
Krémová čočka s klobáskami

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Mexická
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Mrkev 2 ks
- Cibule 1 ks
- Čočka 400 g
- Celer 1 ks
- Tymián sušený 1/2 člž
- Slanina plátková 2 plát.
- Olej slunečnicový 2 plž
- Vývar zeleninový 200 ml
- Pepř
- Smetana ke šlehání 30%-33% 4 plž
- Sůl
- Klobása bavorská 8 ks
- Mrkev 2 ks
- Cibule 1 ks
- Čočka 400 g
- Celer 1 ks
- Tymián sušený 1/2 člž
- Slanina plátková 2 plát.
- Olej slunečnicový 2 plž
- Vývar zeleninový 200 ml
- Pepř
- Smetana ke šlehání 30%-33% 4 plž
- Sůl
- Klobása bavorská 8 ks
Příprava
- 1Čočku důkladně propláchněte a v čisté vodě ji nechte přes noc namočenou. Vodu slijte a v nové čočku vařte hodinu do změknutí. Rozpalte gril a patnáct až dvacet minut grilujte klobásy, aby byly propečené a na povrchu krásně zlatohnědé. Mezitím nasekejte cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi, přidejte slaninu a dvě minuty ji opékejte, přidejte kousky zeleniny a tymián.
- 2Za občasného míchání opékejte zhruba osm minut, aby zelenina změkla a začala hnědnout. Přilijte vývar a vařte deset minut, dokud mrkev nezměkne. Nakonec přidejte uvařenou a okapanou čočku. Zahřejte, osolte, opepřete a vmíchejte smetanu. Podávejte s klobáskami.
- 1Čočku důkladně propláchněte a v čisté vodě ji nechte přes noc namočenou. Vodu slijte a v nové čočku vařte hodinu do změknutí. Rozpalte gril a patnáct až dvacet minut grilujte klobásy, aby byly propečené a na povrchu krásně zlatohnědé. Mezitím nasekejte cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi, přidejte slaninu a dvě minuty ji opékejte, přidejte kousky zeleniny a tymián.
- 2Za občasného míchání opékejte zhruba osm minut, aby zelenina změkla a začala hnědnout. Přilijte vývar a vařte deset minut, dokud mrkev nezměkne. Nakonec přidejte uvařenou a okapanou čočku. Zahřejte, osolte, opepřete a vmíchejte smetanu. Podávejte s klobáskami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Více inspirace Čočka je velmi výživná a všestranná surovina a lze ji připravit na mnnoha způsobů. Vyzkoušejte klasický recept na čočku na kyselo, která je ideální pro lehký oběd nebo večeři. A pokud máte chuť na něco exotického, zkuste indicky laděný recept na kari z červené čočky. Velmi oblíbený je i náš recept na čočkovou polévku se zeleninou. Tyto recepty vám ukážou, jak může být čočka chutná a rozmanitá.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.