Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Křehké kuře s rýží a omáčkou z manga

Křehké kuře s rýží a omáčkou z manga

Ingredience

1 zralé mango
2 šalotky
1 stroužek česneku
200 ml čerstvé pomerančové šťávy
1 lžička limetkové šťávy
2 lžičky chilli omáčky
100 ml bílého vína
1⁄2 lžičky soli
2 lžíce slunečnicového oleje
600 g kuřecích prsou
350 g jasmínové rýže limetka
chilli vločky

Postup přípravy

1. Dužinu manga nakrájejte na kostičky a půlku rozmixujte na jemné pyré. 2. Šalotku nakrájejte najemno, česnek prolisujte.
3. Pyré smíchejte s pomerančovou a limetkovou šťávou, chilli omáčkou,
šalotkou, česnekem, vínem, solí a olejem. Kuře vložte do připravené omáčky a dejte na 2 hodiny do lednice.
4. Kuře dejte do zapékací mísy spolu s omáčkou a pečte 25–30 minut v troubě na 180 °C. Mezitím uvařte rýži dle návodu.
5. Kuře nakrájejte na plátky a podávejte s rýží, zbylými kostičkami manga a čtvrtkami limetky. Na závěr polijte hotovou vypečenou omáčkou a posypte chilli vločkami.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty