Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Králík s olivami a sušenými rajčaty

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Králík s olivami a sušenými rajčaty

Co budete potřebovat

olivový olej – můžete také použít olej ze sušených rajčat
1 králík celý, rozdělený na porce
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
200 ml suchého bílého vína
150 g sušených rajčat v oleji
3 větvičky rozmarýnu
2 bobkové listy
sůl
100 g směsi oliv

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Rozehřejte v pekáči olej a zprudka na něm opečte porce králíka. Dejte stranou a zmírněte teplotu.
Do pekáče přesuňte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer a také orestujte.
Po pár minutách podlijte vínem, přidejte do pekáče sušená rajčata, rozmarýn, bobkový list a maso. Posolte, zakryjte pekáč alobalem a dejte péct do trouby.
Pečte 40 minut. Poté odstraňte alobal, přidejte olivy a pečte dalších 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík s olivami a sušenými rajčaty

Hlavní chod Velmi snadné Maso Rozmarýn , Rajče Magazín 3/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)
Králičí maso je skvělá dietní volba – minimum tuku a hodně bílkovin.

Co budete potřebovat

olivový olej – můžete také použít olej ze sušených rajčat
1 králík celý, rozdělený na porce
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
200 ml suchého bílého vína
150 g sušených rajčat v oleji
3 větvičky rozmarýnu
2 bobkové listy
sůl
100 g směsi oliv

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Rozehřejte v pekáči olej a zprudka na něm opečte porce králíka. Dejte stranou a zmírněte teplotu.
Do pekáče přesuňte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer a také orestujte.
Po pár minutách podlijte vínem, přidejte do pekáče sušená rajčata, rozmarýn, bobkový list a maso. Posolte, zakryjte pekáč alobalem a dejte péct do trouby.
Pečte 40 minut. Poté odstraňte alobal, přidejte olivy a pečte dalších 20 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty