Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHalibut s pečenou zeleninou, rajčaty a čočkou beluga
Albert logoAlbert logo
  • Halibut s pečenou zeleninou, rajčaty a čočkou beluga

Halibut s pečenou zeleninou, rajčaty a čočkou beluga

Halibut s pečenou zeleninou, rajčaty a čočkou beluga
Snadné
46-60 minut
5/5
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Čočka beluga 100 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Rajčata cherry 200 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Citron BIO 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Med 1 plž
  • Halibut filet 4 ks
  • Čočka beluga 100 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Rajčata cherry 200 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Citron BIO 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Med 1 plž
  • Halibut filet 4 ks

Příprava

1
Propláchněte 100 g čočky pod tekoucí vodou a uvařte ji s bobkovým listem v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření čočku sceďte a bobkový list vyjměte.
2
Obě oloupané mrkve a petržele nakrájejte na menší stejně velké kousky, oloupanou červenou cibuli na klínky a omytá cherry rajčata přepulte. Na plech s pečicím papírem rozložte připravenou zeleninu kromě cherry rajčat, přidejte 2 snítky čerstvého tymiánu a dobře omytý citron nakrájený na plátky. Zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Poté přidejte cherry rajčata, lžíci balzamikového octa, lžíci medu, promíchejte a pečte dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne karamelizovat.
3
Filety halibuta osolte a opepřete. Rybí filety napařujte v parním hrnci nebo na pařáčku pod pokličkou 2 až 5 minut podle tloušťky filetu, dokud maso není pevné a propečené.
4
Upečenou zeleninu promíchejte s uvařenou čočkou a rozdělte na talíře. Na směs položte filet halibuta a ozdobte lístky tymiánu.
1
Propláchněte 100 g čočky pod tekoucí vodou a uvařte ji s bobkovým listem v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření čočku sceďte a bobkový list vyjměte.
2
Obě oloupané mrkve a petržele nakrájejte na menší stejně velké kousky, oloupanou červenou cibuli na klínky a omytá cherry rajčata přepulte. Na plech s pečicím papírem rozložte připravenou zeleninu kromě cherry rajčat, přidejte 2 snítky čerstvého tymiánu a dobře omytý citron nakrájený na plátky. Zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Poté přidejte cherry rajčata, lžíci balzamikového octa, lžíci medu, promíchejte a pečte dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne karamelizovat.
3
Filety halibuta osolte a opepřete. Rybí filety napařujte v parním hrnci nebo na pařáčku pod pokličkou 2 až 5 minut podle tloušťky filetu, dokud maso není pevné a propečené.
4
Upečenou zeleninu promíchejte s uvařenou čočkou a rozdělte na talíře. Na směs položte filet halibuta a ozdobte lístky tymiánu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 12.03.2025 do 18.03.2025

Platný ještě 2 dny

Od 12.03.2025 do 18.03.2025

Platný ještě 9 dní

Od 12.03.2025 do 25.03.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.