tymiánu. Bylinky vyndejte, vlijte smetanu a nechte zredukovat. Hotové drštky servírujte posypané čerstvými bylinkami, s bramborovými noky, uvařenými podle návodu na obalu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty