×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kořeněný kohout

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kořeněný kohout

Co budete potřebovat

1 celý kohout
sůl
černý čerstvě mletý pepř
½ lžíce sladké papriky
½ lžíce mletého koriandru
½ lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce granulovaného česneku
1 lžička kajenského pepře
½ lžíce kurkumy
hrst čerstvých lístků šalvěje
1 citron, rozkrájený na čtvrtky
NA KUSKUS [Kuskus]
240 g kuskusu
zrníčka z 1 granátového jablka
hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř
2 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu

Jak na to?

Kohouta naporcujte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Do misky vhoďte všechno sypké koření, promíchejte a směs vetřete do kůže masa. Nakonec posypte šalvějí, přidejte citron a maso podlijte trochou vody. Předehřejte troubu na 180 °C. Pekáč zakryjte fólií a kohouta pečte zvolna 5–6 hodin doměkka a zlatava. Během pečení podlévejte případně vodou. Kuskus uvařte podle návodu, přidejte zrníčka, petrželku, sůl, pepř a zalijte medem smíchaným s olejem, citronovou šťávou a kůrou. Podávejte s kohoutem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kořeněný kohout

Hlavní chod Snadné Petržel kadeřavá Magazín 12/2016 Počet porcí: 4-6
(0)

Co budete potřebovat

1 celý kohout
sůl
černý čerstvě mletý pepř
½ lžíce sladké papriky
½ lžíce mletého koriandru
½ lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce granulovaného česneku
1 lžička kajenského pepře
½ lžíce kurkumy
hrst čerstvých lístků šalvěje
1 citron, rozkrájený na čtvrtky
NA KUSKUS [Kuskus]
240 g kuskusu
zrníčka z 1 granátového jablka
hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř
2 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu

Jak na to?

Kohouta naporcujte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Do misky vhoďte všechno sypké koření, promíchejte a směs vetřete do kůže masa. Nakonec posypte šalvějí, přidejte citron a maso podlijte trochou vody. Předehřejte troubu na 180 °C. Pekáč zakryjte fólií a kohouta pečte zvolna 5–6 hodin doměkka a zlatava. Během pečení podlévejte případně vodou. Kuskus uvařte podle návodu, přidejte zrníčka, petrželku, sůl, pepř a zalijte medem smíchaným s olejem, citronovou šťávou a kůrou. Podávejte s kohoutem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty