×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Králík na pivu s krupicovými noky

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Králík na pivu s krupicovými noky

Co budete potřebovat

hrst sušených hub
100 g slaniny
4 králičí stehna
50 g hladké mouky
2 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml piva Staropramen ležák
2 bobkové listy
3 snítky tymiánu
6 kuliček pepře
sůl
Noky
500 ml mléka
1 lžička soli
80 g másla
200 g jemné dětské krupičky + 2 lžíce navíc
2 vejce

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Sušené houby předem namočte. Polovinu slaniny nakrájejte na hranolky, prošpikujte králičí stehna a obalte v mouce. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky. Dejte do pekáče a rozehřívejte, až slanina začne pouštět tuk. Pak přidejte máslo a stehna zprudka opečte ze všech stran, poté je dejte stranou na talíř. Do pekáče hned přesuňte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Pak přidejte nasekaný česnek, houby, krátce opečte a podlijte pivem. Nechte přejít varem a do pekáče vraťte maso. Přidejte bobkový list, tymián a celý pepř, vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba hodinu.
Během pečení králíka si připravte noky. Dejte vařit mléko se solí a máslem. Těsně předtím, než přijde k varu, začněte za intenzivního míchání přisypávat krupici. Hmota zhoustne, a až se začne odlupovat od vařečky, odstavte hrnec stranou a nechte vychladnout a poté zašlehejte obě vejce.
Odkrajujte těsto pomocí dvou lžic a každý nok obalte ve zbývající krupici. Připravte si noky na prkénko a poté je všechny najednou dejte do vřící osolené vody. Zlehka promíchejte vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Zhruba po osmi minutách jsou noky uvařené a samy vyplavou na hladinu. Vylovte je děrovanou naběračkou a nejlépe ihned podávejte s upečeným králíkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík na pivu s krupicovými noky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 3/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)
Jemné králičí maso špikované slaninou si velmi dobře rozumí s divokým kořením i pivem.

Co budete potřebovat

hrst sušených hub
100 g slaniny
4 králičí stehna
50 g hladké mouky
2 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml piva Staropramen ležák
2 bobkové listy
3 snítky tymiánu
6 kuliček pepře
sůl
Noky
500 ml mléka
1 lžička soli
80 g másla
200 g jemné dětské krupičky + 2 lžíce navíc
2 vejce

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Sušené houby předem namočte. Polovinu slaniny nakrájejte na hranolky, prošpikujte králičí stehna a obalte v mouce. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky. Dejte do pekáče a rozehřívejte, až slanina začne pouštět tuk. Pak přidejte máslo a stehna zprudka opečte ze všech stran, poté je dejte stranou na talíř. Do pekáče hned přesuňte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Pak přidejte nasekaný česnek, houby, krátce opečte a podlijte pivem. Nechte přejít varem a do pekáče vraťte maso. Přidejte bobkový list, tymián a celý pepř, vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba hodinu.
Během pečení králíka si připravte noky. Dejte vařit mléko se solí a máslem. Těsně předtím, než přijde k varu, začněte za intenzivního míchání přisypávat krupici. Hmota zhoustne, a až se začne odlupovat od vařečky, odstavte hrnec stranou a nechte vychladnout a poté zašlehejte obě vejce.
Odkrajujte těsto pomocí dvou lžic a každý nok obalte ve zbývající krupici. Připravte si noky na prkénko a poté je všechny najednou dejte do vřící osolené vody. Zlehka promíchejte vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Zhruba po osmi minutách jsou noky uvařené a samy vyplavou na hladinu. Vylovte je děrovanou naběračkou a nejlépe ihned podávejte s upečeným králíkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat