Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 králičí hřbety
sůl a pepř
svazek čerstvého tymiánu
8 plátků anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje
500 g brambor
50 g másla
100 ml mléka

Postup přípravy

Králičí hřbety oddělte od kosti tak, abyste získali čtyři filety. Osolte je, opepřete, každý zabalte spolu s větvičkami tymiánu do dvou plátků anglické slaniny a zajistěte provázkem.
Balíčky krátce opečte ze všech stran na olivovém oleji, přendejte na pekáč a dejte na 10–15 minut (podle tloušťky masa) péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Brambory oloupejte a vařte v osolené vodě doměkka. Slijte, přidejte pokrájené máslo, rozšťouchejte a postupně přilévejte teplé mléko, osolte a umíchejte kaši. Králičí filety před podáváním pokrájejte na plátky, porce přelijte výpekem.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty