Křehká vepřová pečeně s mrkvovým pyré a fazolkovým salátkem

Jídlo, které obstojí i při slavnostnější příležitosti. Přitom je chutné a snadné na přípravu.
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4

Ingredience

800 g vepřové pečeně na kámen
170 ml olivového oleje
100 ml jablečného octa
80 g dijonské hořčice
160 g medu
3 stroužky česneku
750 g mrkve
750 ml zeleninového vývaru
20 ml javorového sirupu
200 g másla
sůl, pepř
100 ml bílého vinného octa
1 citron
350 g mražených zelených fazolek
10 g rukoly
100 g kozího sýra
4 plátky prosciutta

Postup přípravy

1. Marinádou ze 100 ml olivového oleje, 100 ml jablečného octa, 80 g dijonské hořčice, 80 g medu a 3 prolisovaných stroužků česneku potřete 800 g omyté a osušené vepřové pečeně. Rozehřejte pánev a pečeni ze všech stran opečte dozlatova. Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C na 90 minut.
2. Na kostky nakrájejte 750 g omyté a oloupané mrkve. Spolu s 750 ml vývaru, 20 ml javorového sirupu, máslem a lžičkou soli vložte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte, dokud mrkev není měkká a tekutina se nesvaří do konzistence sirupu. Rozmixujte na pyré.
3. V misce smíchejte 100 ml vinného octa se 70 ml olivového oleje, 80 g medu a lžící citronové šťávy. Ve vroucí osolené vodě vařte 350 g fazolek 3 minuty, sceďte je a ihned zchlaďte v ledově studené vodě. Sceďte a v míse promíchejte s rukolou a připraveným dresinkem. Osolte a opepřete.
4. Fazolky s rukolou rozdělte na talíře, utvořte špalíčky a omotejte je plátkem prosciutta. Přidejte 100 g rozdrobených kousků kozího sýra. Pečeni pokrájejte na menší plátky a servírujte na mrkvovém pyré. Tento pokrm uspokojí jak vaše chuťové pohárky, tak i vaše oči.

Pomohl vám recept?
5hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky