×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Králičí hřbet v balíčku

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Králičí hřbet v balíčku

Co budete potřebovat

2 králičí hřbety
sůl a pepř
svazek čerstvého tymiánu
8 plátků anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje
500 g brambor
50 g másla
100 ml mléka

Jak na to?

Králičí hřbety oddělte od kosti tak, abyste získali čtyři filety. Osolte je, opepřete, každý zabalte spolu s větvičkami tymiánu do dvou plátků anglické slaniny a zajistěte provázkem.
Balíčky krátce opečte ze všech stran na olivovém oleji, přendejte na pekáč a dejte na 10–15 minut (podle tloušťky masa) péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Brambory oloupejte a vařte v osolené vodě doměkka. Slijte, přidejte pokrájené máslo, rozšťouchejte a postupně přilévejte teplé mléko, osolte a umíchejte kaši. Králičí filety před podáváním pokrájejte na plátky, porce přelijte výpekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králičí hřbet v balíčku

Hlavní chod Snadné Maso Velikonoce Bezlepkové Králík a kuře podle Zdeňka Pohlreicha , Tymián Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

2 králičí hřbety
sůl a pepř
svazek čerstvého tymiánu
8 plátků anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje
500 g brambor
50 g másla
100 ml mléka

Jak na to?

Králičí hřbety oddělte od kosti tak, abyste získali čtyři filety. Osolte je, opepřete, každý zabalte spolu s větvičkami tymiánu do dvou plátků anglické slaniny a zajistěte provázkem.
Balíčky krátce opečte ze všech stran na olivovém oleji, přendejte na pekáč a dejte na 10–15 minut (podle tloušťky masa) péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Brambory oloupejte a vařte v osolené vodě doměkka. Slijte, přidejte pokrájené máslo, rozšťouchejte a postupně přilévejte teplé mléko, osolte a umíchejte kaši. Králičí filety před podáváním pokrájejte na plátky, porce přelijte výpekem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty