Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySmetanový pudink s třešněmi
Albert logoAlbert logo
  • Smetanový pudink s třešněmi

Smetanový pudink s třešněmi

Smetanový pudink s třešněmi
Velmi snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Pro děti
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Třešně 300 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Voda 50 ml
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Mléko 800 ml
  • Škrob kukuřičný 50 g
  • Vejce 2 ks
  • Třešně 300 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Voda 50 ml
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Mléko 800 ml
  • Škrob kukuřičný 50 g
  • Vejce 2 ks

Příprava

1
Omyjte 300 g třešní a 200 g z nich vypeckujte. Polovinu vypeckovaných třešní odložte stranou. Do hrnce vsypte 50 g cukru, vlijte 50 ml vody a přidejte 100 g vypeckovaných třešní. Vše přiveďte k varu. Až se cukr rozpustí, vše rozmixujte dohladka. Sirup přeceďte přes sítko a dejte stranou vychladnout.
2
Do hrnce vlijte 700 ml mléka a dovnitř vyškrábejte zrníčka z vanilkového lusku. V misce smíchejte 50 g škrobu, 2 žloutky, 50 g cukru a 100 ml zbylého mléka. Vanilkové mléko v hrnci přiveďte k varu. Za stálého míchání vlijte vroucí mléko ke žloutkové směsi. Vše smíchejte dohladka a pak znovu přelijte do hrnce. Na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, povařte pudink do zhoustnutí.
3
Do 4 pohárů rozdělte 100 g vypeckovaných třešní. Přelijte ještě horkým pudinkem a dejte vychladit na 3 hodiny do lednice.
4
Ztuhlý pudink přelijte třešňovým sirupem, dozdobte čerstvými třešněmi a podávejte. Pravá chuť českého léta vás přenese zpět do dětství babiččiných receptů.
1
Omyjte 300 g třešní a 200 g z nich vypeckujte. Polovinu vypeckovaných třešní odložte stranou. Do hrnce vsypte 50 g cukru, vlijte 50 ml vody a přidejte 100 g vypeckovaných třešní. Vše přiveďte k varu. Až se cukr rozpustí, vše rozmixujte dohladka. Sirup přeceďte přes sítko a dejte stranou vychladnout.
2
Do hrnce vlijte 700 ml mléka a dovnitř vyškrábejte zrníčka z vanilkového lusku. V misce smíchejte 50 g škrobu, 2 žloutky, 50 g cukru a 100 ml zbylého mléka. Vanilkové mléko v hrnci přiveďte k varu. Za stálého míchání vlijte vroucí mléko ke žloutkové směsi. Vše smíchejte dohladka a pak znovu přelijte do hrnce. Na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, povařte pudink do zhoustnutí.
3
Do 4 pohárů rozdělte 100 g vypeckovaných třešní. Přelijte ještě horkým pudinkem a dejte vychladit na 3 hodiny do lednice.
4
Ztuhlý pudink přelijte třešňovým sirupem, dozdobte čerstvými třešněmi a podávejte. Pravá chuť českého léta vás přenese zpět do dětství babiččiných receptů.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 14 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.