×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Králík na pivu s krupicovými noky

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Králík na pivu s krupicovými noky

Co budete potřebovat

hrst sušených hub
100 g slaniny
4 králičí stehna
50 g hladké mouky
2 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml piva Staropramen ležák
2 bobkové listy
3 snítky tymiánu
6 kuliček pepře
sůl
Noky
500 ml mléka
1 lžička soli
80 g másla
200 g jemné dětské krupičky + 2 lžíce navíc
2 vejce

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Sušené houby předem namočte. Polovinu slaniny nakrájejte na hranolky, prošpikujte králičí stehna a obalte v mouce. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky. Dejte do pekáče a rozehřívejte, až slanina začne pouštět tuk. Pak přidejte máslo a stehna zprudka opečte ze všech stran, poté je dejte stranou na talíř. Do pekáče hned přesuňte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Pak přidejte nasekaný česnek, houby, krátce opečte a podlijte pivem. Nechte přejít varem a do pekáče vraťte maso. Přidejte bobkový list, tymián a celý pepř, vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba hodinu.
Během pečení králíka si připravte noky. Dejte vařit mléko se solí a máslem. Těsně předtím, než přijde k varu, začněte za intenzivního míchání přisypávat krupici. Hmota zhoustne, a až se začne odlupovat od vařečky, odstavte hrnec stranou a nechte vychladnout a poté zašlehejte obě vejce.
Odkrajujte těsto pomocí dvou lžic a každý nok obalte ve zbývající krupici. Připravte si noky na prkénko a poté je všechny najednou dejte do vřící osolené vody. Zlehka promíchejte vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Zhruba po osmi minutách jsou noky uvařené a samy vyplavou na hladinu. Vylovte je děrovanou naběračkou a nejlépe ihned podávejte s upečeným králíkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík na pivu s krupicovými noky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 3/2018
Průměrné hodnocení 5 (1)
Jemné králičí maso špikované slaninou si velmi dobře rozumí s divokým kořením i pivem.

Co budete potřebovat

hrst sušených hub
100 g slaniny
4 králičí stehna
50 g hladké mouky
2 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml piva Staropramen ležák
2 bobkové listy
3 snítky tymiánu
6 kuliček pepře
sůl
Noky
500 ml mléka
1 lžička soli
80 g másla
200 g jemné dětské krupičky + 2 lžíce navíc
2 vejce

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Sušené houby předem namočte. Polovinu slaniny nakrájejte na hranolky, prošpikujte králičí stehna a obalte v mouce. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky. Dejte do pekáče a rozehřívejte, až slanina začne pouštět tuk. Pak přidejte máslo a stehna zprudka opečte ze všech stran, poté je dejte stranou na talíř. Do pekáče hned přesuňte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Pak přidejte nasekaný česnek, houby, krátce opečte a podlijte pivem. Nechte přejít varem a do pekáče vraťte maso. Přidejte bobkový list, tymián a celý pepř, vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba hodinu.
Během pečení králíka si připravte noky. Dejte vařit mléko se solí a máslem. Těsně předtím, než přijde k varu, začněte za intenzivního míchání přisypávat krupici. Hmota zhoustne, a až se začne odlupovat od vařečky, odstavte hrnec stranou a nechte vychladnout a poté zašlehejte obě vejce.
Odkrajujte těsto pomocí dvou lžic a každý nok obalte ve zbývající krupici. Připravte si noky na prkénko a poté je všechny najednou dejte do vřící osolené vody. Zlehka promíchejte vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Zhruba po osmi minutách jsou noky uvařené a samy vyplavou na hladinu. Vylovte je děrovanou naběračkou a nejlépe ihned podávejte s upečeným králíkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty