
Koprovka
Ingredience
3 | lžíce másla |
2 | lžíce hladké mouky |
500 ml | drůbežího vývaru |
1 | svazek kopru, propláchnutý |
100 ml | plnotučného mléka |
3 | lžíce zakysané smetany |
200 ml | smetany ke šlehání |
sůl, pepř, případně špetka cukru a pár kapek octa na dotažení chuti | |
4 | vejce |
semínka, pažitka či kopr a mrkvička na ozdobení | |
houskové knedlíky nebo brambory k podávání |
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15–20 minut vařte dohladka. Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem. Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru.
Uvařte vejce natvrdo – vložte ho do vroucí vody, vařte 9 minut a pak zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Vejce přepulte, ozdobte semínky, pažitkou nebo koprem a mrkvičkou. Jako přílohu podávejte houskové knedlíky nebo vařené brambory.
Pomohl vám recept?
3hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod