×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Králík s olivami a sušenými rajčaty

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Králík s olivami a sušenými rajčaty

Co budete potřebovat

olivový olej – můžete také použít olej ze sušených rajčat
1 králík celý, rozdělený na porce
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
200 ml suchého bílého vína
150 g sušených rajčat v oleji
3 větvičky rozmarýnu
2 bobkové listy
sůl
100 g směsi oliv

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Rozehřejte v pekáči olej a zprudka na něm opečte porce králíka. Dejte stranou a zmírněte teplotu.
Do pekáče přesuňte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer a také orestujte.
Po pár minutách podlijte vínem, přidejte do pekáče sušená rajčata, rozmarýn, bobkový list a maso. Posolte, zakryjte pekáč alobalem a dejte péct do trouby.
Pečte 40 minut. Poté odstraňte alobal, přidejte olivy a pečte dalších 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík s olivami a sušenými rajčaty

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 3/2018
Průměrné hodnocení 4 (3)
Králičí maso je skvělá dietní volba – minimum tuku a hodně bílkovin.

Co budete potřebovat

olivový olej – můžete také použít olej ze sušených rajčat
1 králík celý, rozdělený na porce
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
200 ml suchého bílého vína
150 g sušených rajčat v oleji
3 větvičky rozmarýnu
2 bobkové listy
sůl
100 g směsi oliv

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Rozehřejte v pekáči olej a zprudka na něm opečte porce králíka. Dejte stranou a zmírněte teplotu.
Do pekáče přesuňte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer a také orestujte.
Po pár minutách podlijte vínem, přidejte do pekáče sušená rajčata, rozmarýn, bobkový list a maso. Posolte, zakryjte pekáč alobalem a dejte péct do trouby.
Pečte 40 minut. Poté odstraňte alobal, přidejte olivy a pečte dalších 20 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty