Kořeněný kohout
Ingredience
1 | celý kohout |
sůl | |
černý čerstvě mletý pepř | |
½ | lžíce sladké papriky |
½ | lžíce mletého koriandru |
½ | lžíce mletého římského kmínu |
½ | lžíce granulovaného česneku |
1 | lžička kajenského pepře |
½ | lžíce kurkumy |
hrst čerstvých lístků šalvěje | |
1 | citron, rozkrájený na čtvrtky |
NA KUSKUS [Kuskus] | |
---|---|
240 g | kuskusu |
zrníčka z 1 granátového jablka | |
hrst petrželky, nasekané | |
sůl a pepř | |
2 | lžíce medu |
4 | lžíce olivového oleje |
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu |
Postup přípravy
Kohouta naporcujte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Do misky vhoďte všechno sypké koření, promíchejte a směs vetřete do kůže masa. Nakonec posypte šalvějí, přidejte citron a maso podlijte trochou vody. Předehřejte troubu na 180 °C. Pekáč zakryjte fólií a kohouta pečte zvolna 5–6 hodin doměkka a zlatava. Během pečení podlévejte případně vodou. Kuskus uvařte podle návodu, přidejte zrníčka, petrželku, sůl, pepř a zalijte medem smíchaným s olejem, citronovou šťávou a kůrou. Podávejte s kohoutem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY