Křehké kuře s rýží a omáčkou z manga
Ingredience
1 | zralé mango |
2 | šalotky |
1 | stroužek česneku |
200 ml | čerstvé pomerančové šťávy |
1 | lžička limetkové šťávy |
2 | lžičky chilli omáčky |
100 ml | bílého vína |
1⁄2 | lžičky soli |
2 | lžíce slunečnicového oleje |
600 g | kuřecích prsou |
350 g | jasmínové rýže limetka |
chilli vločky |
Postup přípravy
1. Dužinu manga nakrájejte na kostičky a půlku rozmixujte na jemné pyré. 2. Šalotku nakrájejte najemno, česnek prolisujte.
3. Pyré smíchejte s pomerančovou a limetkovou šťávou, chilli omáčkou,
šalotkou, česnekem, vínem, solí a olejem. Kuře vložte do připravené omáčky a dejte na 2 hodiny do lednice.
4. Kuře dejte do zapékací mísy spolu s omáčkou a pečte 25–30 minut v troubě na 180 °C. Mezitím uvařte rýži dle návodu.
5. Kuře nakrájejte na plátky a podávejte s rýží, zbylými kostičkami manga a čtvrtkami limetky. Na závěr polijte hotovou vypečenou omáčkou a posypte chilli vločkami.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY