
Korejské taštičky s masem a s houbami (Mandu)
Ingredience
4 | šálky hladké mouky |
1 | lžička soli |
2 | lžíce rostlinného oleje |
olej | |
Na náplň: | |
---|---|
1 | šálek mletého vepřového masa |
2 | šálky mletého hovězího masa |
2 | šálky jarní cibulky |
4–5 | hub šiitake (nebo jakýchkoliv oblíbených hub) |
½ | cibule |
200 g | tofu |
3 | stroužky česneku |
1 | lžička soli |
½ | lžičky mletého černého pepře |
1 | lžička hnědého cukru |
1 | lžíce sezamového oleje |
1 | lžíce sójové omáčky |
Omáčka k namáčení: | |
2 | lžíce sójové omáčky |
1 | lžíce vinného octa |
1 | lžička hnědého cukru |
jarní cibulka | |
sezamová semínka |
Postup přípravy
Na náplň v míse smíchejte mleté maso, jarní cibulku, nadrobno nasekané houby, najemno nakrájenou polovinu cibule, najemno nadrcené (nebo nastrouhané) tofu, česnek, sůl, pepř, cukr, sezamový olej a sójovou omáčku. Vše dobře promíchejte rukama. V jiné míse smíchejte mouku, 1/2 šálku vody, sůl a olej a uhněťte hladké a pevné těsto. Trvá to asi 10–15 minut. Nejlepší je použít robot, hnětač, nebo domácí pekárnu s programem na míchání těsta. Těsto vyválejte na pomoučeném válu na tloušťku asi dvou milimetrů a vykrajujte kolečka o průměru cca 8–9 cm. Doprostřed každého dejte 1 plnou lžičku náplně, okraje potřete vodou a přehněte do tvaru půlměsíce. Můžete použít formu na pirožky, která ulehčí práci a zároveň ozdobí kraje. Taštičky smažte na pánvi dozlatova a podávejte s omáčkou k namáčení. Tu získáte smícháním všech na ni potřebných ingrediencí.
Tip - Taštičky s masem a houbami se dají jíst teplé, vlahé i zastudena. Vždy chutnají skvěle.