×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Koprovka

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Koprovka

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml drůbežího vývaru
1 svazek kopru, propláchnutý
100 ml plnotučného mléka
3 lžíce zakysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř, případně špetka cukru a pár kapek octa na dotažení chuti
4 vejce
semínka, pažitka či kopr a mrkvička na ozdobení
houskové knedlíky nebo brambory k podávání

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15–20 minut vařte dohladka. Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem. Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru.
Uvařte vejce natvrdo – vložte ho do vroucí vody, vařte 9 minut a pak zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Vejce přepulte, ozdobte semínky, pažitkou nebo koprem a mrkvičkou. Jako přílohu podávejte houskové knedlíky nebo vařené brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koprovka

Polévka Snadné Vaření Magazín 2/2016
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml drůbežího vývaru
1 svazek kopru, propláchnutý
100 ml plnotučného mléka
3 lžíce zakysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř, případně špetka cukru a pár kapek octa na dotažení chuti
4 vejce
semínka, pažitka či kopr a mrkvička na ozdobení
houskové knedlíky nebo brambory k podávání

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15–20 minut vařte dohladka. Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem. Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru.
Uvařte vejce natvrdo – vložte ho do vroucí vody, vařte 9 minut a pak zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Vejce přepulte, ozdobte semínky, pažitkou nebo koprem a mrkvičkou. Jako přílohu podávejte houskové knedlíky nebo vařené brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Inspirujte se podobnými recepty