×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Koprovka s vejcem
60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká ,

Koprovka s vejcem

Co budu potřebovat

5 lžic másla
4 lžíce hladké mouky
minimálně 1 litr silného hovězího vývaru
min. 250–300 ml smetany ke šlehání
kopr – hodně kopru
2 lžičky cukru
sůl, pepř
šťáva z 1 citronu
4 vejce uvařená natvrdo
houskové knedlíky k podávání

Jak na to?

V silnostěnném hrnci rozpusťte máslo, pak přisypte mouku a asi 3–5 minut opékejte do světlé jíšky. Nechte ji probublávat a pak vlijte vývar a met­ličkou promíchávejte. Přilijte smetanu a vmíchejte kopr. Dotáhněte cukrem, šťávou z citronu, solí a pepřem. Podávejte s překrojenými vejci uvařenými natvrdo a houskovými knedlíky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Lasagne

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Zapečené těstoviny

    Hlavní chod 30 minut
  • Musaka

    60 minut