×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Kořeněný kohout

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v...
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Kořeněný kohout

Co budete potřebovat

1 celý kohout
sůl
černý čerstvě mletý pepř
½ lžíce sladké papriky
½ lžíce mletého koriandru
½ lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce granulovaného česneku
1 lžička kajenského pepře
½ lžíce kurkumy
hrst čerstvých lístků šalvěje
1 citron, rozkrájený na čtvrtky
NA KUSKUS [Kuskus]
240 g kuskusu
zrníčka z 1 granátového jablka
hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř
2 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu

Jak na to?

Kohouta naporcujte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Do misky vhoďte všechno sypké koření, promíchejte a směs vetřete do kůže masa. Nakonec posypte šalvějí, přidejte citron a maso podlijte trochou vody. Předehřejte troubu na 180 °C. Pekáč zakryjte fólií a kohouta pečte zvolna 5–6 hodin doměkka a zlatava. Během pečení podlévejte případně vodou. Kuskus uvařte podle návodu, přidejte zrníčka, petrželku, sůl, pepř a zalijte medem smíchaným s olejem, citronovou šťávou a kůrou. Podávejte s kohoutem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kořeněný kohout

Hlavní chod Snadné Magazín 12/2016
(0)

Co budete potřebovat

1 celý kohout
sůl
černý čerstvě mletý pepř
½ lžíce sladké papriky
½ lžíce mletého koriandru
½ lžíce mletého římského kmínu
½ lžíce granulovaného česneku
1 lžička kajenského pepře
½ lžíce kurkumy
hrst čerstvých lístků šalvěje
1 citron, rozkrájený na čtvrtky
NA KUSKUS [Kuskus]
240 g kuskusu
zrníčka z 1 granátového jablka
hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř
2 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu

Jak na to?

Kohouta naporcujte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Do misky vhoďte všechno sypké koření, promíchejte a směs vetřete do kůže masa. Nakonec posypte šalvějí, přidejte citron a maso podlijte trochou vody. Předehřejte troubu na 180 °C. Pekáč zakryjte fólií a kohouta pečte zvolna 5–6 hodin doměkka a zlatava. Během pečení podlévejte případně vodou. Kuskus uvařte podle návodu, přidejte zrníčka, petrželku, sůl, pepř a zalijte medem smíchaným s olejem, citronovou šťávou a kůrou. Podávejte s kohoutem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Inspirujte se podobnými recepty