
Šafránoví zajíčci

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Dezert
Ingredience
Složení 6 porcí
- Máslo 13 g
- Droždí čerstvé 9 g
- Voda 24 ml
- Mléko 25 ml
- Šafrán 2 snít.
- Cukr krupicový 20 g
- Mouka hladká 200 g
- Sůl
- Vejce 1/2 ks
- Máslo 13 g
- Droždí čerstvé 9 g
- Voda 24 ml
- Mléko 25 ml
- Šafrán 2 snít.
- Cukr krupicový 20 g
- Mouka hladká 200 g
- Sůl
- Vejce 1/2 ks
Příprava
- 1V hrnku smíchejte polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.
- 2Přelijte do větší mísy, přidejte zbytek vody, mléko, šafrán přelitý 1 lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl. Přisypte 375 g mouky.
- 3Těsto promíchejte, zapracujte 2 vejce a prohněťte. Přidávejte zbylou mouku a vymíchejte hladké vláčné těsto.
- 4Těsto vytvarujte do koule a přemístěte do mísy vymazané olejem, těsto několikrát otočte. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout hodinu na teplém místě.
- 5Těsto rozdělte na 7 stejně velkých kousků. Ze 6 kusů uválejte hady o průměru cca 1,2 cm. Z poslední části vytvarujte 6 menších kuliček. Každého hada přehněte v polovině do tvaru písmene U. Volné konce uchopte a dvakrát překřižte.
- 6Do vzniklé spodní části s mezerou vložte kuličku. Troubu předehřejte na 180°C. Potravinářskou fólii lehce postříkejte olejem, olej na ní rozetřete. Fólii zajíčky překryjte a dejte odpočinout na 10 minut na teplé místo. Fólii sundejte a povrch potřete prošlehaným vejcem. Pečte 16–18 minut.
- 1V hrnku smíchejte polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.
- 2Přelijte do větší mísy, přidejte zbytek vody, mléko, šafrán přelitý 1 lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl. Přisypte 375 g mouky.
- 3Těsto promíchejte, zapracujte 2 vejce a prohněťte. Přidávejte zbylou mouku a vymíchejte hladké vláčné těsto.
- 4Těsto vytvarujte do koule a přemístěte do mísy vymazané olejem, těsto několikrát otočte. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout hodinu na teplém místě.
- 5Těsto rozdělte na 7 stejně velkých kousků. Ze 6 kusů uválejte hady o průměru cca 1,2 cm. Z poslední části vytvarujte 6 menších kuliček. Každého hada přehněte v polovině do tvaru písmene U. Volné konce uchopte a dvakrát překřižte.
- 6Do vzniklé spodní části s mezerou vložte kuličku. Troubu předehřejte na 180°C. Potravinářskou fólii lehce postříkejte olejem, olej na ní rozetřete. Fólii zajíčky překryjte a dejte odpočinout na 10 minut na teplé místo. Fólii sundejte a povrch potřete prošlehaným vejcem. Pečte 16–18 minut.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.