×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Křehké větrníčky z finska

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Křehké větrníčky z finska

Co budete potřebovat

200 g másla
180 ml smetany ke šlehání (33 %)
520 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
30 ml meruňkové marmelády
30 ml švestkových povidel
1 vejce
10 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Máslo vyjměte z lednice a nechte změknout. Vychlazenou smetanu vyšlehejte elektrickým šlehačem do šlehačky.
2. Ve větší míse promíchejte 500 g mouky s práškem do pečiva, přidejte šlehačku a máslo. Vypracujte hladké těsto.
3. Na pomoučněném vále rozválejte na tenký plát, poté dvakrát za sebou poskládejte do čtverce a opět rozválejte. Těsto rozkrájejte na zhruba 10 cm velké čtverce. Z každého rohu veďte zářezy asi do ke středu. Doprostřed dejte lžičku marmelády nebo povidel, přes náplň spojte naříznuté cípy k sobě a přitlačte.
4. Větrníčky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 8 minut v troubě předehřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem.
5. Nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křehké větrníčky z finska

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Magazín 2/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

200 g másla
180 ml smetany ke šlehání (33 %)
520 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
30 ml meruňkové marmelády
30 ml švestkových povidel
1 vejce
10 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Máslo vyjměte z lednice a nechte změknout. Vychlazenou smetanu vyšlehejte elektrickým šlehačem do šlehačky.
2. Ve větší míse promíchejte 500 g mouky s práškem do pečiva, přidejte šlehačku a máslo. Vypracujte hladké těsto.
3. Na pomoučněném vále rozválejte na tenký plát, poté dvakrát za sebou poskládejte do čtverce a opět rozválejte. Těsto rozkrájejte na zhruba 10 cm velké čtverce. Z každého rohu veďte zářezy asi do ke středu. Doprostřed dejte lžičku marmelády nebo povidel, přes náplň spojte naříznuté cípy k sobě a přitlačte.
4. Větrníčky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 8 minut v troubě předehřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem.
5. Nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty