Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

5 lžic másla
4 lžíce hladké mouky
minimálně 1 litr silného hovězího vývaru
min. 250–300 ml smetany ke šlehání
kopr – hodně kopru
2 lžičky cukru
sůl, pepř
šťáva z 1 citronu
4 vejce uvařená natvrdo
houskové knedlíky k podávání

Postup přípravy

V silnostěnném hrnci rozpusťte máslo, pak přisypte mouku a asi 3–5 minut opékejte do světlé jíšky. Nechte ji probublávat a pak vlijte vývar a met­ličkou promíchávejte. Přilijte smetanu a vmíchejte kopr. Dotáhněte cukrem, šťávou z citronu, solí a pepřem. Podávejte s překrojenými vejci uvařenými natvrdo a houskovými knedlíky.

Pomohl vám recept?
47hodnocení4

Další videorecepty