Králík na pivu s krupicovými noky
Ingredience
hrst sušených hub | |
100 g | slaniny |
4 | králičí stehna |
50 g | hladké mouky |
2 | lžíce másla |
1 | cibule |
2 | stroužky česneku |
200 ml | piva Staropramen ležák |
2 | bobkové listy |
3 | snítky tymiánu |
6 | kuliček pepře |
sůl | |
Noky | |
---|---|
500 ml | mléka |
1 | lžička soli |
80 g | másla |
200 g | jemné dětské krupičky + 2 lžíce navíc |
2 | vejce |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Sušené houby předem namočte. Polovinu slaniny nakrájejte na hranolky, prošpikujte králičí stehna a obalte v mouce. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky. Dejte do pekáče a rozehřívejte, až slanina začne pouštět tuk. Pak přidejte máslo a stehna zprudka opečte ze všech stran, poté je dejte stranou na talíř. Do pekáče hned přesuňte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Pak přidejte nasekaný česnek, houby, krátce opečte a podlijte pivem. Nechte přejít varem a do pekáče vraťte maso. Přidejte bobkový list, tymián a celý pepř, vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba hodinu.
Během pečení králíka si připravte noky. Dejte vařit mléko se solí a máslem. Těsně předtím, než přijde k varu, začněte za intenzivního míchání přisypávat krupici. Hmota zhoustne, a až se začne odlupovat od vařečky, odstavte hrnec stranou a nechte vychladnout a poté zašlehejte obě vejce.
Odkrajujte těsto pomocí dvou lžic a každý nok obalte ve zbývající krupici. Připravte si noky na prkénko a poté je všechny najednou dejte do vřící osolené vody. Zlehka promíchejte vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Zhruba po osmi minutách jsou noky uvařené a samy vyplavou na hladinu. Vylovte je děrovanou naběračkou a nejlépe ihned podávejte s upečeným králíkem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY