Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Krémová hrášková polévka se šunkovým sendvičem

Krémová hrášková polévka se šunkovým sendvičem

Ingredience

2 šalotky
4 lžíce olivového oleje NP Bio
400 g mraženého hrášku jemného Albert
1 l vody
sůl
pepř
2 citrony NP Bio
8 snítek čerstvé máty
100 ml zakysané smetany NP Bio
4 plátky žitného Mlynářského chleba z Albertova pekařství
80 g žervé NP Healthy life
1 lžička hořčice
100 g selské šunky Česká chuť
2 hrsti čerstvých mungo klíčků

Postup přípravy

1. Nakrájejte 2 očištěné šalotky na kostičky a orestujte je v hrnci na 4 lžících rozpáleného olivového oleje. Přidejte 400 g hrášku, zalijte 1 l vody, osolte a opepřete. Vařte zhruba 10 minut do změknutí hrášku.

2. Polévku ochuťte citronovou šťávou a přidejte 4 snítky máty. Vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

3. Polévku servírujte do misek. Ozdobte trochou zakysané smetany, citronovou kůrou z 1 omytého citronu a lístky máty.

4. V misce smíchejte 80 g žervé a 1 lžičku hořčice. Namažte 4 plátky chleba pomazánkou a navrch poklaďte plátky šunky. Podávejte ozdobené mungo klíčky.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty