Křehká vepřová pečeně s mrkvovým pyré a fazolkovým salátkem
Ingredience
800 g | vepřové pečeně na kámen |
170 ml | olivového oleje |
100 ml | jablečného octa |
80 g | dijonské hořčice |
160 g | medu |
3 | stroužky česneku |
750 g | mrkve |
750 ml | zeleninového vývaru |
20 ml | javorového sirupu |
200 g | másla |
sůl, pepř | |
100 ml | bílého vinného octa |
1 | citron |
350 g | mražených zelených fazolek |
10 g | rukoly |
100 g | kozího sýra |
4 | plátky prosciutta |
Postup přípravy
1. Marinádou ze 100 ml olivového oleje, 100 ml jablečného octa, 80 g dijonské hořčice, 80 g medu a 3 prolisovaných stroužků česneku potřete 800 g omyté a osušené vepřové pečeně. Rozehřejte pánev a pečeni ze všech stran opečte dozlatova. Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C na 90 minut.
2. Na kostky nakrájejte 750 g omyté a oloupané mrkve. Spolu s 750 ml vývaru, 20 ml javorového sirupu, máslem a lžičkou soli vložte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte, dokud mrkev není měkká a tekutina se nesvaří do konzistence sirupu. Rozmixujte na pyré.
3. V misce smíchejte 100 ml vinného octa se 70 ml olivového oleje, 80 g medu a lžící citronové šťávy. Ve vroucí osolené vodě vařte 350 g fazolek 3 minuty, sceďte je a ihned zchlaďte v ledově studené vodě. Sceďte a v míse promíchejte s rukolou a připraveným dresinkem. Osolte a opepřete.
4. Fazolky s rukolou rozdělte na talíře, utvořte špalíčky a omotejte je plátkem prosciutta. Přidejte 100 g rozdrobených kousků kozího sýra. Pečeni pokrájejte na menší plátky a servírujte na mrkvovém pyré. Tento pokrm uspokojí jak vaše chuťové pohárky, tak i vaše oči.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY