Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kraslicové koláče

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Kraslicové koláče

Co budete potřebovat

325 ml plnotučného mléka
135 g cukru krupice
30 g droždí
510 g hladké mouky
sůl
125 g másla
5 vajec
1 lžička vanilkového extraktu
100 g mletého máku
5 g vanilkového cukru
1 lžíce medu
4 lžíce rumu
½ lžičky mletého hřebíčku
250 g tučného tvarohu
80 g cukru moučky
200 g švestkových povidel
¼ lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička mleté skořice
300 g jahod
½ lžičky mletého kardamomu
12 g kukuřičného škrobu
½ citronu
50 g rozinek
50 g mandlových plátků

Jak na to?

1.V 250 ml vlažného mléka se lžící cukru rozmíchejte droždí a nechte 10 minut odležet.

2.Do mísy prosejte 500 g mouky, přisypte 95 g cukru, špetku soli a změklé máslo. Prsty vypracujte drobenku.

3.Přidejte 3 žloutky, vanilkový extrakt a pomalu přilijte vzešlé droždí. Vypracujte vláčné těsto. Zakryjte fóliía nechte kynout při pokojové teplotě 90 minut.

4.Na makovou náplň přiveďte v kastrůlku 125 ml mlékas mákem k varu. Vsypte vanilkový cukr, lžíci cukru krupice, vlijte med a za stálého míchání vařte na mírném ohni 10 minut. Vmíchejte 1 lžíci rumu a hřebíček.

5.Na tvarohovou náplň smíchejte tvaroh s vejcem, cukrem moučkou a 1 lžící rumu.

6.Na povidlovou náplň rozmíchejte povidla se zbylým rumema 1 lžící prosátého škrobu. Dochuťte ½ lžičky skořice.

7.Na jahodovou náplň pokrájejte očištěné jahody na malé kousky. Vložte do hrnce a duste 5 minut. Vsypte kardamom, skořici,30 g cukru a škrob. Povařte 2 minuty a nechte vychladnout.

8.Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál, prohněťte a rozkrojte na 32 kusů. Vyválejte z nich kuličky, které rozložte po 8 kusech na plechy s pečicím papírem. Opět zakryjte fólií a nechte kynout40 minut.

9.Troubu předehřejte na 170 °C. Nakynuté kuličky uprostřed rozmáčkněte dnem sklenice. Vršek koláčku povytáhněte do tvaru kraslice. Potřete rozšlehaným vejcem a střídavě plňte připravenými náplněmi v cukrářských sáčcích. Ozdobte mandlemia rozinkami. Pečte 25 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kraslicové koláče

Dezert Snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 4/2020 Počet porcí: 32 kusů
(0)

Co budete potřebovat

325 ml plnotučného mléka
135 g cukru krupice
30 g droždí
510 g hladké mouky
sůl
125 g másla
5 vajec
1 lžička vanilkového extraktu
100 g mletého máku
5 g vanilkového cukru
1 lžíce medu
4 lžíce rumu
½ lžičky mletého hřebíčku
250 g tučného tvarohu
80 g cukru moučky
200 g švestkových povidel
¼ lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička mleté skořice
300 g jahod
½ lžičky mletého kardamomu
12 g kukuřičného škrobu
½ citronu
50 g rozinek
50 g mandlových plátků

Jak na to?

1.V 250 ml vlažného mléka se lžící cukru rozmíchejte droždí a nechte 10 minut odležet.

2.Do mísy prosejte 500 g mouky, přisypte 95 g cukru, špetku soli a změklé máslo. Prsty vypracujte drobenku.

3.Přidejte 3 žloutky, vanilkový extrakt a pomalu přilijte vzešlé droždí. Vypracujte vláčné těsto. Zakryjte fóliía nechte kynout při pokojové teplotě 90 minut.

4.Na makovou náplň přiveďte v kastrůlku 125 ml mlékas mákem k varu. Vsypte vanilkový cukr, lžíci cukru krupice, vlijte med a za stálého míchání vařte na mírném ohni 10 minut. Vmíchejte 1 lžíci rumu a hřebíček.

5.Na tvarohovou náplň smíchejte tvaroh s vejcem, cukrem moučkou a 1 lžící rumu.

6.Na povidlovou náplň rozmíchejte povidla se zbylým rumema 1 lžící prosátého škrobu. Dochuťte ½ lžičky skořice.

7.Na jahodovou náplň pokrájejte očištěné jahody na malé kousky. Vložte do hrnce a duste 5 minut. Vsypte kardamom, skořici,30 g cukru a škrob. Povařte 2 minuty a nechte vychladnout.

8.Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál, prohněťte a rozkrojte na 32 kusů. Vyválejte z nich kuličky, které rozložte po 8 kusech na plechy s pečicím papírem. Opět zakryjte fólií a nechte kynout40 minut.

9.Troubu předehřejte na 170 °C. Nakynuté kuličky uprostřed rozmáčkněte dnem sklenice. Vršek koláčku povytáhněte do tvaru kraslice. Potřete rozšlehaným vejcem a střídavě plňte připravenými náplněmi v cukrářských sáčcích. Ozdobte mandlemia rozinkami. Pečte 25 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty