
Pečený pstruh v chilli marinádě

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Pstruh celý 4 ks
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový 3 plž
- Rajský protlak 2 plž
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Chilli mleté 1 člž
- Kmín římský 1 člž
- Česnek 1 strouž.
- Citron BIO 2 ks
- Pomeranč 1 ks
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Pstruh celý 4 ks
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový 3 plž
- Rajský protlak 2 plž
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Chilli mleté 1 člž
- Kmín římský 1 člž
- Česnek 1 strouž.
- Citron BIO 2 ks
- Pomeranč 1 ks
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
Příprava
- 1Pstruhy opláchněte pod studenou tekoucí vodou, osušte je papírovou utěrkou a zevnitř i zvenčí osolte a opepřete. Ostrým nožem udělejte do každé ryby na obou stranách 3 až 4 šikmé zářezy, ale ne příliš hluboké.
- 2V misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžíci mleté papriky, lžičku mletého chilli, lžičku římského kmínu, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku a šťávu z 1 citronu. Směs dobře promíchejte, aby vznikla hladká marináda.
- 3Pstruhy potřete marinádou zevnitř i zvenčí. Přendejte je na plech s pečicím papírem. Mezi ryby rozložte plátky dobře omytého citronu a pomeranče a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud není kůže zlatavá a maso měkké. Během pečení ryby jednou potřete zbylou marinádou.
- 4Hotové pstruhy přendejte na servírovací talíř, ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte s plátky pečených citrusů.
- 1Pstruhy opláchněte pod studenou tekoucí vodou, osušte je papírovou utěrkou a zevnitř i zvenčí osolte a opepřete. Ostrým nožem udělejte do každé ryby na obou stranách 3 až 4 šikmé zářezy, ale ne příliš hluboké.
- 2V misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžíci mleté papriky, lžičku mletého chilli, lžičku římského kmínu, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku a šťávu z 1 citronu. Směs dobře promíchejte, aby vznikla hladká marináda.
- 3Pstruhy potřete marinádou zevnitř i zvenčí. Přendejte je na plech s pečicím papírem. Mezi ryby rozložte plátky dobře omytého citronu a pomeranče a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud není kůže zlatavá a maso měkké. Během pečení ryby jednou potřete zbylou marinádou.
- 4Hotové pstruhy přendejte na servírovací talíř, ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte s plátky pečených citrusů.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.