Královské kuře s hráškovou nádivkou
Ingredience
2 | rohlíky |
35 g | másla |
200 ml | plnotučného mléka |
2 | vejce |
1 | stroužek česneku |
sůl, pepř | |
špetka muškátového oříšku | |
60 g | prosciutta cruda |
100 g | mraženého hrášku |
2 | hrsti čerstvé máty |
1 | Královské kuře Albert |
Postup přípravy
1. Rohlíky pokrájené na kostičky opražte nasucho v pánvi, přidejte 15 g másla, nechte rozpustit a přesypte do velké mísy. Přilijte k nim mléko s rozšlehanými žloutky, zamíchejte a nechte 10 minut odstát.
2. K rohlíkům vsypte rozmělněný česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, na kostičky pokrájené prosciutto, 60 g hrášku a 1 hrst nasekané máty. Důkladně promíchejtea pak do směsi opatrně zamíchejte bílky vyšlehané v tuhý sníh.
3. Nasolené kuře naplňte nádivkou a zajistěte párátkem nebo svažte nožky provázkem. Uvolněte kůži na prsou a vsuňte pod ni máslo. 4. Kuře pečte prsy vzhůru v troubě vyhřáté na 180 °C 60 minut mírně podlité vodou.
5. Poté vsypte do zapékací mísy zbývající hrášek, kuře ještě potřete zbylým rozpuštěným máslem a dopečte odkryté dalších 30 minut dozlatova.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY