Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Královské kuře s hráškovou nádivkou

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Královské kuře s hráškovou nádivkou

Co budete potřebovat

2 rohlíky
35 g másla
200 ml plnotučného mléka
2 vejce
1 stroužek česneku
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
60 g prosciutta cruda
100 g mraženého hrášku
2 hrsti čerstvé máty
1 Královské kuře Albert

Jak na to?

1. Rohlíky pokrájené na kostičky opražte nasucho v pánvi, přidejte 15 g másla, nechte rozpustit a přesypte do velké mísy. Přilijte k nim mléko s rozšlehanými žloutky, zamíchejte a nechte 10 minut odstát.

2. K rohlíkům vsypte rozmělněný česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, na kostičky pokrájené prosciutto, 60 g hrášku a 1 hrst nasekané máty. Důkladně promíchejtea pak do směsi opatrně zamíchejte bílky vyšlehané v tuhý sníh.

3. Nasolené kuře naplňte nádivkou a zajistěte párátkem nebo svažte nožky provázkem. Uvolněte kůži na prsou a vsuňte pod ni máslo. 4. Kuře pečte prsy vzhůru v troubě vyhřáté na 180 °C 60 minut mírně podlité vodou.

5. Poté vsypte do zapékací mísy zbývající hrášek, kuře ještě potřete zbylým rozpuštěným máslem a dopečte odkryté dalších 30 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Královské kuře s hráškovou nádivkou

Hlavní chod Snadné Videorecept Magazín 3/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)
Dozlatova vypečená šťavnatá kuřátka na svátečním stole symbolizují jaro podobně jako zelenající se tráva nebo rozkvetlé petrklíče. Blýskněte se u vás doma originálním receptem na tradiční pečínku

Co budete potřebovat

2 rohlíky
35 g másla
200 ml plnotučného mléka
2 vejce
1 stroužek česneku
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
60 g prosciutta cruda
100 g mraženého hrášku
2 hrsti čerstvé máty
1 Královské kuře Albert

Jak na to?

1. Rohlíky pokrájené na kostičky opražte nasucho v pánvi, přidejte 15 g másla, nechte rozpustit a přesypte do velké mísy. Přilijte k nim mléko s rozšlehanými žloutky, zamíchejte a nechte 10 minut odstát.

2. K rohlíkům vsypte rozmělněný česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, na kostičky pokrájené prosciutto, 60 g hrášku a 1 hrst nasekané máty. Důkladně promíchejtea pak do směsi opatrně zamíchejte bílky vyšlehané v tuhý sníh.

3. Nasolené kuře naplňte nádivkou a zajistěte párátkem nebo svažte nožky provázkem. Uvolněte kůži na prsou a vsuňte pod ni máslo. 4. Kuře pečte prsy vzhůru v troubě vyhřáté na 180 °C 60 minut mírně podlité vodou.

5. Poté vsypte do zapékací mísy zbývající hrášek, kuře ještě potřete zbylým rozpuštěným máslem a dopečte odkryté dalších 30 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty