Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml drůbežího vývaru
1 svazek kopru, propláchnutý
100 ml plnotučného mléka
3 lžíce zakysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř, případně špetka cukru a pár kapek octa na dotažení chuti
4 vejce
semínka, pažitka či kopr a mrkvička na ozdobení
houskové knedlíky nebo brambory k podávání

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15–20 minut vařte dohladka. Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem. Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru.
Uvařte vejce natvrdo – vložte ho do vroucí vody, vařte 9 minut a pak zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Vejce přepulte, ozdobte semínky, pažitkou nebo koprem a mrkvičkou. Jako přílohu podávejte houskové knedlíky nebo vařené brambory.

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty