×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...

Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí

Bonduelle-Bon-menu-KariBonduelle Bon menu Kari

Jemná chuť bílých fazolí s kari
omáčkou vás příjemně překvapí.
Vyzkoušejte je třeba zapečené
s masem či rybou.

 

 

 

Co budete potřebovat

500 g králičího hřbetu bez kostí
sůl a pepř
150 g panchety, na plátky
NA JABLEČNÉ RAGÚ
1 lžíce másla
½ jablka, oloupaného, nakrájeného na kousky
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájeného na kousky
1 lžíce petrželky, nasekané
NA PYRÉ Z CURRY FAZOLÍ
1 konzerva Bonduelle Bon menu Kari
1 lžíce listové petrželky, nasekané
4 lžíce smetany ke šlehání
NA JABLEČNÝ DEMIGLACE
200 ml jablečného džusu
2 lžíce demiglace, silného vývaru z telecích kostí
1 lžíce medu
pár kapek citronové šťávy
NA KONFITOVANÉ BRAMBORY
600 g brambor, oloupaných, nakrájených na 2cm plátky
husí sádlo

Jak na to?

Dva králičí hřbety přiložte k sobě protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do plátků panchety a pak potravinářské fólie. Rozhřejte troubu na 75 °C a maso pečte 90 minut. Zatím si připravte ragú: celer a jablka orestujte v pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte petrželku. Na pyré z fazolí prohřejte konzervu curry fazolí, petržel a trochu smetany a pak propasírujte na jemné pyré. K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus na 1/3, přidejte med a citron. Brambory vložte do pánve s rozpáleným husím sádlem a vařte je v něm 10 minut.
Vyndejte z trouby maso, rozbalte ho a opečte v pánvi dozlatova. Nakrájejte ho na 4cm kolečka, položte je na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí

Hlavní chod Náročné Znáte z TV , 12. díl Magazín 11/2016 Počet porcí: 4
(0)

Bonduelle-Bon-menu-KariBonduelle Bon menu Kari

Jemná chuť bílých fazolí s kari
omáčkou vás příjemně překvapí.
Vyzkoušejte je třeba zapečené
s masem či rybou.

 

 

 

Co budete potřebovat

500 g králičího hřbetu bez kostí
sůl a pepř
150 g panchety, na plátky
NA JABLEČNÉ RAGÚ
1 lžíce másla
½ jablka, oloupaného, nakrájeného na kousky
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájeného na kousky
1 lžíce petrželky, nasekané
NA PYRÉ Z CURRY FAZOLÍ
1 konzerva Bonduelle Bon menu Kari
1 lžíce listové petrželky, nasekané
4 lžíce smetany ke šlehání
NA JABLEČNÝ DEMIGLACE
200 ml jablečného džusu
2 lžíce demiglace, silného vývaru z telecích kostí
1 lžíce medu
pár kapek citronové šťávy
NA KONFITOVANÉ BRAMBORY
600 g brambor, oloupaných, nakrájených na 2cm plátky
husí sádlo

Jak na to?

Dva králičí hřbety přiložte k sobě protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do plátků panchety a pak potravinářské fólie. Rozhřejte troubu na 75 °C a maso pečte 90 minut. Zatím si připravte ragú: celer a jablka orestujte v pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte petrželku. Na pyré z fazolí prohřejte konzervu curry fazolí, petržel a trochu smetany a pak propasírujte na jemné pyré. K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus na 1/3, přidejte med a citron. Brambory vložte do pánve s rozpáleným husím sádlem a vařte je v něm 10 minut.
Vyndejte z trouby maso, rozbalte ho a opečte v pánvi dozlatova. Nakrájejte ho na 4cm kolečka, položte je na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...

Inspirujte se podobnými recepty