
Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí
Ingredience
500 g | králičího hřbetu bez kostí |
sůl a pepř | |
150 g | panchety, na plátky |
NA JABLEČNÉ RAGÚ | |
---|---|
1 | lžíce másla |
½ | jablka, oloupaného, nakrájeného na kousky |
1 | stonek řapíkatého celeru, nakrájeného na kousky |
1 | lžíce petrželky, nasekané |
NA PYRÉ Z CURRY FAZOLÍ | |
1 | konzerva Bonduelle Bon menu Kari |
1 | lžíce listové petrželky, nasekané |
4 | lžíce smetany ke šlehání |
NA JABLEČNÝ DEMIGLACE | |
200 ml | jablečného džusu |
2 | lžíce demiglace, silného vývaru z telecích kostí |
1 | lžíce medu |
pár kapek citronové šťávy | |
NA KONFITOVANÉ BRAMBORY | |
600 g | brambor, oloupaných, nakrájených na 2cm plátky |
husí sádlo |
Postup přípravy
Dva králičí hřbety přiložte k sobě protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do plátků panchety a pak potravinářské fólie. Rozhřejte troubu na 75 °C a maso pečte 90 minut. Zatím si připravte ragú: celer a jablka orestujte v pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte petrželku. Na pyré z fazolí prohřejte konzervu curry fazolí, petržel a trochu smetany a pak propasírujte na jemné pyré. K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus na 1/3, přidejte med a citron. Brambory vložte do pánve s rozpáleným husím sádlem a vařte je v něm 10 minut.
Vyndejte z trouby maso, rozbalte ho a opečte v pánvi dozlatova. Nakrájejte ho na 4cm kolečka, položte je na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.