×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krémová špenátovo-fazolová polévka

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Krémová špenátovo-fazolová polévka

Co budete potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nasekaná nadrobno
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
2 konzervy bílých fazolí po 400 g propláchnutých a scezených
875 ml zeleninového bujónu
300 g čerstvého baby špenátu
hrst petrželky, nasekané
60 ml smetany ke šlehání
sůl, čerstvě mletý pepř
100 g anglické slaniny, nasekané najemno
150 g čerstvého sýra

Jak na to?

V hrnci rozehřejte na mírnem plameni lžíci olivového oleje, vhoďte cibuli a česnek a 4 minuty opékejte doměkka. Přidejte fazole a dobře promíchejte. Vlijte vývar, přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Vmíchejte špenát a petrželku, znovu přiveďte k varu, sundejte z plotýnky a nechte 2 minuty stát. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte smetanu, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte zbývající olivový olej, vhoďte slaninu a 4–5 minut ji pečte dokřupava. Vyndejte a nechte odkapat na papírové utěrce. Rozdělte do polévkových misek, ozdobte slaninou, sýrem a poprašte pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krémová špenátovo-fazolová polévka

Polévka Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nasekaná nadrobno
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
2 konzervy bílých fazolí po 400 g propláchnutých a scezených
875 ml zeleninového bujónu
300 g čerstvého baby špenátu
hrst petrželky, nasekané
60 ml smetany ke šlehání
sůl, čerstvě mletý pepř
100 g anglické slaniny, nasekané najemno
150 g čerstvého sýra

Jak na to?

V hrnci rozehřejte na mírnem plameni lžíci olivového oleje, vhoďte cibuli a česnek a 4 minuty opékejte doměkka. Přidejte fazole a dobře promíchejte. Vlijte vývar, přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Vmíchejte špenát a petrželku, znovu přiveďte k varu, sundejte z plotýnky a nechte 2 minuty stát. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte smetanu, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte zbývající olivový olej, vhoďte slaninu a 4–5 minut ji pečte dokřupava. Vyndejte a nechte odkapat na papírové utěrce. Rozdělte do polévkových misek, ozdobte slaninou, sýrem a poprašte pepřem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Inspirujte se podobnými recepty