Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený pstruh v chilli marinádě
Albert logoAlbert logo
  • Pečený pstruh v chilli marinádě

Pečený pstruh v chilli marinádě

Pečený pstruh v chilli marinádě
Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Pstruh celý 4 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 3 plž
  • Rajský protlak 2 plž
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Chilli mleté 1 člž
  • Kmín římský 1 člž
  • Česnek 1 strouž.
  • Citron BIO 2 ks
  • Pomeranč 1 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Pstruh celý 4 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 3 plž
  • Rajský protlak 2 plž
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Chilli mleté 1 člž
  • Kmín římský 1 člž
  • Česnek 1 strouž.
  • Citron BIO 2 ks
  • Pomeranč 1 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Pstruhy opláchněte pod studenou tekoucí vodou, osušte je papírovou utěrkou a zevnitř i zvenčí osolte a opepřete. Ostrým nožem udělejte do každé ryby na obou stranách 3 až 4 šikmé zářezy, ale ne příliš hluboké.
2
V misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžíci mleté papriky, lžičku mletého chilli, lžičku římského kmínu, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku a šťávu z 1 citronu. Směs dobře promíchejte, aby vznikla hladká marináda.
3
Pstruhy potřete marinádou zevnitř i zvenčí. Přendejte je na plech s pečicím papírem. Mezi ryby rozložte plátky dobře omytého citronu a pomeranče a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud není kůže zlatavá a maso měkké. Během pečení ryby jednou potřete zbylou marinádou.
4
Hotové pstruhy přendejte na servírovací talíř, ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte s plátky pečených citrusů.
1
Pstruhy opláchněte pod studenou tekoucí vodou, osušte je papírovou utěrkou a zevnitř i zvenčí osolte a opepřete. Ostrým nožem udělejte do každé ryby na obou stranách 3 až 4 šikmé zářezy, ale ne příliš hluboké.
2
V misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžíci mleté papriky, lžičku mletého chilli, lžičku římského kmínu, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku a šťávu z 1 citronu. Směs dobře promíchejte, aby vznikla hladká marináda.
3
Pstruhy potřete marinádou zevnitř i zvenčí. Přendejte je na plech s pečicím papírem. Mezi ryby rozložte plátky dobře omytého citronu a pomeranče a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud není kůže zlatavá a maso měkké. Během pečení ryby jednou potřete zbylou marinádou.
4
Hotové pstruhy přendejte na servírovací talíř, ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte s plátky pečených citrusů.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 12.03.2025 do 18.03.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě dnes

Od 12.03.2025 do 18.03.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 8 dní

Od 12.03.2025 do 25.03.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.