×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Královský pudink

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Královský pudink

Co budete potřebovat

250 ml mléka
250 ml smetany na šlehání
100 g krupicového cukru
2 lžíce sherry nebo griotky
semínka z 1 vanilkového lusku
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
100 g malinového džemu, ohřátého
kousek másla na vymazání

Jak na to?

Troubu předehřeju na 180 °C. Do kastrolu naliju mléko, smetanu, přidám 2 lžíce cukru, sherry, vanilková semínka a na mírném plameni zahřívám, až je směs teplá a cukr se rozpustí. Stáhnu z plamene, postupně ve směsi pečlivě rozmíchám oba žloutky a směs rozdělím do čtyř lehce máslem vymazaných misek o objemu 250 ml nebo porcelánových polévkových talířů. Dám je do trouby a peču 30 minut. Zatím ušlehám bílky do polotuha, postupně přidávám cukr a šlehám, až vznikne tuhý a krásně lesklý sníh. Džem rozetřu na upečený krém a každé misce udělám sněhovou čepici. Vrátím do trouby a peču dalších 8–10 minut, až sníh zezlátne.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Královský pudink

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

250 ml mléka
250 ml smetany na šlehání
100 g krupicového cukru
2 lžíce sherry nebo griotky
semínka z 1 vanilkového lusku
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
100 g malinového džemu, ohřátého
kousek másla na vymazání

Jak na to?

Troubu předehřeju na 180 °C. Do kastrolu naliju mléko, smetanu, přidám 2 lžíce cukru, sherry, vanilková semínka a na mírném plameni zahřívám, až je směs teplá a cukr se rozpustí. Stáhnu z plamene, postupně ve směsi pečlivě rozmíchám oba žloutky a směs rozdělím do čtyř lehce máslem vymazaných misek o objemu 250 ml nebo porcelánových polévkových talířů. Dám je do trouby a peču 30 minut. Zatím ušlehám bílky do polotuha, postupně přidávám cukr a šlehám, až vznikne tuhý a krásně lesklý sníh. Džem rozetřu na upečený krém a každé misce udělám sněhovou čepici. Vrátím do trouby a peču dalších 8–10 minut, až sníh zezlátne.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty