Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Králičí na smetaně s dýňovou kaší

Králičí na smetaně s dýňovou kaší

Pro děti je důležitá pestrá strava, proto jim občas zařaďte do jídelníčku králičí maso, které najdete u nás v Albertu již naporcované. Smetanová omáčka se k jemnému králičímu skvěle hodí a dýňová kaše jídlo rozveselí.

Ingredience

750 g brambor
1/2 máslové dýně
400 g králičích filetů
2 lžíce oleje
200 ml smetany
1 kostka zeleninového bujónu
50 g másla
250 ml mléka
sůl
Obloha
plátky okurky
rajče na dílky

Postup přípravy

Brambory uvařte ve slupce a poté oloupejte. Dýni rozkrájejte na menší plátky, povařte i se slupkou 10 minut a nechte vychladnout.
Maso nakrájejte na malé kousky a osmahněte na oleji dozlatova. Podlijte smetanou a přidejte rozdrobený bujón. Promíchejte a nechte pět minut vařit.
Z dýně odstraňte slupku a vložte do mísy. Přidejte brambory, máslo a mléko a rozmačkejte na kaši, ke konci můžete použít ruční šlehač pro dosažení opravdu jemné konzistence. Ochutnejte a případně kaši dosolte. Maso s omáčkou a kaší podávejte se zeleninovou oblohou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty