Koprovka
Co budete potřebovat
Jak na to?
V kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15–20 minut vařte dohladka. Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem. Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru.
Uvařte vejce natvrdo – vložte ho do vroucí vody, vařte 9 minut a pak zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Vejce přepulte, ozdobte semínky, pažitkou nebo koprem a mrkvičkou. Jako přílohu podávejte houskové knedlíky nebo vařené brambory.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Koprovka
Co budete potřebovat
Jak na to?
V kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15–20 minut vařte dohladka. Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem. Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru.
Uvařte vejce natvrdo – vložte ho do vroucí vody, vařte 9 minut a pak zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Vejce přepulte, ozdobte semínky, pažitkou nebo koprem a mrkvičkou. Jako přílohu podávejte houskové knedlíky nebo vařené brambory.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio