Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Křehká vepřová pečeně s mrkvovým pyré a fazolkovým salátkem

Jídlo, které obstojí i při slavnostnější příležitosti. Přitom je chutné a snadné na přípravu.
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4

Ingredience

800 g vepřové pečeně na kámen
170 ml olivového oleje
100 ml jablečného octa
80 g dijonské hořčice
160 g medu
3 stroužky česneku
750 g mrkve
750 ml zeleninového vývaru
20 ml javorového sirupu
200 g másla
sůl, pepř
100 ml bílého vinného octa
1 citron
350 g mražených zelených fazolek
10 g rukoly
100 g kozího sýra
4 plátky prosciutta

Postup přípravy

1. Marinádou ze 100 ml olivového oleje, 100 ml jablečného octa, 80 g dijonské hořčice, 80 g medu a 3 prolisovaných stroužků česneku potřete 800 g omyté a osušené vepřové pečeně. Rozehřejte pánev a pečeni ze všech stran opečte dozlatova. Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C na 90 minut.
2. Na kostky nakrájejte 750 g omyté a oloupané mrkve. Spolu s 750 ml vývaru, 20 ml javorového sirupu, máslem a lžičkou soli vložte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte, dokud mrkev není měkká a tekutina se nesvaří do konzistence sirupu. Rozmixujte na pyré.
3. V misce smíchejte 100 ml vinného octa se 70 ml olivového oleje, 80 g medu a lžící citronové šťávy. Ve vroucí osolené vodě vařte 350 g fazolek 3 minuty, sceďte je a ihned zchlaďte v ledově studené vodě. Sceďte a v míse promíchejte s rukolou a připraveným dresinkem. Osolte a opepřete.
4. Fazolky s rukolou rozdělte na talíře, utvořte špalíčky a omotejte je plátkem prosciutta. Přidejte 100 g rozdrobených kousků kozího sýra. Pečeni pokrájejte na menší plátky a servírujte na mrkvovém pyré. Tento pokrm uspokojí jak vaše chuťové pohárky, tak i vaše oči.

Pomohl vám recept?
7hodnocení3

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png