×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Králičí hřbet v balíčku

Další recepty a články

Králík dušený v bílém víně
Králík dušený...
Králík dušený v bílém víně
Králík dušený v bílém víně
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na...
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na hořčici
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře...
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře s bylinkami
Dušené kuře s citrusy a...
Dušené kuře...
Dušené kuře s citrusy a...
Dušené kuře s citrusy a...

Králičí hřbet v balíčku

Co budete potřebovat

2 králičí hřbety
sůl a pepř
svazek čerstvého tymiánu
8 plátků anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje
500 g brambor
50 g másla
100 ml mléka

Jak na to?

Králičí hřbety oddělte od kosti tak, abyste získali čtyři filety. Osolte je, opepřete, každý zabalte spolu s větvičkami tymiánu do dvou plátků anglické slaniny a zajistěte provázkem.
Balíčky krátce opečte ze všech stran na olivovém oleji, přendejte na pekáč a dejte na 10–15 minut (podle tloušťky masa) péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Brambory oloupejte a vařte v osolené vodě doměkka. Slijte, přidejte pokrájené máslo, rozšťouchejte a postupně přilévejte teplé mléko, osolte a umíchejte kaši. Králičí filety před podáváním pokrájejte na plátky, porce přelijte výpekem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králičí hřbet v balíčku

Hlavní chod Snadné Maso Velikonoce Bezlepkové Králík a kuře podle Zdeňka Pohlreicha Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

2 králičí hřbety
sůl a pepř
svazek čerstvého tymiánu
8 plátků anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje
500 g brambor
50 g másla
100 ml mléka

Jak na to?

Králičí hřbety oddělte od kosti tak, abyste získali čtyři filety. Osolte je, opepřete, každý zabalte spolu s větvičkami tymiánu do dvou plátků anglické slaniny a zajistěte provázkem.
Balíčky krátce opečte ze všech stran na olivovém oleji, přendejte na pekáč a dejte na 10–15 minut (podle tloušťky masa) péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Brambory oloupejte a vařte v osolené vodě doměkka. Slijte, přidejte pokrájené máslo, rozšťouchejte a postupně přilévejte teplé mléko, osolte a umíchejte kaši. Králičí filety před podáváním pokrájejte na plátky, porce přelijte výpekem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Králík dušený v bílém víně
Králík dušený v bílém víně
Králík dušený v bílém víně
Králík dušený v bílém víně
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na hořčici
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře s bylinkami
Dušené kuře s citrusy a...
Dušené kuře s citrusy a...
Dušené kuře s citrusy a...
Dušené kuře s citrusy a...

Inspirujte se podobnými recepty