
Halibut s pečenou zeleninou, rajčaty a čočkou beluga

Snadné
46-60 minut
5/5
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Čočka beluga 100 g
- Bobkový list 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Mrkev 2 ks
- Petržel 2 ks
- Cibule červená 1 ks
- Rajčata cherry 200 g
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Citron BIO 1 ks
- Olej olivový 3 plž
- Balzamikový ocet 1 plž
- Med 1 plž
- Halibut filet 4 ks
- Čočka beluga 100 g
- Bobkový list 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Mrkev 2 ks
- Petržel 2 ks
- Cibule červená 1 ks
- Rajčata cherry 200 g
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Citron BIO 1 ks
- Olej olivový 3 plž
- Balzamikový ocet 1 plž
- Med 1 plž
- Halibut filet 4 ks
Příprava
- 1Propláchněte 100 g čočky pod tekoucí vodou a uvařte ji s bobkovým listem v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření čočku sceďte a bobkový list vyjměte.
- 2Obě oloupané mrkve a petržele nakrájejte na menší stejně velké kousky, oloupanou červenou cibuli na klínky a omytá cherry rajčata přepulte. Na plech s pečicím papírem rozložte připravenou zeleninu kromě cherry rajčat, přidejte 2 snítky čerstvého tymiánu a dobře omytý citron nakrájený na plátky. Zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Poté přidejte cherry rajčata, lžíci balzamikového octa, lžíci medu, promíchejte a pečte dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne karamelizovat.
- 3Filety halibuta osolte a opepřete. Rybí filety napařujte v parním hrnci nebo na pařáčku pod pokličkou 2 až 5 minut podle tloušťky filetu, dokud maso není pevné a propečené.
- 4Upečenou zeleninu promíchejte s uvařenou čočkou a rozdělte na talíře. Na směs položte filet halibuta a ozdobte lístky tymiánu.
- 1Propláchněte 100 g čočky pod tekoucí vodou a uvařte ji s bobkovým listem v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření čočku sceďte a bobkový list vyjměte.
- 2Obě oloupané mrkve a petržele nakrájejte na menší stejně velké kousky, oloupanou červenou cibuli na klínky a omytá cherry rajčata přepulte. Na plech s pečicím papírem rozložte připravenou zeleninu kromě cherry rajčat, přidejte 2 snítky čerstvého tymiánu a dobře omytý citron nakrájený na plátky. Zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Poté přidejte cherry rajčata, lžíci balzamikového octa, lžíci medu, promíchejte a pečte dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne karamelizovat.
- 3Filety halibuta osolte a opepřete. Rybí filety napařujte v parním hrnci nebo na pařáčku pod pokličkou 2 až 5 minut podle tloušťky filetu, dokud maso není pevné a propečené.
- 4Upečenou zeleninu promíchejte s uvařenou čočkou a rozdělte na talíře. Na směs položte filet halibuta a ozdobte lístky tymiánu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.