×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Koprovka s vejcem
60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká ,

Koprovka s vejcem

Co budu potřebovat

5 lžic másla
4 lžíce hladké mouky
minimálně 1 litr silného hovězího vývaru
min. 250–300 ml smetany ke šlehání Nyní v akci
kopr – hodně kopru
2 lžičky cukru Nyní v akci
sůl, pepř
šťáva z 1 citronu Nyní v akci
4 vejce uvařená natvrdo Nyní v akci
houskové knedlíky k podávání Nyní v akci

Jak na to?

V silnostěnném hrnci rozpusťte máslo, pak přisypte mouku a asi 3–5 minut opékejte do světlé jíšky. Nechte ji probublávat a pak vlijte vývar a met­ličkou promíchávejte. Přilijte smetanu a vmíchejte kopr. Dotáhněte cukrem, šťávou z citronu, solí a pepřem. Podávejte s překrojenými vejci uvařenými natvrdo a houskovými knedlíky.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 14,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −25 %
  • současná cena: 9,90 cena před slevou: 15,50
    sleva: −37 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −20 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj