Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

50g másla
1 cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 brambora, oloupaná, pokrájená
450 ml kuřecího vývaru
600 ml mléka
450 g čerstvého špenátu
jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
sůl, pepř, muškátový oříšek
3 lžíce husté zakysané smetany

Postup přípravy

Máslo rozehřejte ve velkém hrnci s pokličkou. Přidejte cibuli, 5-6 minut ji opékejte, vmíchejte česnek a po minutě rovněž bramboru. Zalijte vývarem a nechte 8-10 minut probublávat, aby kousky brambory částečně změkly. Vlijte mléko a přiveďte k varu. Poté vmíchejte polovinu špenátu a kůru z citronu. Přiklopené vařte 15 minut, nechte zchladnout a rozmixujte. Přidejte druhou polovinu špenátu (dodá polévce čerstvou zelenou barvu) a opět rozmixujte. Pak polévku ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podávejte se zakysanou smetanou.

Pomohl vám recept?
151hodnocení4

Další videorecepty