ReceptyKrémová čočka s klobáskami
Albert logoAlbert logo
  • Krémová čočka s klobáskami

Krémová čočka s klobáskami

Krémová čočka s klobáskami
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Mexická
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Čočka 400 g
  • Celer 1 ks
  • Tymián sušený 1/2 člž
  • Slanina plátková 2 plát.
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Vývar zeleninový 200 ml
  • Pepř
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 4 plž
  • Sůl
  • Klobása bavorská 8 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Čočka 400 g
  • Celer 1 ks
  • Tymián sušený 1/2 člž
  • Slanina plátková 2 plát.
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Vývar zeleninový 200 ml
  • Pepř
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 4 plž
  • Sůl
  • Klobása bavorská 8 ks

Příprava

  1. 1
    Čočku důkladně propláchněte a v čisté vodě ji nechte přes noc namočenou. Vodu slijte a v nové čočku vařte hodinu do změknutí. Rozpalte gril a patnáct až dvacet minut grilujte klobásy, aby byly propečené a na povrchu krásně zlatohnědé. Mezitím nasekejte cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi, přidejte slaninu a dvě minuty ji opékejte, přidejte kousky zeleniny a tymián.
  2. 2
    Za občasného míchání opékejte zhruba osm minut, aby zelenina změkla a začala hnědnout. Přilijte vývar a vařte deset minut, dokud mrkev nezměkne. Nakonec přidejte uvařenou a okapanou čočku. Zahřejte, osolte, opepřete a vmí­chejte smetanu. Podávejte s klobáskami.
  1. 1
    Čočku důkladně propláchněte a v čisté vodě ji nechte přes noc namočenou. Vodu slijte a v nové čočku vařte hodinu do změknutí. Rozpalte gril a patnáct až dvacet minut grilujte klobásy, aby byly propečené a na povrchu krásně zlatohnědé. Mezitím nasekejte cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi, přidejte slaninu a dvě minuty ji opékejte, přidejte kousky zeleniny a tymián.
  2. 2
    Za občasného míchání opékejte zhruba osm minut, aby zelenina změkla a začala hnědnout. Přilijte vývar a vařte deset minut, dokud mrkev nezměkne. Nakonec přidejte uvařenou a okapanou čočku. Zahřejte, osolte, opepřete a vmí­chejte smetanu. Podávejte s klobáskami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Více inspirace
    Čočka je velmi výživná a všestranná surovina a lze ji připravit na mnnoha způsobů. Vyzkoušejte klasický recept na čočku na kyselo, která je ideální pro lehký oběd nebo večeři. A pokud máte chuť na něco exotického, zkuste indicky laděný recept na kari z červené čočky. Velmi oblíbený je i náš recept na čočkovou polévku se zeleninou. Tyto recepty vám ukážou, jak může být čočka chutná a rozmanitá.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě 12 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 5 dní

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě 12 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.