×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Křehké kuře s rýží a omáčkou z manga

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Křehké kuře s rýží a omáčkou z manga

Co budete potřebovat

1 zralé mango
2 šalotky
1 stroužek česneku
200 ml čerstvé pomerančové šťávy
1 lžička limetkové šťávy
2 lžičky chilli omáčky
100 ml bílého vína
1⁄2 lžičky soli
2 lžíce slunečnicového oleje
600 g kuřecích prsou
350 g jasmínové rýže limetka
chilli vločky

Jak na to?

1. Dužinu manga nakrájejte na kostičky a půlku rozmixujte na jemné pyré. 2. Šalotku nakrájejte najemno, česnek prolisujte.
3. Pyré smíchejte s pomerančovou a limetkovou šťávou, chilli omáčkou,
šalotkou, česnekem, vínem, solí a olejem. Kuře vložte do připravené omáčky a dejte na 2 hodiny do lednice.
4. Kuře dejte do zapékací mísy spolu s omáčkou a pečte 25–30 minut v troubě na 180 °C. Mezitím uvařte rýži dle návodu.
5. Kuře nakrájejte na plátky a podávejte s rýží, zbylými kostičkami manga a čtvrtkami limetky. Na závěr polijte hotovou vypečenou omáčkou a posypte chilli vločkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křehké kuře s rýží a omáčkou z manga

Velmi snadné Maso Videorecept , Chilli paprička Magazín 2/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

1 zralé mango
2 šalotky
1 stroužek česneku
200 ml čerstvé pomerančové šťávy
1 lžička limetkové šťávy
2 lžičky chilli omáčky
100 ml bílého vína
1⁄2 lžičky soli
2 lžíce slunečnicového oleje
600 g kuřecích prsou
350 g jasmínové rýže limetka
chilli vločky

Jak na to?

1. Dužinu manga nakrájejte na kostičky a půlku rozmixujte na jemné pyré. 2. Šalotku nakrájejte najemno, česnek prolisujte.
3. Pyré smíchejte s pomerančovou a limetkovou šťávou, chilli omáčkou,
šalotkou, česnekem, vínem, solí a olejem. Kuře vložte do připravené omáčky a dejte na 2 hodiny do lednice.
4. Kuře dejte do zapékací mísy spolu s omáčkou a pečte 25–30 minut v troubě na 180 °C. Mezitím uvařte rýži dle návodu.
5. Kuře nakrájejte na plátky a podávejte s rýží, zbylými kostičkami manga a čtvrtkami limetky. Na závěr polijte hotovou vypečenou omáčkou a posypte chilli vločkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty