Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrůtí řízečky se salátem coleslaw
Albert logoAlbert logo
  • Krůtí řízečky se salátem coleslaw

Krůtí řízečky se salátem coleslaw

Krůtí řízečky se salátem coleslaw
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Párty
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Majonéza 120 g
  • Jogurt bílý 75 g
  • Citron 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Strouhanka 400 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Oregano sušené 1/2 člž
  • Parmazán 125 g
  • Krůtí prsní řízky 800 g
  • Olej olivový
  • Mouka hladká 120 g
  • Vejce 3 ks
  • Mix coleslaw 250 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Majonéza 120 g
  • Jogurt bílý 75 g
  • Citron 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Strouhanka 400 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Oregano sušené 1/2 člž
  • Parmazán 125 g
  • Krůtí prsní řízky 800 g
  • Olej olivový
  • Mouka hladká 120 g
  • Vejce 3 ks
  • Mix coleslaw 250 g

Příprava

1
Ve velké míse smíchejte 250 g mixu coleslaw s 120 g majonézy, 75 g bílého jogurtu, 3 lžícemi citronové šťávy a lžící cukru. Osolte a opepřete podle chuti. Salát nechte odležet alespoň 20 minut, aby se chutě propojily.
2
V misce smíchejte 400 g strouhanky s 2 oloupanými a prolisovaného stroužky česneku, hrstí omyté jemně, pokrájené hladkolisté petržele, ½ lžičky sušeného oregana, solí, pepřem a 75 g jemně nastrouhaného parmazánu. V další misce rozšlehejte 3 vejce se zbývajícími 50 g parmazánu, špetkou soli a pepře a lžící vody. Připravte si ještě třetí misku s 120 g hladké mouky.
3
Na tenké řízky nakrájejte 800 g krůtích prsních řízků. Lehce je osolte a opepřete. Obalte je nejprve v hladké mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance.
4
Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu slunečnicového oleje. Řízky smažte dozlatova z obou stran. Po usmažení je pokládejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku. Podávejte s odleželým salátem coleslaw.
1
Ve velké míse smíchejte 250 g mixu coleslaw s 120 g majonézy, 75 g bílého jogurtu, 3 lžícemi citronové šťávy a lžící cukru. Osolte a opepřete podle chuti. Salát nechte odležet alespoň 20 minut, aby se chutě propojily.
2
V misce smíchejte 400 g strouhanky s 2 oloupanými a prolisovaného stroužky česneku, hrstí omyté jemně, pokrájené hladkolisté petržele, ½ lžičky sušeného oregana, solí, pepřem a 75 g jemně nastrouhaného parmazánu. V další misce rozšlehejte 3 vejce se zbývajícími 50 g parmazánu, špetkou soli a pepře a lžící vody. Připravte si ještě třetí misku s 120 g hladké mouky.
3
Na tenké řízky nakrájejte 800 g krůtích prsních řízků. Lehce je osolte a opepřete. Obalte je nejprve v hladké mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance.
4
Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu slunečnicového oleje. Řízky smažte dozlatova z obou stran. Po usmažení je pokládejte na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku. Podávejte s odleželým salátem coleslaw.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 08.01.2025 do 14.01.2025

Platný ještě 2 dny

Od 08.01.2025 do 14.01.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.