1
Pstruhy opláchněte pod studenou tekoucí vodou, osušte je papírovou utěrkou a zevnitř i zvenčí osolte a opepřete. Ostrým nožem udělejte do každé ryby na obou stranách 3 až 4 šikmé zářezy, ale ne příliš hluboké.
2
V misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžíci mleté papriky, lžičku mletého chilli, lžičku římského kmínu, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku a šťávu z 1 citronu. Směs dobře promíchejte, aby vznikla hladká marináda.
3
Pstruhy potřete marinádou zevnitř i zvenčí. Přendejte je na plech s pečicím papírem. Mezi ryby rozložte plátky dobře omytého citronu a pomeranče a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud není kůže zlatavá a maso měkké. Během pečení ryby jednou potřete zbylou marinádou.
4
Hotové pstruhy přendejte na servírovací talíř, ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte s plátky pečených citrusů.
1
Pstruhy opláchněte pod studenou tekoucí vodou, osušte je papírovou utěrkou a zevnitř i zvenčí osolte a opepřete. Ostrým nožem udělejte do každé ryby na obou stranách 3 až 4 šikmé zářezy, ale ne příliš hluboké.
2
V misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžíci mleté papriky, lžičku mletého chilli, lžičku římského kmínu, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku a šťávu z 1 citronu. Směs dobře promíchejte, aby vznikla hladká marináda.
3
Pstruhy potřete marinádou zevnitř i zvenčí. Přendejte je na plech s pečicím papírem. Mezi ryby rozložte plátky dobře omytého citronu a pomeranče a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud není kůže zlatavá a maso měkké. Během pečení ryby jednou potřete zbylou marinádou.
4
Hotové pstruhy přendejte na servírovací talíř, ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte s plátky pečených citrusů.