Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Krém z čerstvého hrášku s pórkem a mátou

Krém z čerstvého hrášku s pórkem a mátou

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
1 menší pórek
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
4 brambory
250 ml kuřecího vývaru
500 g čerstvého hrášku
1 hrst hladkolisté petrželky
2 hrsti čerstvé máty Albert
80 ml smetany na vaření (33 %)
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Na lžíci oleje dozlatova opečte nakrájený p​​órek, řapíkatý celer na kostičky, rozdrcený česnek a oloupané, nakrájené brambory. Zalijte vývarem a vařte 15 minut.
2. Přidejte hrášek, nasekanou petrželku a polovinu máty. Vařte 5 minut.
3. Rozmixujte tyčovým mi​​xérem, zjemněte 60 ml smetany, osolte a opepřete.
4. Hotový hráškový krém ozdobte zbývajícím olivovým olejem, smetanou a čerstvou mátou.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty