×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krémová špenátová polévka

Další recepty a články

Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Bramborová polévka
Bramborová polévka
Bramborová polévka
Bramborová polévka
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za...
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut

Krémová špenátová polévka

Co budete potřebovat

50g másla
1 cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 brambora, oloupaná, pokrájená
450 ml kuřecího vývaru
600 ml mléka
450 g čerstvého špenátu
jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
sůl, pepř, muškátový oříšek
3 lžíce husté zakysané smetany

Jak na to?

Máslo rozehřejte ve velkém hrnci s pokličkou. Přidejte cibuli, 5-6 minut ji opékejte, vmíchejte česnek a po minutě rovněž bramboru. Zalijte vývarem a nechte 8-10 minut probublávat, aby kousky brambory částečně změkly. Vlijte mléko a přiveďte k varu. Poté vmíchejte polovinu špenátu a kůru z citronu. Přiklopené vařte 15 minut, nechte zchladnout a rozmixujte. Přidejte druhou polovinu špenátu (dodá polévce čerstvou zelenou barvu) a opět rozmixujte. Pak polévku ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podávejte se zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krémová špenátová polévka

Polévka Snadné Česká Vegetariánské Vaření
Průměrné hodnocení 4 (51)

Co budete potřebovat

50g másla
1 cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 brambora, oloupaná, pokrájená
450 ml kuřecího vývaru
600 ml mléka
450 g čerstvého špenátu
jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
sůl, pepř, muškátový oříšek
3 lžíce husté zakysané smetany

Jak na to?

Máslo rozehřejte ve velkém hrnci s pokličkou. Přidejte cibuli, 5-6 minut ji opékejte, vmíchejte česnek a po minutě rovněž bramboru. Zalijte vývarem a nechte 8-10 minut probublávat, aby kousky brambory částečně změkly. Vlijte mléko a přiveďte k varu. Poté vmíchejte polovinu špenátu a kůru z citronu. Přiklopené vařte 15 minut, nechte zchladnout a rozmixujte. Přidejte druhou polovinu špenátu (dodá polévce čerstvou zelenou barvu) a opět rozmixujte. Pak polévku ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podávejte se zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Bramborová polévka
Bramborová polévka
Bramborová polévka
Bramborová polévka
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat