Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí

Náročné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 11/2016
Náročné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 11/2016

Ingredience

500 g králičího hřbetu bez kostí
sůl a pepř
150 g panchety, na plátky
NA JABLEČNÉ RAGÚ
1 lžíce másla
½ jablka, oloupaného, nakrájeného na kousky
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájeného na kousky
1 lžíce petrželky, nasekané
NA PYRÉ Z CURRY FAZOLÍ
1 konzerva Bonduelle Bon menu Kari
1 lžíce listové petrželky, nasekané
4 lžíce smetany ke šlehání
NA JABLEČNÝ DEMIGLACE
200 ml jablečného džusu
2 lžíce demiglace, silného vývaru z telecích kostí
1 lžíce medu
pár kapek citronové šťávy
NA KONFITOVANÉ BRAMBORY
600 g brambor, oloupaných, nakrájených na 2cm plátky
husí sádlo

Postup přípravy

Dva králičí hřbety přiložte k sobě protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do plátků panchety a pak potravinářské fólie. Rozhřejte troubu na 75 °C a maso pečte 90 minut. Zatím si připravte ragú: celer a jablka orestujte v pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte petrželku. Na pyré z fazolí prohřejte konzervu curry fazolí, petržel a trochu smetany a pak propasírujte na jemné pyré. K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus na 1/3, přidejte med a citron. Brambory vložte do pánve s rozpáleným husím sádlem a vařte je v něm 10 minut.
Vyndejte z trouby maso, rozbalte ho a opečte v pánvi dozlatova. Nakrájejte ho na 4cm kolečka, položte je na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky