Křehké větrníčky z finska
Ingredience
200 g | másla |
180 ml | smetany ke šlehání (33 %) |
520 g | hladké mouky |
1 | lžička prášku do pečiva |
30 ml | meruňkové marmelády |
30 ml | švestkových povidel |
1 | vejce |
10 g | moučkového cukru |
Postup přípravy
1. Máslo vyjměte z lednice a nechte změknout. Vychlazenou smetanu vyšlehejte elektrickým šlehačem do šlehačky.
2. Ve větší míse promíchejte 500 g mouky s práškem do pečiva, přidejte šlehačku a máslo. Vypracujte hladké těsto.
3. Na pomoučněném vále rozválejte na tenký plát, poté dvakrát za sebou poskládejte do čtverce a opět rozválejte. Těsto rozkrájejte na zhruba 10 cm velké čtverce. Z každého rohu veďte zářezy asi do ke středu. Doprostřed dejte lžičku marmelády nebo povidel, přes náplň spojte naříznuté cípy k sobě a přitlačte.
4. Větrníčky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 8 minut v troubě předehřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem.
5. Nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY