
Krémová zimní polévka

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Polévka
Ingredience
Složení 1 porcí
- Cibule 3 ks
- Celer 1 kg
- Brambory 500 g
- Sýr s modrou plísní 100 g
- Citronová kůra
- Šalvěj čerstvá
- Vývar zeleninový 2 l
- Cheddar strouhaný 100 g
- Máslo 1 plž
- Cibule 3 ks
- Celer 1 kg
- Brambory 500 g
- Sýr s modrou plísní 100 g
- Citronová kůra
- Šalvěj čerstvá
- Vývar zeleninový 2 l
- Cheddar strouhaný 100 g
- Máslo 1 plž
Příprava
- 1Ve velkém hrnci zahřejte máslo, přidejte cibuli, opékejte 5 minut. Vsypte brambory, celer, krátce opečte, přilijte vývar a vhoďte lístky šalvěje a citronovou kůru. Přiveďte k varu a nechte 30 minut probublávat. Celer by měl být měkký a brambory téměř rozpadavé. Vylovte a vyhoďte šalvěj a kůru. Některé brambory rozmáčkněte, aby byla polévka hustší. Podávejte s čedarem, nadrobeným sýrem s modrou plísní a na másle opečenými lístky šalvěje.
- 1Ve velkém hrnci zahřejte máslo, přidejte cibuli, opékejte 5 minut. Vsypte brambory, celer, krátce opečte, přilijte vývar a vhoďte lístky šalvěje a citronovou kůru. Přiveďte k varu a nechte 30 minut probublávat. Celer by měl být měkký a brambory téměř rozpadavé. Vylovte a vyhoďte šalvěj a kůru. Některé brambory rozmáčkněte, aby byla polévka hustší. Podávejte s čedarem, nadrobeným sýrem s modrou plísní a na másle opečenými lístky šalvěje.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.