Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí

Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí

Ingredience

500 g králičího hřbetu bez kostí
sůl a pepř
150 g panchety, na plátky
NA JABLEČNÉ RAGÚ
1 lžíce másla
½ jablka, oloupaného, nakrájeného na kousky
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájeného na kousky
1 lžíce petrželky, nasekané
NA PYRÉ Z CURRY FAZOLÍ
1 konzerva Bonduelle Bon menu Kari
1 lžíce listové petrželky, nasekané
4 lžíce smetany ke šlehání
NA JABLEČNÝ DEMIGLACE
200 ml jablečného džusu
2 lžíce demiglace, silného vývaru z telecích kostí
1 lžíce medu
pár kapek citronové šťávy
NA KONFITOVANÉ BRAMBORY
600 g brambor, oloupaných, nakrájených na 2cm plátky
husí sádlo

Postup přípravy

Dva králičí hřbety přiložte k sobě protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do plátků panchety a pak potravinářské fólie. Rozhřejte troubu na 75 °C a maso pečte 90 minut. Zatím si připravte ragú: celer a jablka orestujte v pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte petrželku. Na pyré z fazolí prohřejte konzervu curry fazolí, petržel a trochu smetany a pak propasírujte na jemné pyré. K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus na 1/3, přidejte med a citron. Brambory vložte do pánve s rozpáleným husím sádlem a vařte je v něm 10 minut.
Vyndejte z trouby maso, rozbalte ho a opečte v pánvi dozlatova. Nakrájejte ho na 4cm kolečka, položte je na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty