
Krémová hrášková polévka se šunkovým sendvičem
Ingredience
2 | šalotky |
4 | lžíce olivového oleje NP Bio |
400 g | mraženého hrášku jemného Albert |
1 l | vody |
sůl | |
pepř | |
2 | citrony NP Bio |
8 | snítek čerstvé máty |
100 ml | zakysané smetany NP Bio |
4 | plátky žitného Mlynářského chleba z Albertova pekařství |
80 g | žervé NP Healthy life |
1 | lžička hořčice |
100 g | selské šunky Česká chuť |
2 | hrsti čerstvých mungo klíčků |
Postup přípravy
1. Nakrájejte 2 očištěné šalotky na kostičky a orestujte je v hrnci na 4 lžících rozpáleného olivového oleje. Přidejte 400 g hrášku, zalijte 1 l vody, osolte a opepřete. Vařte zhruba 10 minut do změknutí hrášku.
2. Polévku ochuťte citronovou šťávou a přidejte 4 snítky máty. Vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3. Polévku servírujte do misek. Ozdobte trochou zakysané smetany, citronovou kůrou z 1 omytého citronu a lístky máty.
4. V misce smíchejte 80 g žervé a 1 lžičku hořčice. Namažte 4 plátky chleba pomazánkou a navrch poklaďte plátky šunky. Podávejte ozdobené mungo klíčky.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
3hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod