Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Krémová špenátovo-fazolová polévka

Krémová špenátovo-fazolová polévka

Ingredience

1 a ½ lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nasekaná nadrobno
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
2 konzervy bílých fazolí po 400 g propláchnutých a scezených
875 ml zeleninového bujónu
300 g čerstvého baby špenátu
hrst petrželky, nasekané
60 ml smetany ke šlehání
sůl, čerstvě mletý pepř
100 g anglické slaniny, nasekané najemno
150 g čerstvého sýra

Postup přípravy

V hrnci rozehřejte na mírnem plameni lžíci olivového oleje, vhoďte cibuli a česnek a 4 minuty opékejte doměkka. Přidejte fazole a dobře promíchejte. Vlijte vývar, přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Vmíchejte špenát a petrželku, znovu přiveďte k varu, sundejte z plotýnky a nechte 2 minuty stát. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte smetanu, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte zbývající olivový olej, vhoďte slaninu a 4–5 minut ji pečte dokřupava. Vyndejte a nechte odkapat na papírové utěrce. Rozdělte do polévkových misek, ozdobte slaninou, sýrem a poprašte pepřem.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty