Králík na pivu s krupicovými noky

Jemné králičí maso špikované slaninou si velmi dobře rozumí s divokým kořením i pivem.
Velmi snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 3/2018
Velmi snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 3/2018

Ingredience

hrst sušených hub
100 g slaniny
4 králičí stehna
50 g hladké mouky
2 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml piva Staropramen ležák
2 bobkové listy
3 snítky tymiánu
6 kuliček pepře
sůl
Noky
500 ml mléka
1 lžička soli
80 g másla
200 g jemné dětské krupičky + 2 lžíce navíc
2 vejce

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.
Sušené houby předem namočte. Polovinu slaniny nakrájejte na hranolky, prošpikujte králičí stehna a obalte v mouce. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky. Dejte do pekáče a rozehřívejte, až slanina začne pouštět tuk. Pak přidejte máslo a stehna zprudka opečte ze všech stran, poté je dejte stranou na talíř. Do pekáče hned přesuňte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Pak přidejte nasekaný česnek, houby, krátce opečte a podlijte pivem. Nechte přejít varem a do pekáče vraťte maso. Přidejte bobkový list, tymián a celý pepř, vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba hodinu.
Během pečení králíka si připravte noky. Dejte vařit mléko se solí a máslem. Těsně předtím, než přijde k varu, začněte za intenzivního míchání přisypávat krupici. Hmota zhoustne, a až se začne odlupovat od vařečky, odstavte hrnec stranou a nechte vychladnout a poté zašlehejte obě vejce.
Odkrajujte těsto pomocí dvou lžic a každý nok obalte ve zbývající krupici. Připravte si noky na prkénko a poté je všechny najednou dejte do vřící osolené vody. Zlehka promíchejte vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Zhruba po osmi minutách jsou noky uvařené a samy vyplavou na hladinu. Vylovte je děrovanou naběračkou a nejlépe ihned podávejte s upečeným králíkem.

Pomohl vám recept?
4hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky