Krémová špenátovo-fazolová polévka
Ingredience
1 a ½ | lžíce olivového oleje |
1 | velká cibule, nasekaná nadrobno |
2 | stroužky česneku, oloupané a rozdrcené |
2 | konzervy bílých fazolí po 400 g propláchnutých a scezených |
875 ml | zeleninového bujónu |
300 g | čerstvého baby špenátu |
hrst petrželky, nasekané | |
60 ml | smetany ke šlehání |
sůl, čerstvě mletý pepř | |
100 g | anglické slaniny, nasekané najemno |
150 g | čerstvého sýra |
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte na mírnem plameni lžíci olivového oleje, vhoďte cibuli a česnek a 4 minuty opékejte doměkka. Přidejte fazole a dobře promíchejte. Vlijte vývar, přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Vmíchejte špenát a petrželku, znovu přiveďte k varu, sundejte z plotýnky a nechte 2 minuty stát. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte smetanu, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte zbývající olivový olej, vhoďte slaninu a 4–5 minut ji pečte dokřupava. Vyndejte a nechte odkapat na papírové utěrce. Rozdělte do polévkových misek, ozdobte slaninou, sýrem a poprašte pepřem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY